• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C

Hüseyin Çelik muhalefeti yerden yere vurdu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, AK Parti Genel Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik demokratikleşme paketi konusunda muhalefet partilerinin yaptığı eleştirilere cevap verdi. Muhalefetin sürekli felaket tellallığı yaptığını ifade eden Çelik, Kılıçdaroğlu ve Bahçeli'ye "şükredin" dedi.
 
Kılıçdaroğlu'nun dün verdiği örnekteki "Komünizm lazımsa onu da biz getiririz" sözünü hatırlatan Çelik, o sözü söyleyenin eski CHP İl Başkanı Nevzat Tandoğan olduğunu hatırlattı ve "Asıl o zihniyette olan sizsiniz" dedi.
 
Hüseyin Çelik'in açıklamalarının satır başları...
 
Sadece oy kaygısıyla hareket etmeyelim sorumluluk bunu gerektirir. TBMM'deki müzakereler esnasında meşru taleplere hazırız.
 
Biz aşırılıklara kapalıyız. Biz kardeşliği esas almayan bütünlüğü esas almayan tekliflere kapalıyız. Sayın Bahçeli yine bir ton hakaret etti, bayramlık ağzını açtı. Şunu da bilmelidir MHP iktidara küfrederek tezhip ederek kendi sözünüzü geçiremezsiniz diyalog bu değil.
 
1923'te cumhuriyet kuruldu, TBMM açıldı. O devrimler demokratik şekilde yapılmadı sanırım. Laikliğin anayasaya girmesi 1932 dir, harf devrimi ayrı zaman.
 
Niye hepsi aynı zamanda olmadı? Allah'ın kanunlarında bile beşeri kanunda bile her şeyin zamanı vardır. Adım adm yapılır.
 
Ülkenin bir tarafındaki insanlar avantajlı hale getirilirken ben dezavantajlı hale mi getiriliyorum, ülke bölünüyor mu diye düşünürse değişiklik zordur. Ama topluma anlatıldığı zaman toplum bunu benimsiyor.
 
Konsensüs'ün anketini gördüyseniz halkın yüzde 63'ünün süreci desteklediğini görürsünüz.
 
Sayın Bahçeli ve Kılıçdaroğlu'na baktığınız zaman ülke batmış gibi görürsünüz. Allah'a hamdolsun. ABD devleti kepenk kapattı. PKK zoruyla kepenk kapatmadı. Devlet kepenk kapattı.
 
Bahçeli ve Kılıçdaroğlu yiyip içip şükretmeli iyi ki böyle Başbakanımız var. Sayın Baykal'ın Yaşar Nuri Öztürk'e dediğini biliyorsunuz "İyi ki iktidara gelmedik başımıza bela mı alacaktık"
 
Çernobil gibi karamsarlık yayıyorlar. Felaket tellalığı yapıyorlar. Halka soruyorlar yüzde 60 hayatımdan memnunum diyor. Geçinebiliyor musunuz diye soruyorlar yüzde 65 evet diyor. Siz hangi ülkede yaşıyorsunuz, hangi gezegenden geldiniz?
 
2002'de Türkiye'de 8 milyon kara taşıtı vardı, 17 milyon araç var şimdi. Bu karamsarlıklara halkın karnı toktur.
 
Seçim sistemi önerisi sunduk. CHP barajı kaldırıp deniz getiriyorlar dedi. Yüzücü acemi olunca havuz da olsa boğulur. Hangi seçim sistemi yüzde 2 oy alan partiyi iktidara taşır. Demokratik Parti gibi olacakmış. Ak Parti çoğunluk sistemi istemiyor. Daraltılmış bölgede de nisbi temsil olacak.
 
5 vekil olan bölgede baraj 20'ye çıkmıyor mu diyorlar ama en yüksek partinin aldığı oyun 5'e bölünmesiyle çıkıyor.
 
Dün bir gazeteci 3 seçeneğe karşı çıkmış. Hür bir sistem getirin demiş. Ben de cevap verdim Sayın X işte buna dar bölge diyorlar. Bilmeden konuştuklarımız boşa gider.
 
Bugün bazı köşe yazarları AK Parti eş başkan diyorlar. bizim böyle bir derdimiz yok. Sayın Sarıgül bekliyor Kılıçdaroğlu ne zaman çağıracak diye. AK Parti'nin niyeti yok
 
Öcalan'a siyaset şansı geliyor. Yapmayın arkadaşlar. Oy kullananlar üye olabilecek. Müebbet hapse mahkum olanlar oy kullanabilecek mi?
 
Öğrenciler içerde diyorlar. 157 üniversite öğrencisi var. Bunun 81'i hükümlü. Ben öğrenciyim, burayı yakıp yıkıcam olmaz. Bunların suçları, terör birinci sırada, uyuşturucu, yağma. Yüzde 80'i hüküm verilmiş.
 
Valiyi örnek veriyor "Komünizm getireceksek bizde getireceğiz" demiş. O vali Nevzat Tandoğan CHP Ankara İl Başkanıydı aynı zamanıydı. Sonunda intihar etti.
 
Başına örtü takmak ille de çarşaf giymek anlamına gelmediği gibi dekolte giyen de bikiniyle okula gitmiyor. Bu ülke makul olanı bulur.
 
Sayın Bahçeli'nin andımız ile şikayetleri var. Reşit Galip 1932'de koydu. 1972'de yeniden düzenlendi. Ne mutlu Türküm diyene demek zorunda mı? her sabah hanginiz ayna karşısında sabah "vallahi billahi Müslümanım" diyor?
 
Her sabah minicik çocukları kar kışta sıraya dizip bunu yapmanın ne manası var?
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim