• BIST 9079.97
  • Altın 2324.337
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9423
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

İçmesuyu Yönetimi Bilgilendirme Toplantısı başladı

İçmesuyu Yönetimi Bilgilendirme Toplantısı başladı
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü ve Türkiye Belediyeler Birliği iş birliğinde İçmesuyu Yönetimi...

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ) Genel Müdürlüğü ve Türkiye Belediyeler Birliği iş birliğinde İçmesuyu Yönetimi Bilgilendirme Toplantısı Sakarya'da başladı.

Elmas Otel'de gerçekleştirilen programın açılış konuşmasını yapan Genel Müdürü Rüstem Keleş, su yönetimi konusunda TBB ile işbirliği içerisinde programlar yaptıklarını söyledi. Yenilenebilir enerji, atıksu ve içmesuyu yönetiminde birçok ilde çeşitli programlar gerçekleştirildiğini anlatan Keleş, "Su ve Kanalizasyon İdareleri ile belediyelerin ilgili birimleri suyun operasyonel yönetiminde çok önemli birimlerdir. Gerçekleştirdiğimiz eğitim de işletme idarelerine katkıda bulunmaktadır. İşletme verimliliği çok önemlidir. Çünkü işletme verimliliği; su varlığı, enerji tüketimi ve atıksu bakımından ciddi bir öneme sahiptir. Bu verimlilik belediyelerimizin su ve kanalizasyon idarelerinin etkinliğine bağlıdır." ifadelerini kullandı.

Su yönetiminde kayıp ve kaçak ile mücadelenin önemine değinen Rüstem Keleş, şunları kaydetti: "Su bizim geleceğimizdir. Suyu koruma adına herkese çeşitli görevler düşüyor. Bu kapsamında Su Kanunu'nun çıkarılması için yürütülen çalışmaları destekliyoruz. İnşallah kısa süre içerisinde Su Kanunu çalışmaları tamamlanır. Ayrıca Su Yönetimi ile ilgili eğitimler kayıp kaçak anlamında çok önemlidir. Kayıp kaçak ile mücadelede şebeke yenilenmesi ve lokal çalışmalar yapılmalıdır. Su ve Kanalizasyon İdareleri olarak operasyonel çalışmalar yaparak da kayıp kaçağın önüne geçebiliriz."

Programın devamında söz alan Türkiye Belediyeler Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Recep Şahin, "Belediyelerimizin çok önemli görevleri var. Belediyelerimiz vatandaşlarımıza birebir hizmet verme gayreti içerisinde. Belediyelerimizin en önemli hizmet konuları içmesuyu ve atıksu konularıdır. İçmesuyu vatandaşlarımızın sağlığı için çok önemli bir konudur. Bu konu kapsamında Türkiye Belediyeler Birliği olarak Su ve Kanalizasyon İdarelerimizle işbirliği içerisinde su yönetimi konusunda eğitimler düzenliyoruz." diye konuştu.

21-23 Aralık tarihleri arasında sürecek olan İçmesuyu Yönetimi Bilgilendirme Toplantısı'nda, suyun geleceği, belediyeler ve çevre mevzuatında içme ve kullanma suyu kavramları ve belediyelerin yükümlülükleri, su alma yapılarının içmesuyu arıtma tesisi verimine etkileri ve koku giderimi, abone, havza, içmesuyu şebekesi yönetimi, su kirliliğinin kontrolü için belediyelerin alması gereken önlemler, içmesuyu arıtma prosesleri ve kaliteli su temini, elektromekanik sistemlerin bakımı, içmesuyu bakımında SCADA sistemleri konularında sunumlar yapılacak. Programın sonunda ise katılımcılar, Hızırilyas İçmesuyu Arıtma Tesisleri ve ADASU HES Tesisleri'ni yerinde inceleyecek.

İçmesuyu Yönetimi Bilgilendirme Toplantısı başladı

İçmesuyu Yönetimi Bilgilendirme Toplantısı başladı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim