• BIST 9059.9
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 19 °C

Hutbe Okuma Yarışması Düzenlendi

Hutbe Okuma Yarışması Düzenlendi
Kırklareli iline bağlı Babaeski Cedit Ali Paşa Camii'nde,Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü bünyesindeki İmam Hatip Liseleri arasında...

Kırklareli iline bağlı Babaeski Cedit Ali Paşa Camii'nde,Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü bünyesindeki İmam Hatip Liseleri arasında "Genç Hatipler Minberde" Hutbe Okuma Yarışması yapıldı.

Gerçekleşen yarışmaya Kırklareli Eğitim Şube Müdürü Yücel Karışmaz, Babaeski İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bayrak, Babaeski İlçe Müftü Vekili İbrahim Yaman, okul müdürleri ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Yarışma başlamadan önce Merkez Cedit Ali Paşa Camii Müezzini Hüseyin Kara Kuran-ı Kerim tilaveti sundu.

Genç Hatipler Hutbe Okuma Yarışmasına; Babaeski Anadolu İmam Hatip Lisesi adına Uğur Bozdemir, Lüleburgaz Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nden İsmail Pürenli ve Vize Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nden Sefa Aslan katıldı.

Yarışmada öğrenciler minbere çıkıp hutbe okudular. Jüri, okul temsilcilerinden oluşan ilçe Müftü Vekili İbrahim Yaman başkanlığında öğrencilere puanlar verildi.

Yarışma sonucunda, 1'inci Babaeski Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Uğur Bozdemir, 2'inci Lüleburgaz Anadolu İmam-Hatip Lisesinden İsmail Pürenli ve 3'üncüde Vize Anadolu İmam-Hatip Lisesi'nden Sefa Aslan oldu.

"GERÇEKTEN ÖĞRENCİLERİN HEYECANI TAKTİRE ŞAYAN"

Babaeski İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bayrak yaptığı açıklamada, "Yarışmaların ilkini gerçekleştirdik. Gerçekten çok güzeldi katılan 3 öğrenciyi de tebrik ediyorum.1'inci olan öğrencimizi de ayrıca tebrik ediyorum. Bölge yarışmasında ilimizi temsil edecek. Kırklareli Anadolu İmam Hatip Lisesi ile birlikte. Gerçekten öğrencilerin heyecanı taktire şayan ödül kısmını da Babaeski İmam Hatip Lisesi altınla ödüllendirmiş. Altınla başlayıp ilde ağanın eli tutulmaz deyip daha büyük ödüllerle devam edeceğini inanıyoruz" diye aktardı.

"HUTBE OKUMA BÖLGE YARIŞMASI KIRKLARELİ'NDE GERÇEKLEŞECEK"

Yarışmada buruncu olan Uğur Bozdemir'e ödülünü Babaeski İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Bayrak verdi. Bayrak ödülü verdikten sonra yaptığı açıklamada, "Bu yarışmayı yapıyor olmaktan gurur duyduk. Önce okullarında yarışmışlar 1'inci olmuşlar. Yinede Babaeski birinci olduğu için ayrıca bir sevindim. Hutbe Okuma Bölge Yarışması Kırklareli'nde gerçekleşecek. Marmara Bölgesi Yarışması Kırklareli Anadolu İmam Hatip Lisesi ev sahibi olduğu için o direk katılıyor bizde ilimizi temsilen katılacağız" dedi.

Hutbe Okuma Yarışması Düzenlendi

Hutbe Okuma Yarışması Düzenlendi

Hutbe Okuma Yarışması Düzenlendi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim