• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Iccı 2015 Enerji Ödülleri Görkemli Törenle Sahiplerini Buldu

Iccı 2015 Enerji Ödülleri Görkemli Törenle Sahiplerini Buldu
"Enerjinin Oscar'ları" olarak bilinen "ICCI 2015 Enerji Ödülleri", 22 Şubat'ta Ankara JW Marriott Otel'de yapılan görkemli törenle sahiplerinin oldu.

"Enerjinin Oscar'ları" olarak bilinen "ICCI 2015 Enerji Ödülleri", 22 Şubat'ta Ankara JW Marriott Otel'de yapılan görkemli törenle sahiplerinin oldu.

Üst düzey bir katılım ile bu yıl beşincisi düzenlenen ICCI 2015 Enerji Ödülleri töreni, AK Parti Gümüşhane Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Cihan Pektaş, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez ve enerji sektörünün önde gelen isimlerinin katılımlarıyla geçekleştirildi. Törende ilk olarak rüzgar enerjisi alanında yaptığı değerli çalışmalar nedeniyle Borusan EnBW Enerji Yatırımları ve Üretim A.Ş.'ye ait Balabanlı Rüzgar Enerji Santrali'ne ödül verildi. Jüri Özel Ödülü ise Enerjisa Enerji Üretim A.Ş. Balıkesir Rüzgar Santrali'nin oldu. Hidroelektrik enerji dalındaki ödül Sanko Enerji Sanayi ve Ticaret A.Ş. Cevizlik Regülatörü ve HES Rize İyidere'ye gitti. Jeotermal enerji kategorisindeki ödülü ise GÜRMAT Elektrik Üretim A.Ş, (Efe 2 JES) Germencik-İncirliova ile aldı.

Biyokütle ve atık kategorisindeki ödülün sahibi, Gönen Biyogaz ve Organik Gübre Entegre Tesisi ile Altaca Çevre Teknolojileri ve Enerji Üretim A.Ş. oldu. Jüri Özel Ödülü de Ortadoğu Enerji'ye Odayeri Çöp Gazından Enerji Üretim Tesisi ile verildi. Güneş enerjisi alanındaki ödül, Güneş Enerji Santrali çalışmasından dolayı İnönü Üniversitesi TOTM'un oldu.

Törende termik enerji santralleri dalında da ödüller sahiplerini buldu. Doğalgaz kategorisindeki ilk ödül, RWE & Turcas Güney Elektrik Üretim A.Ş.'nin Denizli Doğalgaz Kombine Çevrim Elektrik Santrali'ne verildi. Atık ısı kategorisinde ise ödülü Bursa Çimento Fabrikası A.Ş. aldı. Verimlilik kategorisinde ödülü TÜPRAŞ İzmit Rafinerisi alırken, bu kategorideki mansiyon ödülü Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne verildi.

"KATILIMCILARI DOĞRU ALICILARLA BULUŞTURUYORUZ"

Törende açıklamalarda bulunan Hannover Fairs Turkey A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Murat Özer, Messe'nin 100'ü aşkın ülkede temsilci ağının bulunduğunu, katılımcılarını doğru alıcılarla buluşturan uluslararası etkinlikler düzenlediklerini belirtti. Bu yıl beşincisini düzenledikleri ICC Ödülleri törenine büyük önem verdiklerini aktaran Özer, "Türkiye'de hidroenerjinin toplam elektrik enerjisi üretiminde önemli bir yeri var. Öte yandan Türkiye'de jeotermal enerji kaynaklarının da büyük oranda artması öngörülmektedir. Enerji ödüllerini beş yıldır yapıyoruz. Sektöre kurumsal nitelik kazandırdığını düşündüğümüz bu ödüller, "Yenilenebilir Enerji Santralleri" ve "Termik Enerji Santralleri" olarak iki ana temada veriliyor" diye konuştu.

İTÜ Enerji Enstitüsü Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. A. Beril Tuğrul da şunları söyledi:

"Başvuruda bulunan projeleri, dört ana kriter olarak enerji verimliliği ile çevre ve sürdürülebilirlik, sosyal sorumluluk, yatırımlarda yerli katkı, alanlarındaki puanlama sistemi ile değerlendirdik. 2015 Yılı Enerji Ödülleri için yapılan değerlendirmelerle belirtilen kategorilerde 9 enerji ödülü ile birlikte iki kategoride adayların yakın puana sahip olması üzerine iki jüri özel ödülü verilmesine karar verdik. Ayrıca Toplumsal Farkındalık Vizyonu ile Enerji Aksiyon Planı Uygulaması'nda başarılı olan bir adaya mansiyon ödülü verilmesine karar verdik."

ICCI 2016 -22. Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı ise ICCI 2015 ödüllerini takiben 27-28-29 Nisan 2016'da İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Iccı 2015 Enerji Ödülleri Görkemli Törenle Sahiplerini Buldu

Iccı 2015 Enerji Ödülleri Görkemli Törenle Sahiplerini Buldu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim