• BIST 9129.9
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Huzur Pazar Yeri’nin temeli atıldı

Huzur Pazar Yeri’nin temeli atıldı
Çankaya Belediyesi, Mutlukent Çankaya Evi, Tiflis Parkı, İsmet İnönü Parkı, Cebeci Pazaryeri, Zülfü Livaneli Kültür Merkezi, İshak Öztürk Parkı açılışlarından...

Çankaya Belediyesi, Mutlukent Çankaya Evi, Tiflis Parkı, İsmet İnönü Parkı, Cebeci Pazaryeri, Zülfü Livaneli Kültür Merkezi, İshak Öztürk Parkı açılışlarından sonra Huzur Pazar Yeri'nin de temelini attı.

Çankaya Belediyesi, yatırımlarına bir yenisini daha ekledi. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen'in ev sahipliğinde Huzur Pazar Yeri'nin temeli törenle atıldı. Temel atma töreninde bölge halkına "Huzur Mahallesi'nin, Öveçler'in yiğit insanları merhaba" diye seslenen Taşdelen, verdiği bir sözü daha tutmanın kıvancını yaşadığını söyledi. Seçimlerden önceyi bölgeyi ziyaretinde kapalı pazar yeri sözü verdiğini ifade eden Taşdelen, "Bir belediye başkanı için en önemli şey verdiği sözü tutmasıdır. Öveçler bölgesi, Huzur Mahallesi hizmeti en çok hak eden yerlerdendir. Çünkü buranın nüfusu çok ve imarı uzun zaman almış bir bölge. Göreve geldiğimiz ilk günlerde Gazze Parkı'nı açtık, görüyoruz ki halkımız en iyi biçimde faydalanıyor. Bugün de pazar yerini yeniden yapmak için bir adım atıyoruz. Huzur Pazar Yeri artık kapalı pazar yeri olacak ve sadece pazar yeri değil aynı zamanda çocukların oyun oynayabileceği, herkesin spor yapabileceği, bisiklete binebileceği, konser, yazlık sinema gibi etkinliklerin düzenleneceği bir kent meydanı olacak. Ekim ayında ise biraz ötede Ata Gündüz Bakımevi'ni hizmete açacağız. Bölgeye hizmetimiz bitmeyecek" diye konuştu.

Huzur Pazar Yeri'ni en kısa sürede tamamlayacaklarını kaydeden Taşdelen, "Biz burada temel atıp bırakmayacağız. Mayıs ayı başında kurdeleyi hep birlikte keserek yine güzel bir konserle açılışını yapacağız. Çankayamız çok güzel bir pazar yeri, kent meydanı kazanacak. Biz dini, inancı, siyasi görüşü ne olursa olsun tüm yurttaşlarımıza eşit hizmet götürme anlayışına sahibiz. Her bir Çankayalının başımızın üstünde yeri var. Çankaya'ya çok güzel hizmetler kazandırmak, sizlerin "iyi ki Çankaya'da yaşıyoruz" diyebilmeniz için durmadan çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

"Betonu değil doğayı severiz

Taşdelen, sosyal demokrat belediyeciliğin sosyal ve yapısal anlamda güzel örneklerini ilçenin dört bir yanında yükselttiklerini ifade ederek, "Kanıtlamak istediğim şudur; belediyecilik, Atatürkçülerin ve sosyal demokratların işidir. Biz rantı, peşkeş çekmeyi, betonu değil insanı ve insana kazandırmayı severiz. Ağacı, yeşili, doğayı severiz. Halkımızın hak ettiği gibi insanca yaşamasını isteriz. O yüzden en güzel arazilerimizi halkımız için değerlendiririz" dedi.

CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli'nin, "Çankaya Belediyesi, hangi bölgenin neye ihtiyacı varsa orada onu yapıyor. Geçtiğimiz referandum çalışmasında nereye gitsek belediyemiz hakkında vatandaşlarımızdan memnuniyet duyduk. Demek ki, güzel işler yapıyor. Ben de böyle bir ilçenin ilçe başkanı olmaktan gurur duyuyorum" sözleriyle teşekkür ettiği temel atma törenine Tunceli Hozat Belediye Başkanı Celalettin Polat'ın yanı sıra Çankaya Belediyesi Meclis Üyeleri, CHP örgütü yöneticileri, bölge muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Temel atma töreninde konser veren halk müziği sanatçısı Kubat, Anadolu türküleriyle dinleyenlere müzik keyfi yaşattı.

Huzur Pazar Yeri’nin temeli atıldı

Huzur Pazar Yeri’nin temeli atıldı

Huzur Pazar Yeri’nin temeli atıldı

Huzur Pazar Yeri’nin temeli atıldı

Huzur Pazar Yeri’nin temeli atıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim