• BIST 9693.46
  • Altın 2509.141
  • Dolar 32.5708
  • Euro 34.7831
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Hz.mevlana’nın 22.kuşak Torunu, Mevlana’yı Anlattı

Hz.mevlana’nın 22.kuşak Torunu, Mevlana’yı Anlattı
Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı'nın geleneksel olarak düzenlediği Konservatuar Akşamları kapsamında ilk kez "Mevlevi Sohbetler" etkinliği...

Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı'nın geleneksel olarak düzenlediği Konservatuar Akşamları kapsamında ilk kez "Mevlevi Sohbetler" etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte, Hz. Mevlana'nın 22. kuşak torunu Esin Çelebi Bayru, Hz. Mevlana'yı anlattı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, kültür ve sanat faaliyetleri kapsamında geleneksel hale getirdiği "Konservatuar Akşamları" etkinliklerine tüm hızıyla devam ediyor. Bu kapsamda Denizli Büyükşehir Belediyesi Hz. Mevlana'nın anlatıldığı ve anıldığı "Mevlevi Sohbetler" etkinliği gerçekleştirdi. Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Dinleti Salonu'nda düzenlenen programa, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Hz. Mevlana'nın 22. Kuşak Torunu Esin Çelebi Bayru, Postnişin Dede Efendi Nadir Kalbibüyük, Mevlana Düşüncesi Araştırmaları Derneği Başkanı Veysi Dörtbudak, Mevlana Kültür ve Sanat Vakfı Onursal Başkanı Ahmet Coşar ve davetliler katıldı. Hz. Mevlana'nın 22. Kuşak Torunu Esin Çelebi Beyru'nun Mevlana'yı anlattığı gecede birbirinden güzel ilahiler ve kasideler seslendirildi.

Hz. Mevlana'nın 22. kuşak torunu Esin Çelebi Bayru burada yaptığı sohbette, Mevlana Celaleddin Rumi'nin ölümünün üzerinden 8 asır geçtiğini belirterek, "Ancak Hz. Mevlana'nın sözleri hala insanların ruhuna dokunmaya devam ediyor, rubaileri, şiirleri her dinden her kesimden insanı derinden etkiliyor" diye konuştu. Etkinlikte Mevlana, Mevlevilik ve Sema'yı anlatan Bayru, Hz. Mevlana'nın "Canım sağ oldukça Kuran'ın kölesiyim" sözünü hatırlatarak, "O, Hz. Muhammed'in (s.a.v) yolundan gitmiş, Allah'a yönelmiş, onun emirlerine uymuş, İslami esaslar içinde söylemiş ve yaşamıştır" dedi.

Hz.mevlana’nın 22.kuşak Torunu, Mevlana’yı Anlattı

Hz.mevlana’nın 22.kuşak Torunu, Mevlana’yı Anlattı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim