• BIST 8718.11
  • Altın 2247.249
  • Dolar 32.3316
  • Euro 35.1899
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: “O canlı bomba konusunda Türkiye tecrübeler yaşadı”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu:  “O canlı bomba konusunda Türkiye tecrübeler yaşadı”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Muğla'da, jandarma ve polisin ortak düzenlediği operasyonda, 7 PKK'lı teröristin yere yatırılıp yarı çıplak halde...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Muğla'da, jandarma ve polisin ortak düzenlediği operasyonda, 7 PKK'lı teröristin yere yatırılıp yarı çıplak halde gözaltına alındığı olaya ilişkin "İki grubun birleştiği bölgede operasyon gerçekleştirdik. Adamın söylediği enteresan, "Bunlar canlı bomba olma niteliğinde insanlar'. Böyle bir ihbar alıyorsun. Dünyanın hiçbir yerinde elbiselerle tutulmaz" dedi.

TBMM Genel Kurulu'nda 2018 bütçe görüşmeleri devam ediyor. Halkların Demokratik Partisi Adana Milletvekili Mera Daniş Beştaş, 4 Ekim'de Muğla'nın Seydikemer ve Ortaca ilçelerinde işkence görüntülerinin ortaya çıktığını iddia ederek Bakan Soylu'ya soruşturma başlatılıp başlatılmadığını sordu.

Bakan Soylu, PKK terör örgütünün Hakkari, Şırnak, İran sınır, Ağrı ve Tendürek hattında bir tertiplenme içine girdiğini söyleyerek, Ege ve Akdeniz'de eylem yapabilecekleri bilgisini aldıklarını ifade etti. Soylu, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin bir bölgesinde terörist yakaladık. Yaklaşık 27 kişilik terörist grubun Lazkiye'de eğitildiğini ve eğitildikten sonra özellikle Türkiye'nin turizm bölgelerine yönelik terör eylemi yapabileceklerini ifade etti ve tek tek isimlerini verdi. Sahil Güvenlik Komutanlığı, jandarma, emniyet, tüm istihbarat yapımız tedbir aldı. Bunların sahile çıkabileceği zamanı gözlemlemeye başladı. İki grubun birleştiği bölgede operasyon gerçekleştirdik. Adamın söylediği enteresan. Bunlar canlı bomba olma niteliğinde insanlar. Böyle bir ihbar alıyorsun. Dünyanın hiçbir yerinde elbiselerle tutulmaz. O canlı bomba konusunda Türkiye tecrübeler yaşadı. Onların hepsi hapiste. Burada arkadaşlarımızın yaptığı tedbirdir. Orada güvenlik kuvvetlerinin aldığı tedbirdir."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim