• BIST 9051.7
  • Altın 2298.322
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.1126
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

İçişleri Bakanı Ala: Önemli mesafeler alacağız

İçişleri Bakanı Ala: Önemli mesafeler alacağız
İçişleri Bakanı Ala, Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığına vurgu yaparak, "Türkiye çok büyük meseleleri aştı, el birliğiyle, güç birliğiyle bu konularda önemli mesafeler alacağız" dedi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığına vurgu yaparak, "Türkiye çok büyük meseleleri aştı, tarihte, yakın tarihte de bunların tanığıyız, bu meselelerini de aşacak ve yola devam edecektir, biz el birliğiyle, güç birliğiyle bu konularda önemli mesafeler alacağız" dedi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere uçakla Şanlıurfa'ya gelen Bakan Ala'yı GAP Hava Limanı'nda, Vali İzzettin Küçük, İl Emniyet Müdürü Faruk Pınarbaşı ile diğer yetkililer karşıladı.

Buradan Şanlıurfa Valiliği'ne geçen Ala, gazetecilere yaptığı açıklamada, Şanlıurfa'nın her zaman Türkiye'nin hedefleriyle, hedeflerini örtüştürmüş bir kent olduğunu  belirtti.

Kente daha fazla hizmet ulaştırmaya çalıştıklarını aktaran Ala, Şanlıurfa'nın bir il büyüklüğünde Suriyeli'ye ev sahipliği yaptığını anımsatarak, çevre ülkelerde yaşanan olumsuzlukların Türkiye'yi yakından etkilediğini kaydetti.

Bakan Ala,  "Büyük bir problem yaşanırken, yanı başımızda o problemden kaçıp ülkemize gelen kardeşlerimizin en az problemle karşılaşarak hayatlarını devam ettirmeleri konusunda elimizden geleni gerçekten yapıyoruz. Ve dünyadan da bu konuda ciddi bir yardım alamadığımız ortadadır, ama bütün uluslararası platformlarda bu konuyu dile getiriyoruz ve bu konuya acil diğer ülkelerinde de yardım yapmasını sağlamaya çalışıyoruz. Bu arada tabi yanı başımızdaki sorundan Şanlıurfa özelinde daha az etkilenmesi için sınırda almamız gereken önlemleri daha çok gözden geçiriyoruz daha etkin tedbirler almaya çalışıyoruz" diye konuştu.

 Ülkenin her köşesinde 78 milyonu hedef alan ve insanların memnuniyetini esas alan çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Ala, Türkiye'yi ekonomik yönden kalkındırmanın çabası içerisinde olduklarını bildirdi.

 Türkiye'de son dönemde yaşanan terör olaylarına da  değinen Bakan Ala, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Demokrasimizi en ileri düzeye taşımanın gayreti içerisindeyiz, bu imkanları ve gücü bize verecek yüzde 49,5'lik bir istikrarı da milletimiz yüzde 49 buçukluk oy oranını bize verdi, adeta Türkiye'nin önüne bir siyasi otoban yaptı ama maalesef bölgemizde bazı ilçelerde bu otobana hendek kazmaya, bomba yerleştirmeye çalışanlar oluyor, bu otobanın Türkiye'ye sağladığı olumlu atmosferi terörize etmeye çalışıyor. Türkiye çok büyük meseleleri aştı, tarihte, yakın tarihte de bunların tanığıyız, bu meselelerini de aşacak ve yola devam edecektir, biz el birliğiyle, güç birliğiyle bu konularda önemli mesafeler alacağız. Bu konularda da çözümü ortaya koyup geleceğe bütün 78 milyonun emin adımlarla yürümesini inşallah sağlayacağız."

"Türkiye dünyanın ilk büyük 10 ekonomisi arasına girecek" 

 İki konuda kesinlikle tereddütlerinin olmadığını ve kararlı olduklarını vurgulayan Ala, konuşmasına şöyle devam etti:

"Birisi ortaya koyduğumuz bu hedeflere emin adımlarla ilerlemek, yani gelişmiş bir demokrasi kalkınmış bir Türkiye, sosyal refahı huzuru ve güvenliği sağlamış bir Türkiye ve dünyanın ilk büyük 10 ekonomisi arasına girecek bir Türkiye buna ilişkin her reformu yapacağız, her adımı atacağız ve Türkiye'yi oraya taşıyacağız. İkincisi de önümüze buraya giderken çıkacak bu terörle de etkin ve kararlı bir mücadele yapacağız burada da kesinti olmayacak. Başka yolumuza çıkan, bizim geçmiş 2002'den beri olan ve zaman zaman yol kesmeye çalışan başka unsurlar olursa onlarla da milletten aldığımız güçle ve onun gösterdiği istikamette kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz."

 Türkiye'nin terör konusunda geldiği aşamayı hak etmediğini anlatan Ala, gerilerde kalması gereken terör yöntemlerinin ülke gündemini oluşturmaması gerektiğini bildirdi.

Konuşmasının ardından, İl Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret eden Ala, daha sonra İl Jandarma Komutanlığı'na geçerek bir süre görüşmelerde bulundu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim