• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 23 °C

İçişleri Bakanı Soylu, Şırnak’ta

İçişleri Bakanı Soylu, Şırnak’ta
25 Aralık ile 6-7 Ekim olayları ile terbiye etmeye çalıştılar. Bize dediler ki "Siz bu ülkeyi idare etmeyeceksiniz biz idare edeceğiz. Patron biziz" dediler.

25 Aralık ile 6-7 Ekim olayları ile terbiye etmeye çalıştılar. Bize dediler ki "Siz bu ülkeyi idare etmeyeceksiniz biz idare edeceğiz. Patron biziz" dediler. Biz bugün burada bir karar vereceğiz diyeceğiz ki patron millettir" dedi.

Şırnak'ın İdil ilçesinde gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhuriyet Meydanı'nda halka seslendi. Vatandaşlar meydanı Türk bayraklarıyla donattı. Şırnaklılara Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım'ın selamını getirdiğini ifade eden Bakan Soylu, önemli bir kararın arifesinde olduklarını ve her verilen oyun bir mesajının olduğunu kaydetti. Soylu, "Bizim kardeşliğimize helal getirmek isteyenlere ülkemizi bölmek isteyenlere, birlik beraberliğimize, kardeşliğimize nifak tohumu ekenlere bir mesaj vereceksiniz. Artık darbelerden yorulduk, faizlerden yorulduk. Bizi terbiye etmeye çalıştılar. 1960 darbesiyle terbiye etmeye çalıştılar. 1971 muhtırası ile terbiye etmeye çalıştılar. Bir annenin iki evladını birini sağcı birine solcu yapıp birbirlerine pusu kurup öldürterek terbiye etmeye çalıştılar. Terörle anarşiyle terbiye etmeye çalıştılar. Enflasyonla, Gezi olayları ile 17-25 Aralık ile 6-7 Ekim olayları ile terbiye etmeye çalıştılar. Bizde dediler ki "Siz bu ülkeyi idare etmeyeceksiniz biz idare edeceğiz. Patron biziz" dediler. Biz bugün burada bir karar vereceğiz diyeceğiz ki patron millettir. 7 Haziran'dan sonra nasıl ellerini ovuşturduklarını gördük. Onlar artık bu ülkeyi faizle yönetiriz dediler. Bu ülkede artık bizim borumuz öter dediler. Bizde bugün İdil'de haykırıyoruz ki artık sizin borunuz ötmeyecek milletin borusu ötecek" dedi.

Terörle büyük bir mücadele ortaya koyduklarını ifade eden Soylu, şunları kaydetti:

"Bu ülkede bizi çok yordular bir gün önümüze bir paket koydular dediler ki "Sizi ekonomi ile meşgul edeceğiz, sizi darbe ile meşgul edeceğiz, sizi kimliklerinizle meşgul edeceğiz, sizi mezheplerinizle meşgul edeceğiz, sizi ekonomik krizle meşgul edeceğiz. 1960'tan beri bu ülkeni kardeşliğine, ülkenin ekonomisinin büyümesine, ülkenin zenginliğine ve ülkenin yarınlara uzanmasına nifak sokmasından yorulmadılar. Biz artık kurşun nereden gelecek diye bakmaktan yorulduk. Onların kurallarıyla bu işin yürüyeceğini düşünmüyoruz. Milletin kurallarıyla bu işin yürüyeceğini düşünüyoruz. 7 Haziran da bize meydan okuyanlar hadi hükümeti kurun diyenler bu milletin yarınlarına bin yıllık kardeşliğine tasallut etmek istediler. Bu senaryoları sadece burada uygulamadılar Balıkesir de uyguladılar, Çanakkale dede uyguladılar, Edirne de uyguladılar böylelikle milleti birbirine düşürdüler.

Bir Sünni Alevi dediler bir gün Kürt-Türk dediler bir gün sağcı solcu dediler irticacı diye 28 Şubatta darbe yaptılar ardından Türkiye'nin en büyük bankalarını hortumlayarak maliyetini yine buradaki insanların üzerine bindirdiler. Biz bunları hep yaşadık artık yaşamak istemiyoruz. Bu sistemin değişmesini istemeyenler yeniden bir 15 Temmuzun yeniden bir gezi olayının olmasını isteyenlerdir. Eski sitem devam etsin evet ayrılıklar devam etsin Yargı isteği kararı verme yetkisine sahip olsun her 10 yılda bir bir darbe olsun 20 yıl geri gidelim eski sistem değil millet sistemi devam edecek."

"Sadece Gabar'da sadece Cudi'de, Mardin kırsalında, Lice kırsalında mücadele etmiyoruz. Bilmenizi istiyorum. Terör örgütün bu ülkede oluşturmaya çalıştığı bu olumsuz havayı da ortadan kaldırmak için, baskıyı da ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapıyoruz" diyen Bakan Soylu, "Öbür taraftan DEAŞ ne yapıyorsa, FETÖ ne yapıyorsa burada da terör örgütün milletimin yarına ulaşmasını engelleyebilmek için, umudunu kırabilmek için aynısını yapmaktadır. Buna sosyal politikalarla müsaade etmeyeceğiz. Eğitim politikalarımızla müsaade etmeyeceğiz. İş politikalarımızla müsaade etmeyeceğiz. Terörü tasfiye edeceğiz ve gençlerimize iş bulacağız. İş, aş, bolluk. Bu ülkede kıymetli cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan 15 yıldır milletimize hiç yanlış bir şey söylemedi. 15 yıldır milletimizi hiçbir yanlışa sevk etmedi. Buradaki paralar artık terör örgütüne gitmiyor. İdil'de bir taraftan içme suyu, kanalizasyon, parklar, yollar ve bütün altyapı hizmetleriyle beraber bu kaynaklar artık İdil'e ve bu güzel çocuklarımızı geleceğine ayrılıyor. 15 milyon TL bütün Şırnak'ın yollarını yapımı için ayırdık. Bizim çocuklar asfalt yolda yürüsün diye. Bizim çocuklar okula giderken rahat gitsin istiyoruz. Anneler babalar sıkıntı içinde olmasın istiyoruz. Batıda ne varsa Şırnak'ta o olsun istiyoruz. Doğu ve güneydoğuya en iyi kaymakamlarımızı göndereceğiz dedik. Niye göndereceğiz dedik. Sebebi, iyi hizmet etsinler, heyecanlı olsunlar, milletle nasıl diyalog kuracaklar bilsinler" dedi.

"16 Nisan'dan sonra yepyeni bir dönem başlıyor. 16 Nisan'da bir referanduma gidiyoruz" diyen Bakan Soylu, şunları kaydetti:

"Diyorlar ki meclis zayıflayacak. Meclis güçlü meclis olacak. Adnan Menderes'i yargılayanlar ve asanların talimatını verenleri bilirler. 17 Aralık'ta Menderes'in ölümünden 53 yıl sonra yeniden bir ülkenin başbakanını yargı darbesiyle indirmeye çalışıp iftira edenler de hakimler, savcılar ve yargıçlar değil miydi. Şimdi onların yargısı gidiyor. Milletin yargısı gelecek. İstedikleri zaman değiştirecekleri bir Türkiye yok artık. Bu gün ayakların üzerinde duran bir Türkiye var. 2023 e giden bir Türkiye var. 2053 ve 2070'e giden bir Türkiye var. Kürt kardeşim bilesin bizi birbirinden bunlar ayıramayacaklar. Gençler ne olmasını istiyorlar. Gençler milletvekili olmak istiyorlar. Gençler Çanakkale'de şehit olsun, gençler kurtuluş savaşında şehit olsun ama gençler milletvekili olmasın diyorlar. Gençlerde milletvekili olacak. Onlarda şaşıp kalacaklar. 16 Nisan'da vereceğiniz mesaj önemli. 16 Nisan'dan sonra hizmet daha çok gelecek. Gençlerimiz işsizlik görmeyecekler. Gençlerimiz yarına adım atacaklar. Bizim terörü tasfiye etmemizin sebebi tam anlamı ile burdur, insanlarımız evlerine rahat gitsinler, işlerini rahat bulsunlar, burada insanlar rahat yatırım yapsınlar yarına umutla baksınlar diye şu çok net açıktır İdilliler sizlere söylüyorum 6 aydır içişleri bakanlığı yapıyorum, benimde yüreğimin acıdığı zamanlar oluyor. Bir anne gelip benim koluma giriyor diyor ki; "Bakan Bey benim evladımı 13 yaşında aldılar dağa götürdüler, Ey Bakan Bey sen kuvvetli bir adamsın hadi bakalım şu evladımı bir daha dağa göndermeyecek düzeni kur ne olursun" diye. Bende kız evlat sahibiyim benimde evlatlarım var o ananın o yüzündeki ifadeyi anlayabiliyorum, artık bizi yoran bu hadiselerden kurtulacağız. Bilmenizi istiyorum ki eğer bundan sonra bir annenin evladını terör örgütü dağa götürürse, 13 yaşında onu annesinin sevgisinden mahrum bırakırsa burada hepinizin huzurunda söylüyorum İçişleri Bakanlığı bana haram olsun, haram olsun, haram olsun. Merak etmeyin güvenlik güçlerimizle, güvenlik kuvvetlerimizle, kaymakamımızla, belediye başkanımızla tüm yetkililerimizle huzurun tesis edilmesinden yanayız, yine merak etmeyin hizmetinizdeyiz emrinize amadeyiz Cumhurbaşkanımızın söylediği bir söz bizim rehberimizdir; "Biz efendi olmaya değil, biz hizmetkar olmaya geldik'".

Bakan Soylu, "Bakın son 300 yılın en büyük fırsatı önümüzde duruyor evet İdilliler biz 300 yılın en güçlü zamanındayız 10.000 dolarlık kişi başına gelir seviyemiz var ve 300 yılın en güçlü zamanındayız, altyapımızı yapıyoruz. Artık mahkum bir Türkiye yok, artık başkasının önünde boyun eğen bir Türkiye yok, eskiden İsrail'in insansız hava uçaklarını alıyorduk şimdi bu ay başında İçişleri Bakanlığımıza yerli, milli ve şu ay yıldızlı bayraklarının patentinin olduğu 6 tane insansız hava uçağını envanterlimize kaydettik. Şimdi son 300 yılın Irak, Suriye, Mısır, Libya, Tunus, Fas, Yemen ülkeleri karışık, Avrupa rotayı şaşırmış durumda zaten ne yapacağını bilmiyor ve Almanya hepsini kendi tekelinin altına almak istiyor. Yine söylemek istiyorum, ortak para birimini beceremediler, ortak anayasayı yapamadılar İngiltere'de bana eyvallah dedi, şimdi onlar böyle sarsılmış bir noktadayken ayakları üzerinde duran bir Türkiye, güçlü meclisiyle, güçlü yargısıyla, güçlü hükümetiyle beraber hedeflerine ulaşmak istiyor. Gelin hep beraber buna destek verelim şu yağmurun altında olan insanlar bilin ki durduğunuz her dakika bu milletin geleceğine duadır. Onun için bu işlerden bizi kurtarırsa bir tek kişi kurtarır onu biliyoruz bu kardeşliğimize önem veren bir kişi kurtarır ve biz bu fırsatı kaçırırsak bir daha aynısını yaparlar Tayyip Erdoğan'la aşarız biz bu engelleri, bu sıkıntıları. Dünyada lider sıkıntısı yaşanırken onun dik duruşuyla, onun tecrübesiyle, kararlığıyla, millet sevgisiyle birlikte aşarız" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Soylu, Şırnak’ta

İçişleri Bakanı Soylu, Şırnak’ta

İçişleri Bakanı Soylu, Şırnak’ta

İçişleri Bakanı Soylu, Şırnak’ta

İçişleri Bakanı Soylu, Şırnak’ta

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim