• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Hz. Peygamber'e hakaret edilen karikatüre tepki yağdı

Hz. Peygamber'e hakaret edilen karikatüre tepki yağdı
Bir gazetenin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı karikatürde Hazreti Muhammed'in "Cennet anaların ayakları altındadır" hadisiyle alay etmesi, sivil toplum kuruluşlarınca protesto edildi.

Ağrı'da Peygamber Sevdalıları Platformu üyeleri, bir gazetenin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımladığı karikatürde Hazreti Muhammed'in "Cennet anaların ayakları altındadır" hadisiyle alay edildiğini belirterek tepki gösterdi. Platform üyeleri adına açıklamayı okuyan Mustazaflar Cemiyeti Ağrı Şube Başkanı Şaban Gökhan, karikatürü yayımlayan gazetenin Fransa'daki İslam karşıtı yayınlar yapan Charlie Hebdo dergisinin Türkiye versiyonu olduğunu söyledi.

PKK ve uzantılarının fırsat buldukça Müslümanların değerlerine saldırdıklarını belirten Gökhan, "Peygamber Efendimize olan sevgimizi ve sadakatimizi her fırsatta dile getireceğiz. Müslümanların kutsalı olan Peygamber Efendimize hakaret eden, sözde özgür denilen, Özgür Gündem gazetesini kınıyoruz" dedi.

Peygamber Sevdalıları Platformu üyeleri, Adana ve Mersin'de karikatüre tepki gösterdi.

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Edirne Şube Başkanı Mahmut Eroğlu da yayımlanan karikatürün hem inançla dalga geçmesi hem de günün anlamına gölge düşürmesi açısından tepkiye neden olduğunu belirtti. Eroğlu, "Peygamber Efendimiz'e hakaret içeren karikatürü lanetliyoruz. Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle yayımlanan karikatür, günün anlam ve önemine gölge düşürmüştür" değerlendirmesinde bulundu.

Bülbülzade Vakfı

Bülbülzade Vakfı Başkanı Turgay Aldemir, bir gazetede Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımlanan karikatüre ilişkin "Karikatür, o gazetenin ruh halini yansıtıyor ve kendini cennet yerine koyarak Anadolu kadınını zayıf gören anlayışını açık ediyor" değerlendirmesini yaptı. 

Türkiye Gençlik Vakfı 

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Kahramanmaraş Kadın ve Aile Koordinatörü Meryem Asuman Sertpolat karikatürün yayımlandığı gazetenin ismine atıfta bulunarak "Özgür Gündem, kime özgür" diye sordu.

Karikatür, Kütahya, Konya, Eskişehir, Gaziantep, Şanlıurfa ve Adıyaman'da da protesto edildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim