• BIST 8718.11
  • Altın 2248.012
  • Dolar 32.3309
  • Euro 35.1876
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C
  • İzmir 8 °C

İçişleri Bakanı Soylu Trabzon’da

İçişleri Bakanı Soylu Trabzon’da
Anayasa değişikliğiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü bir sistem kuracağını ifade eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bizden önceki...

Anayasa değişikliğiyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın güçlü bir sistem kuracağını ifade eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bizden önceki nesillerin çektiğini, bizden sonra gelecek nesiller çekmesini istiyoruz" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, referandum çalışmaları kapsamında ilçe ziyaretlerine devam ediyor. Bugün ilk olarak Maçkalılar'a seslenen Bakan Soylu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik eleştirilerini sürdürerek "Bunlar FETÖ ile ya ortaklar ya diyet ödüyor ya da esir. Kılıçdaroğlu masken düştü, sürdüğün boyalar düştü. Nasıl SSK'yı batırdıysa CHP'li kardeşlerime söylüyorum, CHP'yi de batırıyor, dikkat edin, bir an önce terk edin bu adamı" diye konuştu.

"Top atsan yıkılmaz bir sistem oluşturacak"

"Diyorlar ki, "Tayyip Erdoğan için tamam da ondan sonra ne olacak?" Tam da bu işte" diyen Soylu "Tayyip Erdoğan tecrübesiyle, bilgisiyle, güveniyle, cesaretiyle, milletle olan iradesi ve muhabbetiyle birlikte sistemi kuracak. Öyle bir sistem kuracak ki, kim gelirse gelsin, gelenin zayıflığı, gelenin kuvvetliliği, gelenin eksikliği, aksaklığı yüzünden Türkiye ile kimse oyun oynayamayacak. Top atsan yıkılmaz bir sistem oluşturacak Recep Tayyip Erdoğan. Türkiye, milli irade ve demokrasi oluşturacak bu sistemi. Bu çok net ve açık" diye konuştu.

"Hangi yargıdan bahsediyorsunuz"

Yargı üzerinde yapılan tartışmalara da değinen Soylu,"Sistem değişmesin diye her yalanı söylüyorlar. Hangi yargıdan bahsediyorsun? 1961'de Yassıada'da uyduruk mahkemelerle rahmetli Menderes'i astığın hakimlerin, savcıların, yargıçların karar verdiği yargıdan mı bahsediyorsun? 28 Şubat'ta bu ülkede Tayyip Erdoğan'ın milletle olan muhabbetini gördükten sonra bunu engellemek için siyaseten yasaklı hale getirip, muhtar bile seçilemeyecek duruma getirdikten sonra hapishaneye gönderen hakimden, savcıdan, yargıçtan mı bahsediyorsun? 17 Aralık sabahı Menderes'ten tam 53 yıl sonra yeniden bu ülkede, bu milletin aynı ızdırabı yaşamasını temin edebilmek için kıymetli Cumhurbaşkanımızın, onun karşılaştığı hazin sondan daha hazin bir sonla karşılaşması için ortaya koyduğunuz yargıçlar, hakimler, savcıların 17 Aralık'taki yargı darbesinden mi bahsediyorsun?" şeklinde konuştu.

Soylu, konuşmasının ardından Çaykara ilçesine hareket etti.

İçişleri Bakanı Soylu Trabzon’da

İçişleri Bakanı Soylu Trabzon’da

İçişleri Bakanı Soylu Trabzon’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim