• BIST 8718.11
  • Altın 2243.746
  • Dolar 32.3319
  • Euro 35.1426
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile YÖK arasında iki ayrı protokol imzalandı

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile YÖK arasında iki ayrı protokol imzalandı
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile Yükseköğretim Kurulu arasında, Türkiye'de bulunan yabancı uyruklu öğrenciler ile akademisyenlerin...

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile Yükseköğretim Kurulu arasında, Türkiye'de bulunan yabancı uyruklu öğrenciler ile akademisyenlerin ve aile üyelerinin ikamet izni işlemlerinin hızlandırılması ile güvenli veri paylaşımının sağlanması amacıyla "İkamet İzinleri ile İlgili Protokol" ile "Veri Paylaşımı ile İlgili Protokol" adlı iki ayrı protokol imzalandı.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile Yükseköğretim Kurulu arasında, Türkiye'de bulunan yabancı öğrenciler ile akademisyenlerin ve aile üyelerinin ikamet izni işlemlerinin hızlandırılması ve güvenli veri paylaşımının sağlanması amacıyla iki ayrı protokol imzalandı. İçişleri Bakanlığında gerçekleştirilen ve "İkamet İzinleri ile İlgili Protokol" ile "Veri Paylaşımı ile İlgili Protokol" adlı iki ayrı protokolün imzalandığı törene İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç katıldı. İmza töreninde konuşan YÖK Başkanı Saraç bu protokoller ile YÖK tarafından Türkiye'nin ihtiyaçları doğrultusunda ikamet izni almasında fayda olacağını değerlendirdikleri kişilerin oturumlarının devam edeceğini ve üniversitelerde bilim üretmelerine imkan verileceğinin altını çizdi.

Bu protokollerin, öğrenci, akademisyen ve araştırmacı boyutlarında Türkiye'nin yükseköğretiminin uluslararasılaşma süreçleri için önemli bir adım olduğunu dile getiren YÖK Başkanı Saraç, doktoralarını Türkiye'de tamamlayan ve ülkemizin öncelikli alanlarında çalışacak doktora sonrası araştırmacıların ülkemiz bilimsel araştırma ve teknoloji geliştirme süreçlerine katkı sağlayacaklarını umduklarını ifade etti.

İçişleri Bakanlığı ile YÖK arasında imzalanan protokollerin kalite odaklı uluslararasılaşma sürecinde önemli bir aşama olduğunu kaydeden Saraç, ülkenin içinde bulunduğu şartlarda, yükseköğretimin uluslarasılaşmasına önemli katkı sağlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ve onun şahsında İçişleri Bakanlığına, Türk Yükseköğretimi ve bilim hayatı adına teşekkürlerini iletti.

İmzalanan "İkamet İzinleri ile İlgili Protokol" sayesinde yabancı öğrenciler ile akademisyenler ve aile üyelerinin ikamet izni işlemlerinde gerekli belgeler üniversiteler aracılığıyla toplanacak, bu şekilde ülkemize gelen yabancı uyruklu öğrenci ve akademisyenlerin işlemleri, ikamet izni randevusu olmaksızın hızlı bir şekilde tamamlanacak. Bahse konu yabancı uyruklu öğrenci ve akademisyenler, ikamet izni belgelerini üniversitelerden teslim alabilecekler. Ayrıca doktora sonrası araştırmacıların ikamet izni başvurularını YÖK Başkanlığı vasıtasıyla yapabilmeleri ve YÖK Başkanlığının görüşleri değerlendirilerek valiliklerce sonuçlandırılması sağlanacak, ülkemizin ihtiyaçları doğrultusunda ikamet izni almasında fayda olacağı değerlendirilen kişiler oturumlarına devam edebilecek. "Veri Paylaşımı ile İlgili Protokol" ile yabancı uyruklu öğrencilerin kayıt dondurma, kayıt yenilememe, öğrenimini sürdüremeyeceği konusunda ortaya çıkan başarısızlık, devamsızlık gibi kanıtlar ve ilişik kesme gibi durumlarının ilgili yükseköğretim kurumlarınca valiliklere bildirilmesi gerekecek ve yükseköğrenim kurumları ile Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Bilişim Sistemleri arasında bilgi paylaşımı sağlanacak.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile YÖK arasında iki ayrı protokol imzalandı

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü ile YÖK arasında iki ayrı protokol imzalandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim