• BIST 9079.97
  • Altın 2324.674
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.9463
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Huzurevinin Üzerine İstinat Duvarı Çöktü

Huzurevinin Üzerine İstinat Duvarı Çöktü
Kocaeli'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı olarak hizmet veren bir huzurevinin arkasındaki istinat duvarı, huzurevi binasının üzerine çöktü.

Kocaeli'de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı olarak hizmet veren bir huzurevinin arkasındaki istinat duvarı, huzurevi binasının üzerine çöktü. Bina tahliye edildi.

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı olarak hizmet veren huzurevinin arkasında bulunan istinat duvarı, saat 17.00 sularında büyük bir gürültüyle huzurevi binasının üzerine çöktü. Yaşanan olayda huzurevinde kalan yaşlılar büyük korku yaşarken, huzurevine AFAD ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri çağrıldı.

AFAD yetkililerinin binanın boşaltılmasının iyi olacağını söylemesi üzerine, huzurevinde kalan yaşlılar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı başka kurumlara nakledildi. Kendilerini başka kuruma nakledecek araca giden yaşlılardan biri ise duruma tepki göstererek, "Böyle müteahhitler istemiyoruz. Sağlam müteahhitler istiyoruz. Bizi perişan ettiler. İnsan hayatının değeri hiç yok mu?" dedi.

RESMİ AÇIKLAMA YAPILDI

Yaşanan olay hakkında Aile ve Sosyal Politikalar Kocaeli İl Müdürlüğü tarafından yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "12.04.2016 günü Kocaeli Huzurevi binamızın arka kısmında bulunan arsada devam eden inşaata ait olan istinat duvarında oluşan deformasyon sabah 09.00 sularında tespit edilmiştir. Mevcut tehlike arz eden durum kontrolü için İzmit Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Kocaeli İl Müdürlüğü ve AFAD Kocaeli İl Müdürlüğü'ne haber verilmiştir. İlgili birimlerden gelen ekiplerce durum yerinde tespit edilmiş ve yapılan tespitler sonucu tedbir amaçlı olarak binanın boşaltılmasına karar verilmiştir. Bunun üzerine tahliye planına uygun olarak kurumumuzda kalan yaşlılarımızdan ailesi yanına izinli gidebilecek 38 yaşlı ailelerine izinli olarak gönderilmiş, kalan 54 yaşlımız ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün diğer kuruluşlarına misafir olarak yerleştirilmiştir. Kurumumuzda kalan yaşlılarımız, yaşanan olaydan dolayı herhangi bir sağlık sorunu yaşamamışlardır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

Huzurevinin Üzerine İstinat Duvarı Çöktü

Huzurevinin Üzerine İstinat Duvarı Çöktü

Huzurevinin Üzerine İstinat Duvarı Çöktü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim