• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Hurmadan cips yaptı

Hurmadan cips yaptı
Ünye'de faaliyet gösteren Uslu Fındık, Trabzon hurması diye bilinen meyvenin cipsini yaparak ilk ürünü piyasaya sürdü.

Ünye'de faaliyet gösteren Uslu Fındık, Trabzon hurması diye bilinen meyvenin cipsini yaparak ilk ürünü piyasaya sürdü.

Ünye'de Uslu Fındık İşletme Müdürü Murat Uslu ağaçlarda heba olan yöresel meyveleri, cips üretimiyle ekonomiye kazandırdıklarını, hurma cipsini piyasanın çok olumlu karşıladığını söyledi. Tamamen organik ve hiçbir katkı maddesi olmadan üretilen ve işlenen hurma cipsinin kilosu 25 TL'den pazarda alıcı buluyor.

Bölgede itibarsız olan bu ürüne önce itibar kazandırıp sonrasında tüketicilere birçok faydası olan tamamen doğal bir ürün sunduklarını belirten Firma Müdürü Murat Uslu, şunları kaydetti: "Hurma kurusunu Türkiye'nin birçok noktasına gönderiyoruz. Ürün piyasada çok fazla tanınmadığı için biraz bu durumla da mücadele ediyoruz. Bölgemizde de faydalı ama itibarsız bir ürün. Gerçekten baktığınız zaman faydaları oldukça fazla. Bizde bu ürüne itibar kazandırmaya çalışıyoruz. Fabrikamızda yapmış olduğumuz hurma kurusunu Türkiye'nin birçok noktasına gönderiyoruz. Gönderdiğimiz yerlerde hiç olumsuz eleştiri almadık. Çünkü ürün piyasada yeni olduğu için bizde satışını yavaş yavaş yapıyoruz. Ürünün kilosu 25 TL.

EN SAĞLIKLI CİPS

Yaptığımız ürünleri kuruyemiş toptancılarına gönderiyoruz. Gönderdiğimiz yerler de kendi ambalajlarında kendi markaları altında satıyorlar. Uslu Fındık olarak, kabuklu fındık, natürel iç fındık, kavrulmuş fındık, çifte kavrulmuş iç fındık, kıyılmış fındık, fındık unu, sarallenin ham maddesi dediğimiz füre fındık çeşitlerinin hepsi elimizde mevcut. Ek olarak da meyve kurusu, Dünya sağlık Örgütleri her gün çeşit çeşit ilanlar veriyor, şu zararlı bu zararlı diye. Haliyle de insanlar eskiden beri alışık olduğumuz organiğe kayıyor. Biz de bu organiğin içinde olmalıyız diye düşünerek adım attık başladık ve güzel de talep var. İnsanlar tarafından çok beğenildi. Bir cips gibi tüketimi kolay ve sağlıklı bir besin."

TÜM MEYVELERDEN CİPS YAPACAĞIZ

Uslu, yöresel hurma ve elmadan meyve cipsi yaparak yola çıktıklarını, armut, kavun, nar denemelerinin olduğunu, pazar payına göre ürün çeşitliliğine gideceklerini belirterek, meyve cipsinin hemen hemen tüm meyvelerden yapılabildiğini ifade etti.

Hurmadan cips yaptı

Hurmadan cips yaptı

Hurmadan cips yaptı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim