• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 19 °C

İAÜ’den Terörle Mücadeleye Destek

İAÜ’den Terörle Mücadeleye Destek
İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Senatosu, ülkesini seven herkesin terörle mücadele konusunda güvenlik güçlerinin yanında yer alması gerektiğini vurgulayarak...

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Senatosu, ülkesini seven herkesin terörle mücadele konusunda güvenlik güçlerinin yanında yer alması gerektiğini vurgulayarak bu yönde kayıtsız şartsız desteğin önemini dile getiren kamuoyu duyurusu yayınladı.

Üniversite Senatosu'nun aldığı karar, "Kamuoyuna Duyuru" başlıklı gazetelere tam sayfa verilen ilanla açıklandı.

İAÜ Senatosu'nun duyurusunda, kimi bilim insanlarının Türkiye'nin bilim, teknoloji ve ekonomi alanlarında gelişimine katkı sunmak yerine terörle mücadeleyi sabote etmeye ve toplumun moralini bozmaya çalıştığı, söz konusu tutumun dağdaki teröristlerin kurşunlarından daha tehlikeli ve alçakça bulunduğu vurgulandı.

"Terörle mücadelede bu zamana kadar olduğumuz gibi bundan sonra da devletimizin ve milletimizin yanındayız" denilen İAÜ Senatosu'nun kamuoyuna duyurusunda şu ifadelere yer verildi: "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ve Türk milletinin bekası söz konusu olduğunda bu ülkenin imkânları ile yetişen bireyler olarak, ülkemizin varlığı ve milletimizin birliğini hedef alan alçakça saldırılara karşı tarafsız ve duyarsız kalmayacağımızı öncelikle ifade etmek isteriz. İnsan hakları şemsiyesi altına sığınarak, her fırsatta Türkiye Cumhuriyeti'ni karalamak için özel gayret sarf eden, hiç çekinmeden yalan söyleyen, iftiralar atan bir güruh; terör örgütleri tarafından katledilen masum bebekleri, öksüz ve yetim kalmış çocukları, şehit edilen asker, polis ve sivil halkı, yakılan, yok edilen millî, dinî ve tarihî serveti hiçe saymaktadır.

Uzun süredir kalleş ve alçak saldırıların hedefi olan ülkemiz, bir yandan bu ülkenin bilimsel, teknolojik ve ekonomik alanlarda gelişmesine katkıda bulunması gereken, ülkemizin yetiştirdiği birtakım mihrakların da saldırısına uğramaktadır. Bu kişilerin, terörle mücadeleyi akamete uğratma ve güvenlik güçlerimizin moralini bozmaya yönelik tavır ve ifadeleri, dağdaki teröristlerin kurşunlarından daha tehlikeli ve daha alçakçadır.

Bütün bunlara rağmen, bugün görülmektedir ki devletimizin bekası, ülkemizin varlığı ve milletimizin birliğini hedef alan bu saldırılar, milletimizin şuurunda esasen var olan dayanışma bilincini ve azmini daha da güçlendirmektedir. Gücünü Hak'tan alan şehit kanlarıyla bu toprakları vatan hâline getiren milletimiz, her türlü kirli plan ve tuzakları kuranların yanına bırakmayacaktır.

Hiç şüphe yok ki; Aziz Türk Milleti'nin silahlı kuvvetleri ve emniyet güçleri, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü sağlamaya, refah ve huzurunu bozmaya yönelen zihniyetlere karşı kararlı mücadelesini sürdürmeye, şer odaklarını bularak cezalandırmaya muktedirdir.

Yaşadığımız bu topraklar kıyamete kadar kadim milletimizin vatanı olarak kalacaktır. Toprak uğruna verilen her can, bizim için Kuva-i Milliye ruhunu, millî mücadele azmini ve iradesini yeşertecek bir tohum olup daha da kök salmamızı, her geçen gün güçlenerek varlığımızı sürdürmemizi sağlayacaktır.

İstanbul Aydın Üniversitesi olarak bizler, bu mücadelede bu zamana kadar olduğumuz gibi bundan sonra da devletimizin ve milletimizin yanındayız".

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim