• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3328
  • Euro 35.1771
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C
  • İzmir 7 °C

İçişleri Bakanı Soylu, Silvan’da

İçişleri Bakanı Soylu, Silvan’da
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kim ne söylerse söylesin biz terörü bitirmeye kararlıyız. Başka hiçbir şey de umurumuzda değil. Vatandaşımız,...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Kim ne söylerse söylesin biz terörü bitirmeye kararlıyız. Başka hiçbir şey de umurumuzda değil. Vatandaşımız, temel hak ve hürriyetleri başımızın üzerindedir. Biz demokrasiyi, zenginliği, üretimi ve işi hep beraber yükselteceğiz ama terörü de hep beraber bitireceğiz" dedi.

Bakan Soylu, helikopterle AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal ile Diyarbakır'ın Silvan ilçesine geldi. Konak Mahallesi'nde vatandaşlara hitap eden Bakan Soylu, AK Parti hükümetlerinin önemli hizmetler gerçekleştirdiğini söyledi. "Kim ne söylerse söylesin biz terörü bitirmeye kararlıyız. Başka hiçbir şey de umurumuzda değil. Vatandaşımız, temel hak ve hürriyetleri başımızın üzerindedir. Biz demokrasiyi, zenginliği, üretimi ve işi hep beraber yükselteceğiz ama terörü de hep beraber bitireceğiz" dedi.

Bakan Soylu, HDP'lilerin halkı istismar ettiğine işaret ederek, "HDP milletvekilleri, yaşam tarzlarıyla sizin ne ilginiz var. Hangisi din, inanç, gelenek biliyor? Sadece istismar ediyorlar. Kandil'dekilerin yaşam tarzlarını bilmiyor muyum Ben İçişleri Bakanıyım, hangi haltları yediklerini bilmiyor muyum? Millet elinin nasırıyla emek ortaya koyarken, onlar uyuşturucu ve insan ticareti üzerinden terörü yükseltmeye çalışıyorlar" ifadelerini kullandı.

Bakan Soylu, "Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın talimatıdır, Bakanlar Kurulu üyelerinin, gayretidir, fedakarlığıdır. Milletvekilleri arkadaşlarımızla beraber topyekun güvenlik kuvvetlerimizle beraber biz bu PKK'yı bitireceğiz. Kandil'de deyuslar laf üretiyorlar, oradan laf söylemeye çalışıyorlar. Hadi yüreğin yetiyorsa, şu kadar cesaretin varsa, eğer adamsan buraya gel de göreyim yüreğini senin? Edepsizler, hayasızlar! Yıllardan beri milletimizi sömürdüler. Şu Silvan Barajı bitseydi işsizlik olur muydu? Baraj bitseydi bugün esnafımız, insanımız yarına umutla bakardı. Aynısını Yüksekova'da, Van, Hakkari'de yaptılar" dedi.

DBP'li belediye yöneticilerinin kamu imkanlarını terör örgütü PKK'ya kullandırdığını aktaran Soylu, şöyle devam etti:

"Bir de belediyeler üzerinde terör ortaya koymaya çalıştılar. Belediye araçlarıyla çukur açacak, silahları taşıyacaklar, ondan sonra dağa para gönderecek, çalışanın parasını kesecek, devlet de buna seyirci kalacak. Milletin parasıyla har vurup harman savurdular. Ankara'da, yurt dışına çıkıp kumar oynadılar. Kandil'in görevlendiklerine belediyeleri teslim ettiler."

İçişleri Bakanı Soylu, PKK'lı teröristlerin yapımı süren Silvan Barajı'nın tamamlanmasını engellemek için saldırılar gerçekleştirdiğine dikkat çekerek, terör örgütünün bölgenin kalkınmasını istemediğini belirtti. "Silvan Projesi 300 bin kişiye iş sağlayacak. Engel olmak istedikleri nedir biliyor musunuz? Zenginlik, bolluk ve bereket olursa millete laf geçiremezler, istismar edemezler" diyen Soylu, şunları kaydetti:

"Bolluk olacak, bereket olacak siz de biteceksiniz. Cazibe Merkezleri Programı ile 23 ilde 90 milyar lira yatırım yapılacak, 361 bin 376 kişi iş sahibi olacak. Hiç merak etmeyin biz adım adım huzura, adım adım kardeşliğe gidiyoruz. Yeni Türkiye, demokrasinin ve hukukun üstün olduğu, medeniyetin, üretimin ve özgürlüğün yükseldiği Türkiye'dir."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Bakan Soylu, "Şimdi kimle işbirliği yapıyor? İş birliği yaptığı bir taraftan FETÖ diğer taraftan PKK'dır. Bunu kim genel başkan yaptı. Türkiye'nin her tarafında "kim?" diye sorduğumuzu da herkes "kaset" diyor. Kaseti kim yaptı? FETÖ yaptı. Peki şimdi niye onlarla beraber? Ya korkuyor ya diyet ödüyor ya da esir" diye konuştu.

İçişleri Bakanı Soylu, Silvan’da

İçişleri Bakanı Soylu, Silvan’da

İçişleri Bakanı Soylu, Silvan’da

İçişleri Bakanı Soylu, Silvan’da

İçişleri Bakanı Soylu, Silvan’da

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim