• BIST 9552.1
  • Altın 2478.301
  • Dolar 32.4927
  • Euro 34.5668
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 24 °C

Huzurevinde ikinci bahar

Huzurevinde ikinci bahar
64 yaşındaki Havva Erdoğan ile 70 yaşındaki Zöhtü Özcan, Soma Huzurevi'nde ikinci baharı yaşadı.

Birbirlerine ilk görüşte aşık olan Havva Hanım ile Zöhtü Bey, huzurevinde kıyılan nikahla dünya evine girdi. Yaşlı çiftin mutluluklarına huzurevi sakinleri ile protokol de ortak oldu.

AŞKI HUZUREVİNDE BULDULAR

Manisa'nın Soma ilçesinde ikinci baharını yaşayan Havva Erdoğan ile Zöhtü Özcan çifti mutluluğa Soma Huzurevi'nde yelken açtı. Huzurevinde tanışan ve birbirlerine ilk görüşte aşık olan çift, bir yıllık flörtünü evlilikle taçlandırdı. Bir çocuk sahibi Havva Hanım, eşini kaybetti ve 2 yıl önce de Soma Huzurevi'ne yerleşti. Ama kader Havva Hanım'a Soma Huzurevi'nde güldü ve ikinci baharı 4 çocuk babası Zöhtü Özcan ile buldu. Aslen Kayserili olan ve ilk eşinden 30 yıl önce boşanan Zöhtü Bey ise huzurevine 7 yıl önce yerleşti.

KIZ İSTEME, GELİN ALMA VE DÜĞÜN MERASİMİ YAPILDI

Soma Huzurevi'nde kalan iki yaşlının evlenme kararı aldıklarını belirten Soma Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Suudi Arslan, "Biz de gereken her şeyi yaptık. Bugüne kadar bu kurumlarımızda böyle bir şey olmamış. İlk kez böyle bir olayın içine girdik. İki yaşlımızı evlendirdik, mutlu ettik onları. Soma'nın geçmişten gelen gelenek ve görenekleri neyse onların tümünü düğünde gerçekleştirdik. Gelin almadan tutun kına gecesine kadar. Aynı zamanda Rehabnilitasyon Merkezimiz kız evi, huzurevimiz de erkek evi oldu. Kız istemeye gittik kızı aldık, aldıktan sonra da diğer geleneklerimizi peyderpey gerçekleştirdik. Çok mutluyuz, katılan destek veren başta Kaymakamımız, belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz. Bunlar güzel şeyler en kötü günümüz böyle olsun inşallah" dedi.

HUZUREVİNDE NİKAH KIYILDI

Huzurevinde Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene'nin kıydığı nikahla dünya evine giren mutlu çiftin şahitleri ise Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan oldu. Nikah merasiminin ardından gelin ve damat 'İkinci Bahar' şarkısı eşliğinde dans ettiler. Damadın huzurevi arkadaşları da damatla birlikte yöresel oyunlar oynadılar. Katılımcılar ikinci baharını yaşayan çifte mutluluklar diledi.

Soma Huzurevinde kalmaya devam edecekleri belirtilen çift için özel oda düzenlenirken, çiftin 3 gün boyunca Soma Menteşe Termal Kaplıcalarında da balayı yapacağı kaydedildi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim