• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 22 °C

İbrahimce Mahallesi Edremit Protokolünü Çiçeklerle Karşıladı

İbrahimce Mahallesi Edremit Protokolünü Çiçeklerle Karşıladı
Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafında İbrahimce Mahallesinde açılan kursların ve yeni oluşturulan kurs yerinin açılış törenine katılan...

Edremit Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafında İbrahimce Mahallesinde açılan kursların ve yeni oluşturulan kurs yerinin açılış törenine katılan ilçe protokolünü kursiyerler ve mahalle sakinleri çiçeklerle karşıladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Merkez Müdürü İsmail Damar, Mahalle Muhtarı Hüseyin Çanaklı ve Kaymakam Ali Sırmalı'nın birer konuşma yaptığı törende Halk Oyunları gösterisinin ardından protokol üyeleri kurdeleyi birlikte kestiler.

Kursiyerlerle bir süre sohbet eden Kaymakam Ali Sırmalı ve Protokol üyeleri hizmetlerden duydukları memnuniyeti dile getirirken kursiyerlerin mutlulukları gözlerinden okunuyordu. Törende Konuşan Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı "Emek veren Milli Eğitim Müdürlüğümüzü, Halk Eğitim Müdürlüğümüzü kutuluyorum. Eski Muhtarlık Binasını kurs yeri olarak tahsis eden değerli Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Eğitim hizmetlerinin ilçemizin her köşesine eşit bir şekilde götürüldüğünü görmek bizleri mutlu ediyor. Bundan sonra kurs merkezi sayesinde yeni kurslarla daha çok sayıda insanımız meslek edinecek, iş sahibi olacak, üretecek aile ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak sonuçta mutlu olacak. Halk Eğitimi Merkezince İlçe genelinde açılan kurs sayısı 315 kurs ve 10 Seminer e ulaşmış bu kurslarımızda 7811 kursiyere eğitim hizmeti veriliyor. Bu gayret ve çalışmanın ürünü tebrik ediyorum. Kursiyerlerimizi ve muhtarımızı ayrıca tebrik ediyor teşekkür ediyorum." Dedi.

Törende konuşan Merkez Müdürü İsmail Damar "Sayın Kaymakamımızın talimatları ve himayelerinde başlatılan çalışmalarımız bugün meyvelerini vermiş, Belediyemiz tarafından kurs hizmetleri için tahsis edilen eski mahalle muhtarlığı binası 2 derslikli kurs merkezi haline getirilmiştir. Yaklaşık 40 kursiyer kapasiteli binamızda iki dersliğimiz den biri giyim, dikiş kursları açılabilecek şekilde 8 adet dikiş makinesi bulunan bir atölye haline getirilmiştir. Bu yeni hizmet noktasıyla birlikte bugün itibarıyla Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüz ilçemizde 59. noktada hizmet üretme imkanına kavuşmuştur. Oluşturulan bu kurs merkezinde başta okuma-yazma eğitimleri olmak üzere mesleki, sosyal ve kültürel birçok kurs açılabilecektir. Bugün itibarıyla yeni oluşturulan kurs merkezimizde açılışını yaptığımız 20 kursiyerin kayıtlı olduğu 128 Saatlik İŞ-KUR tarafından desteklenen Turistik ve Hediyelik Eşya Yapımı kursumuz haftanın 5 günü olacak şekilde planlanmıştır. Ayrıca İş Kur destekli Kalorifer Ateşçiği Kursu için kayıt başvuruları halen alınmaya devam edilmektedir. İbrahimce Mahallemizde bu dönem muhtarlık binası yanında açılan kurslarla birlikte toplam kurs sayımız 6 ya ulaşmıştır. Mahallemizde Okuma -Yazma, Kuran-ı Kerim, Turistik ve Hediyelik Eşya Yapımı gibi açılan kurslarımızda 94 kursiyere eğitim hizmeti verilmektedir. Açılan kurslarda emeği olan mesai arkadaşlarım ve mahalle muhtarımız Hüseyin Çanaklı'ya teşekkür ediyorum. Ayrıca bugün eğitim merkezi olarak açılan binanın yapımında emeği bulunan İbrahimce Mahallemizin eski Muhtarı sayın Erol Demir'e, Binayı merkezimiz kurs hizmetleri için tahsis eden Belediye Başkanlığımız Sayın Kamil Saka'ya ve Bizlere gösterdiği ilgi ve verdikleri desteklerinden dolayı Milli Eğitim Müdürümüz Yusuf Koça ve Sayın Kaymakamımız Ali Sırmalı'ya kurumum şahsım ve kursiyerlerimiz adına teşekkür ediyorum." Dedi. Mahalle Muhtarı Hüseyin Çanaklı ise yaptığı konuşmada" Mahallemize gösterdikleri ilgi ve verilen hizmetlerden dolayı Sayın Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, Adalet ve Kalkınma Partimizin değerli başkanına ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürümüze teşekkür ediyorum" dedi. Beldiye tarafından yapılan Pilav ve Ayran ikramının ardından tören sona erdi. Törene Kaymakam Ali Sırmalı, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Korkmaz, AK Parti İlçe Başkanı Metin Örkçü, İlçe Nüfus Müdürü Renginur Ayan, Mal Müdürü Cevahir Avşar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, İlçe Tarım Müdürü Recep Özbudak, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ertaş, Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı Müdürü Elif Çakır, İş Kur Müdürü Nilüfer Karahan, Şoförler Odası Başkanı Ahmet Dut, Terziler Odası Başkanı Ali Madanoğlu, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Bekir Terzioğlu, Ceren Kezban Yıldırım, Mehmet Alamur, Hüseyin Uzun, Özcan Özyanık, kursiyerler, kalabalık bir vatandaş katıldı.

İbrahimce Mahallesi Edremit Protokolünü Çiçeklerle Karşıladı

İbrahimce Mahallesi Edremit Protokolünü Çiçeklerle Karşıladı

İbrahimce Mahallesi Edremit Protokolünü Çiçeklerle Karşıladı

İbrahimce Mahallesi Edremit Protokolünü Çiçeklerle Karşıladı

İbrahimce Mahallesi Edremit Protokolünü Çiçeklerle Karşıladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim