• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 17 °C

Hüseynov: “Malatya Çok Güzel Bir Şehir”

Hüseynov: “Malatya Çok Güzel Bir Şehir”
İnönü Üniversitesi öğrenci topluluğu tarafından düzenlenen Hocalı Soykırımı başlıklı panelin davetlisi olarak Malatya'ya gelen Azerbaycan Milletvekili...

İnönü Üniversitesi öğrenci topluluğu tarafından düzenlenen Hocalı Soykırımı başlıklı panelin davetlisi olarak Malatya'ya gelen Azerbaycan Milletvekili Aydın Hüseynov, Battalgazi Belediyesi'ni ziyaret etti.

Malatya'da olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten Azerbaycan Milletvekili Aydın Hüseynov, Azerbaycan-Türkiye dostluğunun önemine dikkat çekti. Hüseynov, "İnönü Üniversitesi öğrencilerinin daveti üzerine Malatya'ya geldim. Hocalı Soykırımını anlatmak üzere buradayım. Bu konuyla ilgili birçok yerde konuşmacı olarak katıldım. Türkiye'nin diğer büyük şehirlerine gelmiştim ancak Malatya'ya daha önce gelmemiştim. Malatya çok güzel bir şehir. Malatya şehrinin özünün bir kutsiyeti var. Şehrin temizliği ilk dikkatimi çeken şey oldu. İnönü Üniversitesi de oldukça güzel bir üniversite. İyi bir öğretim verebilmek için her şey düşünülmüş. Karaciğer Merkezinin dünya çapında bir hastane olması beni çok etkiledi. Tıp fakültesinin diğer bölümleri de aynı kalitede olması çok hoşuma gitti. Türkiye'de Türk Cumhuriyetleri'ne yani özüne büyük bir teveccüh var. Aynı sevgiyi Azerbaycan için de görmek beni oldukça mutlu etti. Bu sevgiyi burada hissettik" şeklinde konuştu. Hüseynov, Türkiye'nin kendileri için çok önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, Türkiye'nin ve Azerbaycan'ın ortak bir tarihe sahip olduğunu kaydetti. Hüseynov, "Azerbaycan'ın en önde gelen isteği Türkiye ile birlikte hareket etmektir. Türk birliğinin oluşması bizi dünyada daha güçlü hale getirecektir. Halkların birbirlerini sevmesinde zaten sıkıntı yok. Halklar kardeş olduklarını çok iyi biliyor. 200'den fazla öğrencimiz burada eğitim görüyor. Onlarla konuştuğumuzda kendileri de Türkiye'den oldukça memnun olduklarını söylediler. Atılan adımlar bizler için oldukça önemlidir. Öğrencilerimizin burada medeni ölçütler içinde aldıkları eğitim sonrasında kendi ülkelerine döndüklerinde mutlaka daha bir ivme yakalamamıza sebep olacaktır diye düşünüyorum. Gerek Valimizin, gerek diğer yerel yöneticilerin bizleri güzel bir şekilde ağırlamaları bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir" ifadelerini kullandı. Azerbaycan Milletvekili Aydın Hüseynov'un Battalgazi Belediyesini ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Battalgazi Belediye Başkan Vekili Zafer Kırçuval ise Azerbaycan hükumetinin sosyal ve kültürel anlamda, bağımsızlık anlamda büyük bir başarıya imza attığını söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim