• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C

İdil Şehitleri İçin Tören Düzenlendi

İdil Şehitleri İçin Tören Düzenlendi
Şırnak'ın İdil ilçesinde teröristlerle girdikleri çatışmada şehit düşen Üsteğmen Mehmet Çiftçi ve Uzman Çavuş Musa Yılmaz'ın naaşları, düzenlenen...

Şırnak'ın İdil ilçesinde teröristlerle girdikleri çatışmada şehit düşen Üsteğmen Mehmet Çiftçi ve Uzman Çavuş Musa Yılmaz'ın naaşları, düzenlenen cenaze töreninin ardından memleketlerine uğurlandı. Törende gözyaşları sel olurken, şehit annesi fenalık geçirdi. Şehitlerle aynı çatışmada yaralanan askerler ise silah arkadaşlarını yol yolculuklarında yalnız bırakmadı.

Terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlar nedeniyle 16 Şubat'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının sürdüğü İdil'de dün güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit düşen Üsteğmen Mehmet Çiftçi (28) ve Uzman Çavuş Musa Yılmaz (26) için cenaze töreni düzenlendi. Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda düzenlenen törene, 2. Ordu Komutanı Adem Huduti, Şırnak Valilisi Ali İhsan Su, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Abdullah Baysar, Emniyet Müdürü Celal Sel, şehit Üsteğmen Mehmet Çiftçi'nin annesi Gülsen Çiftçi, şehit Uzman Çavuş Musa Yılmaz'ın eşi Yeşim Yılmaz, şehitlerin silah arkadaşları ve vatandaşlar katıldı. Aynı çatışmada yaralanan asker de şehit silah arkadaşlarını yalnız bırakmadı.

Şehitlerin cenazelerinin alana getirilmesi ile başlayan törende saygı duruşunda bulunulup, şehitlerin özgeçmişleri okundu. Dualar edilmesinin ardından şehitlerin cenazeleri silah arkadaşlarının omuzlarında, salavatlar eşliğinde helikopter pistine götürüldü. Gözyaşlarının sel olduğu törende şehit Üsteğmen Mehmet Çiftçi'nin annesi Gülsen Çiftçi fenalık geçirdi. Anne Çiftçi'ye sağlık görevlileri ve askerler müdahale etti. Şehitlerden Mehmet Çiftçi'nin cenazesi Ankara'ya, Musa Yılmaz'ın cenazesi ise Elazığ'a gönderildi.

İdil Şehitleri İçin Tören Düzenlendi

İdil Şehitleri İçin Tören Düzenlendi

İdil Şehitleri İçin Tören Düzenlendi

İdil Şehitleri İçin Tören Düzenlendi

İdil Şehitleri İçin Tören Düzenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim