• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 22 °C

Huzur ortamı Ovacık’ı canlandırdı

Huzur ortamı Ovacık’ı canlandırdı
Eşsiz doğal güzellikleri ve yabani hayvan varlığıyla dikkat çeken Tunceli'nin Ovacık ilçesinde, terörle mücadele sayesinde huzurun hakim olmasıyla turizm...

Eşsiz doğal güzellikleri ve yabani hayvan varlığıyla dikkat çeken Tunceli'nin Ovacık ilçesinde, terörle mücadele sayesinde huzurun hakim olmasıyla turizm sektöründe önemli bir artış yaşandı.

Ovacık ilçesinde sağlanan huzur ortamıyla birlikte, yurt içi ve yurt dışından gelen ziyaretçiler, Munzur Vadisi Milli Parkı'nı, Munzur Gözeleri'ni ve Mercan Vadisi'ni görme fırsatı buluyor. Önceki yıllara göre, güvenlik endişesinin yaşanmadığı ilçede, oluşturulan huzur iklimiyle birlikte yerli ve yabancı turistler, özellikle Munzur Gözeleri'ne gelmeye başladı.

Doğal güzelliğiyle göz kamaştıran ve 1.derece doğal sit alanı olan Munzur Gözeleri'ni görmeye gelen ziyaretçiler, gün boyu soğuk sulara girmenin, piknik yapmanın ve huzurlu bir ortamda vakit geçirmenin keyfini yaşıyor.

Almanya'dan Tunceli'ye tatile geldiğini belirten Dilek Güler, ülkesini ve toprağını özlediği için Munzur Gözeleri'ni görmeye geldiğini söyledi.

Ovacık'ta çok güzel bir hava olduğunu belirten Güler, "Güzel insanlarımız var. Taşımız, toprağımız altından. Burada olduğum için çok mutluyum. Burada, her gün dolu dolu geçiyor. Her yeri görüyoruz, geziyoruz. İnsanın kendi insanının yanında olması çok güzel. O yüzden kendimi buraya ait hissediyorum. Ne olursa da olsun biz her sene buralara geliyoruz. Hiçbir şey bizi durduramaz" dedi.

Malatya'dan Ovacık'a gezmeye geldiğini aktaran Asaf Metin Altun ise Munzur Gözeleri'ni her yaz görmeye geldiğini belirterek, "Amacımız Munzur'u görmek, huzura ermek. İnsanlar birbirlerini tanımadan, birbirlerinin hakkında konuşmaları kadar yanlış bir şey yoktur. İnsanı uzaktan değil, yakından seveceksin. Munzur'a da gelip huzura ereceksin. Bu coğrafya bizim. Buralar kanla çizilmiş. Bizde kanımızla buraları koruyacağız. Hepimiz kardeşiz. Hepimiz kardeş gibi geçinmeyi bileceğiz. Ayrım diye bir şey yok. Ben, bu suyu içeceğim. Ben, bu toprakta yürüyeceğim. Ben, bu topraklarda gezeceğim. Buna, bana kimsenin engel olmasını istemiyorum. Bende, kimseye engel olmak gibi bir lüks içinde yaşamak istemiyorum" diye konuştu.

Huzur ortamı Ovacık’ı canlandırdı

Huzur ortamı Ovacık’ı canlandırdı

Huzur ortamı Ovacık’ı canlandırdı

Huzur ortamı Ovacık’ı canlandırdı

Huzur ortamı Ovacık’ı canlandırdı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim