• BIST 9767.76
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 22 °C

İBB, Karda Mahsur Kalan Sürücülere 50 Bin Paket Helva Dağıtacak

İBB, Karda Mahsur Kalan Sürücülere 50 Bin Paket Helva Dağıtacak
İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışında mahsur kalan vatandaşları düşünen İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu sene 50 bin paket helva stokladı.

İstanbul'u etkisi altına alan yoğun kar yağışında mahsur kalan vatandaşları düşünen İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu sene 50 bin paket helva stokladı. AKOM ekipleri mahsur kalan sürücülere 80 gramlık tahin helvası dağıtacak.

İstanbul'a ilk karın düşmesiyle birlikte İstanbul Büyükşehir Belediyesi önlemlerini artırdı. Olası tüm senaryoları düşünen ekipler, sürücülerin karda mahsur kalma ihtimalini de düşünerek gıda stoğu yaptı. Sürücülere ve mahsur kalan kişilere dağıtılmak üzere kış mevsimi boyunca yetecek kadar helva üretimi yaptırıldı. Alınan önlemler kapsamında kar yağışı esnasında yolda kalan, aracı arıza yapan veya trafiğe takılan sürücülere ekipler kar kumanyası dağıtacak.

Belediyenin siparişi olan 50 bin paket, 80 gramlık tahinli helvayı çift vardiya çalışarak yetiştirdiklerini anlatan Seyidoğlu Genel Müdürü Mehmet Göksu, "Daha ilk kar düşmeden istenen siparişi üreterek teslim ettik. Helva, içeriğinde yer alan tahin, susam ve şekerin etkisiyle uzun süre tok tutma ve enerji sağlama özelliğine sahiptir. 80 gramlık bir paket helva 400 kalori değerine sahip. Bu anlamda bir insanın ihtiyaç duyduğu günlük enerjiyi sağlar. Uzun yola çıkan şoförler hep yanlarında helva bulundurur. Kar yağışı nedeniyle uzun saatler trafikte mahsur kalma durumlarına karşı da belediye helva önlemi alarak sürücülere yardımcı olmayı amaçlıyor" diye konuştu.

Tahin helvasının pek çok sporcu ve meslek grubu tarafından tercih edildiğini ifade eden Göksu, "Özellikle besleyici ve yüksek enerji içeriği nedeniyle dağcılar, TSK personeli, Sporcular, uzun yol şoförleri, avcılar çantalarında mutlaka helva bulundurur. Bir paket helva gün boyunca ihtiyaç duyulan besin ve enerjiyi sağlamada yeterlidir" diye konuştu.

İBB, Karda Mahsur Kalan Sürücülere 50 Bin Paket Helva Dağıtacak

İBB, Karda Mahsur Kalan Sürücülere 50 Bin Paket Helva Dağıtacak

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim