• BIST 9524.59
  • Altın 2492.245
  • Dolar 32.5542
  • Euro 34.6939
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 16 °C

İbrahim Kalın'dan önemli açıklamalar

İbrahim Kalın'dan önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, terör örgütü PYD ve YPG'nin farklı isimler altında Suriye'de varlığını sürdürdüğünü açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Suriye'deki kriz ile ilgili son gelişmeleri ve terör örgütlerinin varlığını ABD Başkanı Donald Trump ile paylaştıklarını belirten İbrahim Kalın, YPG ve PYD'nin farklı isimler ile bölgedeki varlığını sürdürdüğünü açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'ın açıklamasından satır başları:

Görülmeye başlanan 15 temmuz darbe girişimi davaları önemli konu. Bir kısmı arsızca "ben bu darbeyi yaptım" diyor bir kısmı hiç bir şey olmamış gibi davranıyor. Bu ihanet  suçunu işleyenlerin bedelini ödemeleri önemle arz ediyor. Bu milletçe izleyeceğiz ve yapanların yanına kar kalmadığını göreceğiz. Biz bu davayı unutmayacağız unutturmayacağız

Halkoylamasından sonra Körfez ülkelerine ve Körfez ülkelerinden ziyaretler olabilir. Önümüzdeki ay Kuveyt Emiri Türkiye'ye gelecek. Biz bu ülkelerde FETÖ ile mücadeleyi dile getirdik. FETÖ'ye dünyanın hiç bir yerinde müsamaha gösterilmeyecek.

DTİP gözlatılarıyla ilgili olarak siyasi saiklerle alınmış talihsiz bir karar. DİTİB Alman kanunlarına göre kurulmuş çok önemli bir kuruluştur. Siyasi saiklerle alınmış talihsiz bir karar.

EL BAB'DAKİ OPERASYONLAR

Sayın Cumhurbaşkanımız, El Bab'a operasoynu günbegün hatta bazen saat saat takip ediyor. El Bab içerisindeki operasyonlar, sivil kayıpların olmaması için büyük bir hassasiyetle yapılıyor.

Siyasi geçişin sağlanması için çalışmalar devam etmekte. Biz bunları birbirini bütünleyen iki süreç olarak görüyoruz. Cenevre çatısı altında rejimle muhalifler arasında görüşmeler devam edecek.

AB'NİN TÜRKİYE'NİN YANINDA DURMASINI İSTİYORUZ

Çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Şu aşamada AB'den temel beklentimiz vize muafiyeti konusunda adımların atılması, Suriyeli mültecilerle ilgili vaatlerin yerine getirilmesi, fasılların önündeki engellerin kaldırılmasıdır. Terörle mücadele konusunda AB'nin Türkiye'nin yanında daha güçlü şekilde durmasını istiyoruz.

EZAN SESİ SUSTURULAMAZ

İsrail meclisinde ezan yasağı konusunu Cumhurbaşkanımız dile getirmişti. Yüzlerce yıldır yankılanan ezan sesi suturulamaz . Umarım bu yanlıştan bir an önce dönülür.

PYD VE YPG'NİN ALTINDA FARKLI İSİMLER VAR

Menbiç konusunda istihbaratımız var. PYD /YPG güçleri farklı isimler altında hala orada varlığını sürdürüyor. Bu bilgileri Trump yönetimi ile paylaştık. Genel manada Suriye'deki durumu biz masada tutmaya devam edeceğiz.

Rakka operasyonu ile ilgili Trump'ın verdiği bir talimat var. Rakka'ya operasyon konusunda önerilerimiz var. Bu konudaki çalışmalarımız var.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim