• BIST 9753.97
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Huzurevinde kalan yaşlı çift torunlarına sallanan beşik yaptı

Huzurevinde kalan yaşlı çift torunlarına sallanan beşik yaptı
Yozgat Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Alparslan Türkeş Huzurevi'nde kalan yaşlı çift boş vakitlerini maket uçak, gemi, cami yaparak değerlendirirken...

Yozgat Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Alparslan Türkeş Huzurevi'nde kalan yaşlı çift boş vakitlerini maket uçak, gemi, cami yaparak değerlendirirken şimdi ise 3 torunu için kendiliğinden sallanan beşik yaparak değerlendiriyor.

Sekiz yıldır eşiyle huzurevinde kalan Şükrü Pasinlioğlu (69), boş zamanlarını değerlendirmek için hobi olarak başladığı maket uçak yapma işini çok benimsediğini ve sevdiğini belirterek daha sonra gemi, cami, saat kulesi ile devam ettirdiğini söyledi.

Şükrü Pasinlioğlu, Aslen Tokat'lı olduğunu uzun yıllar İstanbul'da 3 çocuğuyla yaşadığını hatırlatarak, şunları söyledi: "İki oğlum ve bir kızım olmak üzere 3 çocuk babasıyım. Çocuklarımı büyütüp birer yuva kurmasını sağladım. Daha sonra sağlık sorunlarım sebebiyle astım hastası olduğum için Yozgat'a eşimle birlikte geldim ve sekiz yıldır huzurevinde kalıyorum. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin."

Hobi olarak başladığı maket uçak yapma işini geliştirerek pek çok süs eşyası ürettiğini anlatan Pasinlioğlu, "Boş zamanlarımı bu tür süs eşyası yaparak değerlendiriyorum. Bu yaptığım ürünleri satmıyorum, isteyen vatandaşlara hediye olarak veriyorum. Dileyen vatandaşlarımızda malzemelerini getirdikleri takdirde onlara yaparak yardımcı oluyorum. Şuan üç torunum için beşik yapıyorum. Mesleğim elektrik olduğu için kendiliğinden sallanan beşik yaptım ve ilkini bitirdim. Şimdi ikinci beşiği yapmaya çalışıyorum. Bu üretim için kimseden herhangi bir yardım alamdım, tamamen kendi tasarladığım projeyi uygulayarak bu hale getiriyorum. Bizler gibi huzur evinde kalan yaşlı vatandaşlarımızın da boş vakitlerini bu şekilde değerlendirmelerini ya da ibadetle geçirmelerini öneriyorum." diye konuştu.

'KADINLAR GENELDE EVLERİNE DAHA FAZLA DÜŞKÜN OLDUKLARI İÇİN EVİN YERİ BİZİM İÇİN BAŞKA'

Şükrü Pasinlioğlu'nun eşi Lütfiye Pasinlioğlu'da (66), kırk beş yıllık evli olduğunu belirterek, "Eskiden evli çiftler ölene kadar derlerdi, şimdiki çiftler ise öğleye kadar diyorlar." dedi.

Eşinin 6 yıl önce hobi olarak maket uçak yaparak başladığı süs eşya üretimini geliştirerek saat kulesi, cami ve gemi maketi yaptığını ifade eden Pasinlioğlu şunları kaydetti: "Eşime yardım ederek destek oluyorum. Allah'a şükür burada rahatımız, huzurumuz yerinde, kimseye muhtaç değiliz. Allah devletimize güç versin. Ama Rabbimiz kimseyi de buraya düşürmesin. Herkesin evi bambaşka, kadınlar genelde evlerine daha fazla düşkün oldukları için evin yeri bizim için başka oluyor. O yüzden ben de burada değil de evimde olmak isterdim."Cihan

Huzurevinde kalan yaşlı çift torunlarına sallanan beşik yaptı

Huzurevinde kalan yaşlı çift torunlarına sallanan beşik yaptı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim