• BIST 9792.56
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 23 °C

İçişleri Bakanı Ala: Belediyelere para gönderilmiş, çukur kazılmış

İçişleri Bakanı Ala: Belediyelere para gönderilmiş, çukur kazılmış
İçişleri Bakanı Efkan Ala, PKK'nın Kürt sorunu olmadığını ama Kürtlerin bir PKK sorunu olduğunu söyledi.

İçişleri Bakanı Efkan Ala, PKK'nın Kürt sorunu olmadığını ama Kürtlerin bir PKK sorunu olduğunu söyledi. "Bu terör sorunu olmasa, biz şu anda reformları konuşuyor olacaktır." diyen Ala, şimdiye kadar 20 belediye başkanı ile 60'a yakın belediye meclis üyesinin görevden uzaklaştırıldığını ifade etti. Belediyelere para gönderildiğini ancak çukur kazıldığını öne süren Ala, "Bu göndermeler objektif kriterlere göre yapıldı. Neden bu kadar bomba düzeneği, neden belediye araçları hizmet etme yerine çukur kazmış? Gördük, gereğini yaptık." dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 42'nci birleşimi açıldı. Birleşimi TBMM Başkanvekili Pervin Buldan yönetiyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grubu adına Grup Başkanvekili Diyarbakır Milletvekili İdris Baluken'in, "sokağa çıkma yasağı uygulanan yerlerde meydana gelen yaşam hakkı ihlalleri konusunda gerekli tedbirleri almadığı ve sokağa çıkma yasaklarıyla sorunların derinleşmesine zemin hazırladığı" iddiasıyla İçişleri Bakanı Efkan Ala hakkındaki gensoru açılmasına ilişkin gensoru önergesi görüşüldü.

Bir konuşma yapan İçişleri Bakanı Efkan Ala, Türkiye'nin 35 yıldır terörle mücadele ettiğini belirterek, her bir dönemin ayrı ayrı özellikleri olduğuna dikkat çekti. 2002'den beri sosyal, siyasal, ekonomik alanda eş zamanlı bir çok projeyi uygulamaya koyduklarını anlatan Ala, çok ciddi reformlar yaptıklarını ifade etti. 28 Şubat'ı çöpe attıklarını söyleyen Ala, demokrasinin teröre olan desteği azaltacağını, toplumsal desteği azaltacağını ama terörü ortadan kaldırmayacağına dikkat çekti.

Sokağa çıkma yasağının 4 ilçede devam ettiğini dile getiren Ala, "Terörle mücadele ederken vazgeçilmezlerimiz var. Terörün, Türkiye gündeminden çıkması için her türlü önlemi alacağız. Vatandaş ile terörist ayrımı kesin yapılacak. Vatandaşlarımızın hiçbir zarar görmemesi için bazı idari tedbirler alacağız; bunların başında sokağa çıkma yasağı geliyor." diye konuştu.

Bölücü örgütün Kürt sorunu olmadığını ama Kürtlerin bir PKK sorunu olduğunu aktaran Bakan Ala, terör sorunu olmasa şu anda reformların konuşuluyor olacağını söyledi. "20 belediye başkanı görevden uzaklaştırıldı. 60'a yakın belediye meclisi üyesi görevden uzaklaştırıldı." diyen Ala, "Belediyelere para gönderilmiş, çukur kazılmış. Kamu düzenini sağlayacağız, vatandaşı terör örgütüne teslim etmeyeceğiz. Sur'da da sonu gelmek üzere. Vatandaşların her türlü durumunu dikkate alarak bu mücadeleyi yapıyoruz; o yüzden uzun sürüyor. Vatandaşı dikkate almayan hiçbir yöntemi, terörle mücadelede kullanmadık." şeklinde konuştu.

Çeşitli belediyelere gönderilen paralardan örnekler veren Bakan Ala, bu göndermelerin objektif kriterlere göre yapıldığını belirtti. Ala, "Neden bu kadar bomba düzeneği, neden belediye araçları hizmet etme yerine çukur kazmış? Gördük, gereğini yaptık." ifadelerini kullandı. Ala, "Bizim her yaptığımızı siz göreceksiniz diye birşey yok. Bizim hedef kitlemiz milletimizdir." dedi.Cihan

İçişleri Bakanı Ala: Belediyelere para gönderilmiş, çukur kazılmış

İçişleri Bakanı Ala: Belediyelere para gönderilmiş, çukur kazılmış

İçişleri Bakanı Ala: Belediyelere para gönderilmiş, çukur kazılmış

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim