• BIST 9079.97
  • Altın 2321.89
  • Dolar 32.3537
  • Euro 34.8639
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Iclm İstanbul Toplantısı Sonuç Bildirgesi Açıklandı

Iclm İstanbul Toplantısı Sonuç Bildirgesi Açıklandı
Uluslararası Emek Hareketi Konfederasyonu (ICML), İstanbul'da gerçekleştirdiği toplantının sonuç bildirgesini açıkladı.

Uluslararası Emek Hareketi Konfederasyonu (ICML), İstanbul'da gerçekleştirdiği toplantının sonuç bildirgesini açıkladı. Açıklamada, "ICLM, sivil, siyasi, sosyal, kültürel hakların, düşünce ve ifade özgürlüğünün savunucusu olacaktır. İnsan hakları, evrensel değerler ve kültürel farklılıklara saygı gibi temel ilkeleri esas alarak, emeğin hak ettiği değeri görmesi için mücadele edecektir. Bunun yanında dünyanın birçok farklı açıdan birçok sorunu bulunmaktadır. Biz yeryüzündeki hiçbir haksızlık karşısında sessiz kalmayacağız" denildi.

Bem-Bir-Sen öncülüğünde kurulan ICLM'in ilk kongresi geçen hafta İstanbul'da gerçekleştirildi. ICLM kuruluş kongresi, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, Genel Başkan Yardımcıları Levent Uslu, Medeni Sevinç, Gürkan Alper, Recayi Karslı, 21 ülkeden katılan sendika liderleri ve yöneticilerinden oluşan yaklaşık 100 kişinin katılımı ile yapıldı. Toplantıda içinde bulunduğumuz dönemde ICLM'i gerekli kılan nedenler ve ICLM'in dünya sendikacılığına getireceği yeni bakış açıları müzakere edildi. Kongreye iştirak eden 21 ülke sendika temsilcilerinin de katkılarıyla bir sonuç bildirgesi hazırlandı. ICML Kongresi sonrası hazırlanan sonuç bildirgesi şöyle:

"- Dünyanın çeşitli coğrafyalarında yaşanan kaos ve savaş ortamı bütün dünyayı etkilemekte ve tüm dünya bu olaylara seyirci kalmaktadır. Yaşanan iç savaşlar, terör olayları, bunların sonucunda yaşanan kitlesel göçler ve bu göçler sebebiyle hayatlarını kaybeden küçük çocuklar üzerimizde derin etkiler uyandırmıştır. İnsanlığın derdi ile dertlenme çabasında olan insanlar olarak bu sorunlar üzerine düşünmeyi bir görev biliyoruz.

- Açıkça şunu söyleyebiliriz; gelir dağılımı adaletsizliğinin neden olduğu toplumsal kırılmalar ve siyasal açmazlar, yaşanan acıların en önemli nedenleri arasındadır. Bunun yanında dünyanın birçok farklı açıdan birçok sorunu bulunmaktadır, biz yeryüzündeki hiçbir haksızlık karşısında sessiz kalmayacağız.

- Bir tarafta açlıktan ölen çocuklar, diğer tarafta tüketim çılgınlığı, bir tarafta evsiz aç insanlar, diğer tarafta milyon dolarlık evlerde yaşayan insanlar bu adaletsizliği açık bir şekilde ortaya koymaktadır. Adil, sağlıklı ve paylaşımcı bir anlayış üzerine kurulan bir sistem ile dünya üzerindeki 7 milyar insan daha müreffeh bir hayat sürebilir. İşte mevcut adaletsizliğin çözümüne katkı sunmak için yeni bir konfederasyon kurma kararı aldık. Bu konfederasyonun adı Uluslararası Emek Hareketi Konfederasyonu'dur.

- Bem-Bir-Sen öncülüğünde Şubat 2015'te temelleri atılan konfederasyonun amacı tüm dünyadaki özgür sendikalara kucak açıp, dünyadaki sendikacılığa yeni bir bakış açısıyla yaklaşıp sendikal problemlere çözüm bulmaktır. Asya, Avrupa, Afrika ülkeleri, Balkanlar, Türkiye Cumhuriyeti ve dahi tüm dünya ülkelerinde işgücünü oluşturan kesimlerin yaşam ve çalışma koşullarını tespit ederek iyileştirmesine katkı sunmaktır.

- Konfederasyonumuzun aktiviteleri değerlere saygılı, sendikal özgürlüğü ön planda tutarak yapılacaktır. ICLM, tüm dünya üzerinde, kamuda ya da özel sektörde hizmet vermekte olan çalışanların haklarını korumayı amaçlamaktadır. Hedefimiz, küresel anlamda, bağımsız sendikaların sesi olmak, sendikal hareketin uluslararası düzeydeki temsilcilerinden biri olmaktır.

- ICLM, sivil, siyasi, sosyal, kültürel hakların, düşünce ve ifade özgürlüğünün savunucusu olacaktır. İnsan hakları, evrensel değerler ve kültürel farklılıklara saygı gibi temel ilkeleri esas alarak, emeğin hak ettiği değeri görmesi için mücadele edecektir.

- Fırsat eşitliği ve adil yönetimi savunan Uluslararası Emek Hareketi Konfederasyonu, din, dil, ırk ayrımcılığına karşıdır. Düşünce özgürlüğünden yanadır, sosyal ve ekonomik sınıf ayrımlarının keskin belirleyiciliğine karşıdır. Savaş değil barış, çifte standart değil adalet, sömürü değil adil düzen, çatışma değil diyalog, üstünlük değil eşitlik, baskı ve tahakküm değil, insan hakları, hürriyet ve demokrasi istemektedir.

- Dünyadaki bütün mazlumların her zaman yanında olan Bem-Bir-Sen, sorumluluğunun bilincinde, mazlumların savunucusu olma yolunda daha büyük adımlar atabilmek için ICLM'in kurulmasına öncülük etmiştir. ICLM kuruluş amacına uygun olarak dünyada yaşanan gelir adaletsizliğinin önüne geçmek için mücadelesini her platformda dile getirecektir.

- Gelecek nesillerin daha iyi bir dünyada yaşayabilmeleri için gelir adaletsizliğini önleyici adımların derhal atılması gerekmektedir. Martin Luther King'in söylediği gibi; "Emek hareketleri, sefalet ve umutsuzluğun, umuda ve ilerlemeye dönüşümünde başlıca kuvvet olmuştur." Bizler de bu düşünce ile bir emek hareketi olarak sefaletin ve umutsuzluğun yaşandığı bu günlerde umuda ve ilerlemeye ışık olmak, umuda giden yolculukta yeni kapılar açmak istiyoruz.

- Sömürü ve tahribatın sınır tanımadığı, emek ve iş gücünün değersizleştirilmek istendiği bu günlerde Uluslararası Emek Hareketi adaleti ve eşitliği el üstünde tutarak tüm çalışanların ve emekçilerin emeklerini savunacaktır.

- Bir emek hareketi olarak ICLM gücünü, patronlardan değil, sadece çalışanlardan almaktadır. Dünya üzerindeki emek sömürüsüne ve gelir adaletsizliğine karşı yılmadan savaşacaktır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim