• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 25 °C

Huzur ile birlikte oteller turist bekliyor

Huzur ile birlikte oteller turist bekliyor
Diyarbakır'da otel işletmecileri turizm sezonunda gelecek olan yerli ve yabancı turistleri bekliyor.

Diyarbakır'da otel işletmecileri turizm sezonunda gelecek olan yerli ve yabancı turistleri bekliyor. Basın mensuplarıyla gerçekleştirdiği toplantıda konuşan Plaza Hotel Genel Müdürü Kadir Varçin, Diyarbakır'ın tarihi ve kültürel varlıklarıyla görülmeye değer olduğunu belirterek, turistlerin gelip kenti görmesi gerektiği çağrısında bulundu.

Diyarbakır'a ilk turist gruplarının gelmesinin ardından kentteki esnafın yüzü gülmeye başladı. Sezon öncesi yaşanan gelişmeleri değerlendirmek için basın mensuplarıyla bir araya gelen Plaza Hotel Genel Müdürü Kadir Varçin, ilk turist gruplarını geçtiğimiz hafta ağırladıklarını ve bunun kent için olumlu bir gelişme olduğunu belirtti. Turistlerin gelmesinin sadece otellere değil dolaylı olarak kentteki kasaba, manava, tekstilciye ve esnafa da kazanç kapısı olduğunu kaydeden Varçin, Diyarbakır tarihi ve kültürel dokusuyla görülmeye değer bir şehir olduğunu belirterek yerli ve yabancı turistlerin kente gelmesi için çağrıda bulundu.

"Diyarbakır için güzel ve olumlu"

Geçtiğimiz yıl Ocak ayından itibaren otel olarak hizmete başladıklarını kaydeden Varçin, otelin konseptinde bir takım değişiklerde bulunduklarını söyledi. Varçin, şunları kaydetti:

"İlk turlarımızı geçen hafta aldık. Şimdi bölgemize yerli ve yabancı turistler gelmeye başladı. Bu da Diyarbakır için güzel, olumlu bir haber. Çünkü bu durumda sadece oteller değil bir zincir kazanıyor. Otelin kazanması; kasabın kazanması, manavın kazanması, tekstilin kazanması, esnafın kazanması demek. Diyarbakır için gelir imkanı oluyor ve esnafın bu konuda yüzü gülüyor. Geçen hafta tur acenteleri kentimize geldi. Bu vesileyle büyük tur firmaları bölgemize gelip keşif yaptı. Gezdiler, gördüler, Diyarbakır'ın güzelliklerini gördüler. Bu sene amacımız Diyarbakır'ı güzel bir şekilde anlatmak ve tanıtmaktır. Yerli ve yabancı turistlerin kentimizi gelip görmelerini istiyoruz".

Diyarbakır Turizm Otelciler Birliği Derneği'ni kurduklarını kaydeden Varçin, dernek bünyesinde Batman, Diyarbakır, Şanlıurfa'daki dernekleri birleştirmeyi hedeflediklerini ve amaçlarının da Güneydoğu'yu tanıtarak, turistleri bölgeye getirmek olduğunu da sözlerine ekledi.

Huzur ile birlikte oteller turist bekliyor

Huzur ile birlikte oteller turist bekliyor

Huzur ile birlikte oteller turist bekliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim