• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 16 °C

Huzurevi Sakinlerinin Sinema Ve Barbekü Keyfi

Huzurevi Sakinlerinin Sinema Ve Barbekü Keyfi
"8-24 Mart Yaşlılar Haftası" etkinlikleri kapsamında Kırklareli Huzurevi Müdürlüğü ile Lüleburgaz Ramazan Yaman Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon...

"8-24 Mart Yaşlılar Haftası" etkinlikleri kapsamında Kırklareli Huzurevi Müdürlüğü ile Lüleburgaz Ramazan Yaman Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğü'nden hizmet alan yaşlılar, önce sinemaya götürüldü ardından barbeküde pişirilen kebap ikram edildi.

İki farklı kuruluştan hizmet alan yaşlıların sinema buluşmasının ardından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü, kuruluş müdürleri ve yaşlıların katılımları ile Kırklareli Huzurevi Müdürlüğü'nde barbekü partisi düzenlendi.

Düzenlenen etkinlikte açıklamalarda bulunan Kırklareli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hatice Malkoç Çetin, "Yaşlılarımız, toplumumuzun tarihsel birikimini günümüze yansıtmaları, milli kültür değerlerimizin yarınlara ulaşmasına vesile olmaları ve bu günlerimizin mimarı olmaları dolayısıyla aile ve toplumsal hayatımızın en kıymetli hazineleridir. Milletimiz, tarihinin her döneminde yaşlılarını baş tacı etmiş, onların engin tecrübelerinin kıymetini bilmiş ve bu sayede toplumsal birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu canlı tutmayı başarmıştır" dedi.

"AİLE SICAKLIĞINDA ORTAMLAR HAZIRLAMAK ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ"

Bu haftanın, toplumumuzu bugünlere ulaştıran yaşlıların saygınlıklarının korunması, sorunlarının belirlenmesi, çözüm yollarının üretilmesi, kamuoyunun yaşlılığa ilgi, duyarlılık ve hassasiyetinin sağlanması açısından önemli olduğunu vurgulayan Malkoç Çetin, "Yaşlılarımızın öncelikle ailelerinin yanında aile sıcaklığında yaşamaları, bunun mümkün olmaması halinde ise aile sıcaklığına sahip ortamlar hazırlamak öncelikli hedeflerimiz arasındadır" diye konuştu.

Toplumsal değer yargıların arasında yer alan yaşlıya saygı, sevgi ve destek yaklaşımını, değişen toplum yapısı içinde sosyal hizmet alanlarına taşımayı amaçladıklarını belirten Malkoç Çetin, "Yaşlı vatandaşlarımıza götürülecek hizmetlerin kalitesini ve çeşitliliğini arttırmaya yönelik çalışmalar devletimizce desteklenmekte ve sürdürülmektedir. Yaşlılarımızın sorunlarını çözmek, toplumda gördükleri saygı ve sevgi düzeyini yükseltmek toplum olarak hepimizin görev ve sorumluluğudur. Bu nedenle kamu kurum ve kuruluşlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın, hayırsever vatandaşlarımızın, basın kuruluşlarımızın ve gönüllülerimizin her zaman desteklerine ihtiyacımız vardır. Yaşlılarımıza sunulan hizmetlerin bir lütuf değil bir borç olduğu bilincindeyiz. Bu duygu ve düşüncelerle tüm büyüklerimizin "Yaşlılar Haftasını" kutlarken, yaşama sevinçlerinin hiç bitmeden huzurlu, mutlu ve sağlıklı bir ömür sürdürmelerini diler, saygılar sunarım" ifadelerine yer verdi.

Yaşlıları kişileri ayrıca Türk Kızılay'ı Kırklareli Şubesi Başkanı Ruhan Altıntel ve yönetim kurulu, Adalet ve Kalkınma Partisi Kırklareli Kadın Kolları Başkanı Hazel Yolgider ve beraberindekiler ile Kırklareli Yahya Kemal Beyatlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri ziyaret etti.

Huzurevi Sakinlerinin Sinema Ve Barbekü Keyfi

Huzurevi Sakinlerinin Sinema Ve Barbekü Keyfi

Huzurevi Sakinlerinin Sinema Ve Barbekü Keyfi

Huzurevi Sakinlerinin Sinema Ve Barbekü Keyfi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim