• BIST 9766.42
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Hüseyin Sözlü: Türkiye, Afganistan ve Ukrayna ile karıştırılmasın

Hüseyin Sözlü: Türkiye, Afganistan ve Ukrayna ile karıştırılmasın
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Ateş Çemberi'nde 3 Gök Bayrak" konulu panelde, ülkeye düşmanlık yapanların, Türkiye'yi Afganistan...

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, "Ateş Çemberi'nde 3 Gök Bayrak" konulu panelde, ülkeye düşmanlık yapanların, Türkiye'yi Afganistan ve Ukrayna ile karıştırmaması gerektiğini ifade etti.

Türkiye Kamu Çalışanları Kalkınma ve Dayanışma Vakfı ile Adana Büyükşehir Belediyesi'nin organize ettiği, panel Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda gerçekleştirildi. Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Fatih Karayandı, Suriye Türkmenleri'nden Ahmet Arnavut (Subay), Irak Türkmenleri'nden Televizyoncu-Şair Gannim Kasapoğlu'nun panelist olarak katıldığı etkinliğin açılışında Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, salonu dolduranlara hitap etti.

Türklerin geniş bir coğrafyaya yayıldığını belirten Başkan Hüseyin Sözlü, "Afganistan'dan, Azerbaycan'dan ve Adana'dan aldığım çeşitli halıların üzerindeki motifler aynı kültürel izleri taşıyor. Benzer teknik ve geometrik desenler kullanılarak yapılmış halılar. Milletimizin varlığı Türkiye'nin sınırlarıyla son bulmuyor. Milletimiz büyük bir varlığı temsil ediyor." dedi.

Irak ve Suriye Türkmenleri'nin son dönemde büyük haksızlıklara uğradığını belirten Başkan Sözlü şunları söyledi: "Irak Türkmenleri 2002'de yönetim değişmesinden sonra sorunların içinde kalmıştır. Suriye'de silahlar konuşmaya başlayalı 4 yıl 9 ay oldu ve Rus uçağı düşürüldükten sonra Türkmendağı, Bayırbucak Türkmenleri dile getirilmeye başlandı. Yıllardır ihmal edildiler. Meseleye mezhepçi açıdan yaklaşıldı. Tren kaçmıştır, bedel ağır ödenmiştir. 2 milyon Türkmen geleneklerini kaybetmemiş, 3 buçuk milyondan fazla Türkmen var Suriye'de. 5 yıla yakın kimse onların sorunlarını umursamadı. 3 Gök Bayrak'tan özellikle ikisi, Suriye ve Irak Türkmenleri'nin gelmiş olduğu durum, yanlış yönetim anlayışının sebep olduğu bir durumdur."

Hüseyin Sözlü: Türkiye, Afganistan ve Ukrayna ile karıştırılmasın

Hüseyin Sözlü: Türkiye, Afganistan ve Ukrayna ile karıştırılmasın

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim