• BIST 9679.8
  • Altın 2485.362
  • Dolar 32.4206
  • Euro 34.4279
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 18 °C

İçişleri Bakanı Ala: Vatandaşa hizmet, teröristle mücadele edeceğiz

İçişleri Bakanı Ala: Vatandaşa hizmet, teröristle mücadele edeceğiz
İçişleri Bakanı Ala, "Vatandaşımıza bir halel gelmemesi için elimizden geleni yapıyoruz. Bir yandan da hassasiyet içinde terörle mücadele devam ediyor" dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Vatandaşla terörist ayrımını biz 2002’den beri kuyumcu terazisi hassasiyetiyle yapıyoruz. Onun için de sokağa çıkma yasakları uzun sürüyor. Biz masum vatandaşımızın zinhar teröristlerle aynı kefeye konmasına karşıyız ve buna asla izin vermeyiz" dedi.

Bakan Ala, havayoluyla geldiği Erzurum'da, Olur ilçesinde 26 Şubat'ta hayatını kaybeden AK Parti İlçe Başkanı Nihat Albayrak'ın kızının evine taziye ziyaretinde bulundu.

Ala, çıkışta gazetecilere yaptığı açıklamada, seçimden sonra çok sıcak gelişmeler olduğunu belirterek, "Ben şimdi Bursa milletvekiliyim ama Erzurumluyum. Hem Erzurum’un hem Türkiye’nin en iyi şekilde gelişmesi için elimizden geleni yapacağız. Palandöken ile Uludağ'ı birleştiriyoruz. Palandöken ile Uludağ bir araya geldi mi Allah’ın izniyle çok problemleri aşar, Türkiye yoluna devam eder. Çok güçlüdür. Ne kadar güçlüdür derseniz işte Palandöken ve Uludağ kadar, onların birleşimi kadar güçlüdür. Onun için Allah’ın izniyle yolumuza devam ediyoruz. Bu milletin feraseti bize yol gösteriyor. Onların duası bize güç veriyor. Onların bizim arkamızda duruşu bize hedeflerimize varma arzusunu daha da tahkim ediyor" diye konuştu.

"Türk ve Kürtler, Osmanlı'yı birlikte inşa ettik"

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile dün Silopi'ye ziyaret düzenlediklerini hatırlatan Ala, Silopi'de vatandaşların Türkiye’nin geleceğine odaklandığını vurguladı.

Türkiye'de bu istikrarın devam ettiğini dile getiren Ala, şöyle konuştu:

"2002'den beri ekonomik yönden, demokratik yönden, sosyal yönden, toplumsal yönden attığımız adımların kendilerine ne kadar dokunduğunu, iyi dokunduğunu biliyorlar. Vatandaşımızın orada gözlerinde pırıltılar gördük, geleceğe ümit gördük. Biz de derhal orada yapılacak her şeyi şu anda da yapıyoruz ve geciktirmeksizin vatandaşımızın hizmetine sunacağız. Bunun müjdesini de vermek için gittik."

Bakanlığı öncesinde bölgede görev yaptığını ve bölge halkının Türkiye'ye olan inancını bildiğini aktaran Ala, "Türk ve Kürtler, Osmanlı'yı birlikte inşa ettik, dünyaya adalet götürdük. Şimdi de Türkiye, Avrupa Birliği'nin geleceğindedir. Birlikte var olacağımız 78 milyon hep birlikte kalkındıracağımız geliştireceğimiz yeni Türkiye'nin çabası içindeyiz. Elbette problemler oluyor. O problemleri çıkaranları vatandaş elinin tersiyle itiyor, kendisine çözüm üretenlerin hep yanında hep arkasında duruyor. Biz de onlardan aldığımız bu güçle bütün emeğimizi onlara hizmete dönüştüreceğiz" ifadelerini kullandı.

Terörle mücadele

Bakan Ala, teröristlerden, terörden arındırılan her bir sokak, her bir alanın vatandaşların sevinciyle, geleceğe olan inancıyla dolduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Terörle mücadele devam ediyor. Bazı çukurlar kazılmış. Belediyeler oy aldıkları zaman vatandaşlara sokak yaparlar çukur kazmazlar. Demokrasinin önüne kazılan, milletin geleceğinin önüne kazılan bu çukurları kapatıyoruz. Güvenlik güçlerimiz bomba düzeneğini, barikatları ortadan kaldırıyor. Milletimize yaşanılabilir bir ortam sunuyoruz. Bu konularda sabote etmeye çalışanlara milletimizin prim vermediği çok açık. Güvenlik güçlerimiz nerede barikat, çukur ve terörist varsa gereğini yerine getirecekler. Biz de nerede vatandaşımız varsa orada onlara hizmet etmek için hükümet olarak bütün imkanları seferber ediyoruz."

Türkiye'nin bu duruşuyla terör meselesini de çözerek yoluna devam edeceğine inandığını anlatan Ala, şunları kaydetti:

"Terörün bizim yolumuzu kesmesine asla izin verilmeyecektir. Vatandaşla terörist ayrımını biz 2002'den beri kuyumcu terazisi hassasiyetiyle yapıyoruz. Onun için de sokağa çıkma yasakları uzun sürüyor. Biz masum vatandaşımızın zinhar teröristlerle aynı kefeye konmasına karşıyız ve buna asla izin vermeyiz. Vatandaşımıza bir halel gelmemesi için elimizden geleni yapıyoruz ve Allah'a şükür bunda da güvenlik güçlerimiz de biz de başarılıyız. Sur'da da tahliyeler yaptık. Her gün açıklamalar yapıyoruz, 'Gelin oradan çıkın' diye, çıktılar. Hassasiyet içinde terörle mücadele devam ediyor. Millete hizmet yolu açık ve ona devam ediyoruz. Türkiye'nin kalkınması gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Türkiye'yi geriye çekmeye çalışanların da biz önünde engel olarak duruyoruz."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim