• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Hüseyin Çelik: Erdoğan'ın 3 şapkası olmayacak!

Hüseyin Çelik: Erdoğan'ın 3 şapkası olmayacak!
AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Tayyip Erdoğan'ın Köşk'e çıkması durumunda nasıl bir cumhurbaşkanı olacağını anlattı. Çelik, Erdoğan'ın Köşk'e çıktığında 3 şapkası olmayacağını da belirtti.

AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Tayyip Erdoğan’ın ‘farklı cumhurbaşkanı’ çıkışının yanlış yorumlandığını söyledi. Çelik, “Anayasa’nın 104. maddesi ortada. Anayasa ve yasalardan almayan yetkiyi kullanmaz. Başbakan’ın, başbakanlığı nasıl daha önceki başbakanlardan farklıysa, cumhurbaşkanlığı da farklı olacaktır. Ama bu şu anlama gelmez, hem cumhurbaşkanı, hem genel başkan, hem başbakan... Tabii ki olmayacak. 3 şapkası olmayacak” dedi.

Hürriyet gazetesinden Nuray Babacan'ın haberine göre; Çelik, TBMM’deki sohbetinde şunları söyledi:

YASA ÇIKMAZSA NEYİ ONAYLAYACAK

- “Erdoğan cumhurbaşkanı olursa, erkler arasında orkestra şefi olacak. Hükümet kararname göndermezse neyi onaylayacak? Meclis yasa çıkarmazsa neyi onaylayacak? ‘Diğerlerini defterden sileceğim, AK Partililerden başkasıyla görüşmeyeceğim’ diye bir anlayışı olamaz.

- Başbakan cumhurbaşkanı olursa, hükümetle arasında sorun olmaz. Tayyip Erdoğan mekanizmaların ayrımının farkındadır. Yasal zorunlulukların gereğini bilir. Yasalar ne söylüyorsa, onu ilk adımdan itibaren yapmıştır. Yasaları hiçe sayarak cumhurbaşkanlığı yapmaz. ‘Saksı cumhurbaşkanı olmayacağım’ derken, Abdullah Gül’ü hariç tuttuğunu her fırsatta söylüyor. Sayın Gül de diğerlerinden farklı cumhurbaşkanlığı yaptı zaten. Erdoğan’ın söylemek istediği, kendini Çankaya Köşkü’ne hapsedip, sadece protokol cumhurbaşkanı olmayacağıdır.

GÜÇLÜ ŞEF, GÜÇLÜ ORKESTRA

- Bu hareketin lideri Erdoğan’dır. Tayyip Bey, güçlü başbakan, sağlam genel merkez ve iyi çalışan bir teşkilatın var olmasını çok arzu eder. Aksi durumda cumhurbaşkanlığında başarılı olmasının mümkün olmadığını bilir. İyi orkestra şefi olabilmek için, orkestranın uyum için görevini yerine getirmesi lazım. Farklılıkları uyumlu hale dönüştürecek, Tayyip Bey bunu söylüyor. Anayasa’da yazan yetkilerden, Bakanlar Kurulu’na başkanlık etmek en tali iştir. Ahmet Necdet Sezer bile tüm yetkilerini kullanmıştır.

AK PARTİ KARŞITLARI VERİR

- Başbakan’ın, ‘Tarafsız olmayacağım’ sözü bir kinayedir, ironidir. Milletvekilleri de tarafsızlık konusunda yemin ediyor, vatan hainliği konusunda taraf değiller mi? Başbakan millet için devletin adamı olacağını söylüyor. Eskiden devlet adamı dendiğinde devleti milletten üstün tutan bir anlayış vardı. Şimdi, millet için devlet diyen bir anlayış var. Milleti, devlet için itaat eden kullar olarak gören anlayış değişti. Erdoğan, ‘Devlet adına millete ayar çeken kişi olmayacağım’ diyor. ‘Devleti vatandaşını ezen, tek tipleştirmeye çalışan mekanizma olmaktan çıkartacağım’ diyor.

- Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy verenler, ondan iyi cumhurbaşkanı olacağı için değil, ‘Erdoğan cumhurbaşkanı olmasın’ diye oy verecek. AK Parti karşıtlığında kendini konumlandıranlar oy verecek.”

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim