• BIST 8979.2
  • Altın 2285.04
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0528
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

İAÜ’den Diş Hekimliği Eğitimi Adına Önemli Adım

İAÜ’den Diş Hekimliği Eğitimi Adına Önemli Adım
İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, eğitim-öğretim hedefleri içinde yer alan, diş hekimliği eğitimi standartlarını belirlemek...

İstanbul Aydın Üniversitesi (İAÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, eğitim-öğretim hedefleri içinde yer alan, diş hekimliği eğitimi standartlarını belirlemek ve yükseltmek için kurulan Avrupa Diş Hekimliği Eğitimi Birliği'ne (ADEE/Association for Dental Education in Europe) üye oldu.

Avrupa Birliği ve Avrupa Yüksek Eğitim Alanının temsilcisi ADEE? diş hekimliği fakülteleri ile birlikte diş hekimliğinde eğitim ve diş hekimliğinin profesyonel gelişiminde önemli rol oynayan çeşitli kuruluşlardan oluşan seçkin bir üye kitlesini içerisinde barındırıyor. İAÜ Diş Hekimliği Fakültesi ADEE'ye üye olarak, Türkiye'den bu kuruluşa üye dört Diş Hekimliği Fakültesi arasına girme başarısını gösterdi.

İAÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Burcu Karaduman, Avrupa standartlarında bir eğitim verildiğinin altını çizerek "Fakültemiz, eğitim, ders içeriği ve teknolojik açıdan Avrupa'nın birçok diş hekimliği fakültesiyle aynı, hatta daha üstün özelliklere sahiptir. Eğitim modelimiz Avrupa Diş Hekimliği Eğitimi Birliği (ADEE)'nin önerdiği ve Avrupa Birliği ülkelerinde uygulanmakta olan koşulları yerine getirmektedir. Bu model içinde temel tıp bilimleri derslerinin diş hekimliğine özgün olarak ve klinik derslerle entegre ve koordinasyon içinde verilmesine özellikle dikkat edilmiştir" dedi.

"TÜRKİYE'DE ROL MODEL OLMA YÖNÜNDE BÜYÜK BİR ADIM ATTIK"

ADEE'nin fakülteye ve öğrencilere sağlayacağı fırsatlarla İAÜ'nün Türkiye'de önemli bir rol model olacağını vurgulayan Karaduman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bilginin ders almak veya ezberlemek suretiyle edinildiği geleneksel müfredat ve öğretim metotları yerine öğrencinin kendi kendini yönlendirdiği, öğrenme alışkanlıklarını teşvik ederek ön plana çıkaran, ölçme ve değerlendirmenin objektif yapıldığı bir eğitim modeli oluşturmayı hedefledik. ADEE'nin öğretim üyeleri ve öğrencilerimize sağlayacağı eğitim teşvikleri ve değişim programları ile Türkiye'de önemli bir rol model olma yönünde büyük bir adım attık. Bu önemli işbirliği ile gerek ülkemizde gerek Avrupa'da diş hekimliği müfredatında yenilikler ve çözüm arayışları üretmeyi hedefliyoruz."

"ADEE, 2023 YILI VİZYONUNA ULAŞMAMIZA KATKI SAĞLAYACAK"

İAÜ Diş Hekimliği Fakültesinin kurulduğu 2011 yılından bu yana diş hekimliği eğitimini yüksek standartlara doğru taşımak için sürekli olarak girişimlerde bulunduklarını belirten Karaduman, şunları söyledi:

"Üniversitemizin 2023 yılı vizyonuna paralel olarak bilgi üretimi ve strateji ile bu bilgiyi üretecek yeterlilikte insan kaynağı oluşturmak temel hedefimizdir. ADEE ile birlikte yürüteceğimiz çalışmalar dünya standartlarında eğitim modelimizin tamamlanmasına ve tanınmasına da katkı sağlayacaktır. Bu çalışma aynı zamanda, yıllardır diş hekimliğine hizmet etmiş müfredat hazırlama konusunda tecrübeli bir kadro tarafından yoğun bir çalışmanın ürünü olarak ortaya konulan bu eğitim modelinin ADEE ile birlikte ulusal ve uluslararası düzeye ulaşmasına destek olacaktır."

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim