• BIST 9141.48
  • Altın 2325.41
  • Dolar 32.3762
  • Euro 35.0131
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

İçişleri Bakanı Soylu “Terörle mücadelede bugüne kadarki en güçlü olduğumuz dönemi yaşamaktayız”

İçişleri Bakanı Soylu “Terörle mücadelede bugüne kadarki en güçlü olduğumuz dönemi yaşamaktayız”
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin terörle mücadelede bugüne kadarki en güçlü olduğu dönemi yaşadığını belirterek, "Biz terörle tek...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye'nin terörle mücadelede bugüne kadarki en güçlü olduğu dönemi yaşadığını belirterek, "Biz terörle tek bir noktadan değil, bütün unsurlarımızla mücadele ediyoruz. Hem terörle, hem terörizmle, onu besleyen bütün unsurlarla mücadele halindeyiz" dedi.

İçişleri Bakanı Soylu, Karaman Polis Meslek Eğitim Merkezindeki (POMEM) mezuniyet törenine katıldı. Törende konuşan Bakan Soylu, Türkiye'nin güzellikleri, bereketi çok ama ağır sorumluluklar üzerine kurulmuş bir ülke olduğunu ifade ederek, "Türkiye jeopolitik ve kilit bir ülkedir. Bu konumun bize hediye ettiği terör, göç gibi önemli meseleler aynı zamanda Türk Polis Teşkilatının da en önemli görev alanlarını teşkil etmektedir. Terör örgütleriyle sürdürülen vekalet savaşları bugün maalesef Ortadoğu'yu adeta kan gölüne çevirmiştir. Elbette ki bu durum bizleri de etkilemektedir. Özellikle dışarıda DEAŞ, PYD'nin ülkemize dönük faaliyetleri, içeride PKK, KCK ve FETÖ gibi yine ülkemize yönelik faaliyetleri bizleri ciddi bir sorumlulukla karşı karşıya bırakmıştır. Allah'a şükürler olsun terörle mücadelede karşımızdaki cephe ne kadar güçlendi ise ülkemizin bu mücadeledeki azmi ve kararlılığı da o kadar artmıştır. Cumhuriyet tarihimizin terörle mücadelede en kararlı duruşunu sergiliyoruz. Bugün polislerimiz, askerlerimiz, jandarmamız, korucumuz herkes bu ülkeye saldıranlara büyük bir mukavemet göstermekte ve mücadele etmekte, dağlarda bizim evlatlarımız aslanlar gibi onları kovalamakta, onlar da fareler gibi kaçmaktadırlar" dedi.

"Hem terörle, hem terörizmle, onu besleyen bütün unsurlarla mücadele halindeyiz"

"Terörle mücadelede bugüne kadarki en güçlü olduğumuz dönemi yaşamaktayız" diyen Bakan Soylu şöyle devam etti:

"Terörü bitirmeye en yakın noktada olduğumuzu bir kez daha ifade etmek isterim. Polisimiz, askerimiz, jandarmamız, korucumuz ve gerekse bütün silahlı kuvvetlerimiz yaz kış demeden eksi 30 derecede bu hainlere operasyon üzerine operasyon gerçekleştirmektedir. Son 6 ayda 153 önemli olay önlenmiş ve 4 canlı bomba eylemcisi ve eylem hazırlığındaki 3 şüpheli yakalanmış ve 22 bombalı araç ele geçirilmiştir. Birçok bölgede başlatılan operasyonlar bütün hızıyla devam etmektedir. Son 6 ayda 800 sığınak ve barınak imha edilmiş, 11 bin 738 operasyon gerçekleştirilmiş, yol kontrollerimiz devam etmektedir. Sadece 2017 yılında 7 milyon 720 bin 330 araç sorgulanmıştır. Bunlar vatandaşımızın huzuru içindir. Bugün mezun olan gençlerimiz emniyet teşkilatımıza büyük kuvvet vereceklerdir. Ayrıca 10 bin özel harekat polisi alım sürecimiz de devam etmektedir, şu anda mülakatlar gerçekleştirilmektedir. Biz terörle tek bir noktadan değil, bütün unsurlarımızla mücadele ediyoruz. Hem terörle, hem terörizmle, onu besleyen bütün unsurlarla mücadele halindeyiz. Örgütün şehir yapılanması neredeyse tamamen çökertilmiş durumda. Kullandıkları belediyeleri yeniden orada yaşayan insanların emrinde hizmet eder hale getirmenin de onuru içerisindeyiz. Öte yandan sivil toplum kurulu görüntüsü adı altında örgütü eleman, para, lojistik sağlayan bir takım derneklerle mücadelemiz devam etmektedir. Ayrıca hükümetimizin açıkladığı ekonomik kalkınmayı teşvik edecek çalışmayı ortaya koyuyoruz. Açıkça ifade etmek isterim ki Türkiye'nin kardeşliğine, birliğine karşı atılmış, bütün bu nifak tohumu bütün unsurlarıyla beraber inşallah bu topraklardan söküp atmaya kararlıyız ve bunu başaracağız."

"Teröriste yaptığımız muamele neyse uyuşturucu satıcısına yapacağımız muamele aynıdır"

Uyuşturucu ile mücadele konusunda da konuşan Bakan Süleyman Soylu, "Buradan bütün milletimize özellikle uyuşturucu işle ilgili bir şey söylemek istiyorum. Karakollarımız, karakoldaki her bir görevlimiz 155'imiz, 112'miz emrinize amadedir. Teröriste yaptığımız muamele neyse uyuşturucu satıcısına yapacağımız muamele aynıdır. Bu konuda bizden en ufak bir merhamet beklenmesin. Biz bu evlatlarımızı kolay yetiştirmiyoruz. Birileri alsın terörist yapsın, birileri alsın uyuşturucuyla zehirlesin de para kazasın diye de yetiştirmiyoruz. Bizim için bu ülkeye silah çekenle, gençlerimizi zehirleyen arasında fark yoktur. Türkiye'de bütün güvenlik güçleri uyuşturucu sorunuyla mücadele halindedir. Terör örgütü bu işin doğrudan hamisi konumundadır. PKK'nın uyuşturucudan elde ettiği gelir yılda yaklaşık 1,5 milyar dolardır. Bu amaçla son 6 ayda gerçekleştirilen operasyonlarda 24 bin 266 kişi gözaltına alındı, bunların 4 bin 529'u tutuklandı" dedi.

Ortadoğu'daki terör ve şiddet ortamının oluşturduğu göç dalgasının Türkiye'yi ilgilendirdiğini kaydeden Bakan Soylu, "Türkiye bu göç dalgasının hem hedef, hem de geçiş ülkesi konumundadır. Ülkemizde yaklaşık 3,5 milyon insan misafir edilmektedir. Hem devlet, hem de sivil toplum kuruluşları eliyle harcadığımız toplam miktar yaklaşık 26 milyar dolar civarındadır. Bu göç ortamına bağlı olarak insan kaçakçılığı ile gerek polisimiz, gerek sahil güvenlik komutanlığımız, gerek jandarmamız önemli operasyonlara imza atmaktadırlar. İnşallah bu insanlık ayıbının Batı dünyasının umursamazlığına ve gaddarlığına rağmen ortadan kaldırmaya bu insanların mağduriyetlerini en aza indirmeye kararlıyız. Türkiye bu göçü doğru yönetmektedir. Belki bugün değil ama gelecek nesiller, bugün göç konusunda attığımız adımlar için bize teşekkür edecektir" diye konuştu.

Polis Akademisi Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çolak, Karaman POMEM'den 461 öğrencinin mezun olduğunu belirtirken, Emniyet Genel Müdürü Selami Altunok ise Türk Polis Teşkilatının vatanın bölünmez bütünlüğüne kast edecek her türlü şer odağının başını ezmekten geri durmayacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından mezuniyet töreninde okulu dereceyle bitirenlere Bakan Soylu tarafından hediye verildi. Yemin töreninin ardından Bakan Soylu, Organize Sanayi Bölgesinde bulunan bir fabrikayı gezdi. Bakan Soylu, daha sonra Karaman Belediye Başkanlığı ve Valiliği ziyaret ederek Karaman'dan ayrıldı.

İçişleri Bakanı Soylu “Terörle mücadelede bugüne kadarki en güçlü olduğumuz dönemi yaşamaktayız”

İçişleri Bakanı Soylu “Terörle mücadelede bugüne kadarki en güçlü olduğumuz dönemi yaşamaktayız”

İçişleri Bakanı Soylu “Terörle mücadelede bugüne kadarki en güçlü olduğumuz dönemi yaşamaktayız”

İçişleri Bakanı Soylu “Terörle mücadelede bugüne kadarki en güçlü olduğumuz dönemi yaşamaktayız”

İçişleri Bakanı Soylu “Terörle mücadelede bugüne kadarki en güçlü olduğumuz dönemi yaşamaktayız”

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim