• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 19 °C

Hüma Hatun Konağı Törenle Açıldı

Hüma Hatun Konağı Törenle Açıldı
Kastamonu Belediyesi'nin restorasyon çalışmalarının tamamladığı Hüma Hatun Konağı Hanımlar Eğitim ve Kültür Merkezi geniş bir katılımla açıldı.

Kastamonu Belediyesi'nin restorasyon çalışmalarının tamamladığı Hüma Hatun Konağı Hanımlar Eğitim ve Kültür Merkezi geniş bir katılımla açıldı.

Tarihine sahip çıkamayan illerin gelişmişlik sıralamasında yer alamayacağı bilinciyle Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş'ın talimatıyla başlatılan tarihi canlandırma projeleri meyvelerini vermeye devam ediyor. Bu bağlamda restorasyonu 10 ay gibi kısa bir sürede tamamlanan ve Belediye Başkanı Tahsin Babaş tarafından Kastamonu kadınlarına armağan edilen tarihi Hüma Hatun Konağı, düzenlenen törenle kapılarını açtı.

Açılışa, Vali Şehmus Günaydın, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Garnizon ve Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Faruk Bal, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, Cumhuriyet Başsavcısı Bülent Kantarcı, İl Emniyet Müdürü Mustafa Yoldan, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kayıkçı, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü başkanları, mahalle muhtarları, siyasi partilerin il, ilçe, kadın kolları başkanlarıyla yönetimleri ve kadınların yoğun katılımıyla gerçekleştirildi.

"KASTAMONU, KADINLARINA GEREKEN DEĞERİ VERİYOR"

Kastamonu'nun kadınlarına verdiği değerle sınıfı daima geçtiğini ileten Vali Şehmus Günaydın, bu vesile ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutladı. Kadınların devlet geleneğinde her zaman ön planda olduğunu ifade eden Vali Günaydın, Kurtuluş Savaşı'nda Şerife Bacı'nın ve Halime Çavuş'un göstermiş olduğu fedakarlık her türlü takdirin üzerinde olduğunu söyledi.

Vali Günaydın, "Hüma Hatun Konağımızın açılış hikayesini başından bu tarafa biliyorum. Belediye Başkanımız Tahsin Babaş beye huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Başkanımız, konağı alırken Kastamonulu hanımlara armağan ederek bir fonksiyon yüklemek istiyordu. Bugün bunu gerçekleştirdi. Çok kısa bir sürede gerçekleştirdi. Konağımızın açılışında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Kadınlarımız burada Kastamonu'muzun gelişmesi için tarihi konağımızda güzel hizmetler vereceklerini düşünüyorum. Bundan en küçük bir şüphem yoktur" dedi.

HÜMA HATUN KONAĞI, KASTAMONULU KADINLARI HEDİYE EDİLDİ

Belediye Başkanı Tahsin Babaş, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Kastamonulu kadınlara Hüma Hatun Konağı'nı hediye etmekten ötürü büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Vizyonunun tarihi gelecek nesillere aktarmak üzere çizdiğini vurgulayan Belediye Başkanı Babaş, şunları söyledi: "Şehit Şerife Bacı'nın, Nene Hatun'un, Halime Çavuş'un torunları ola en kıymetli varlıklarımız kadınlarımızın 8 Mart Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Geçmişimizde birçok izi olan kadınlarımızın gelecekte de bizlere her bakımdan yardımcı olacağı, her bakından ışık tutacağı ve yönlendireceği kaçınılmazdır. Bunun için kadınlarımızı, onların yaptıklarını ve yapacaklarını her zaman destekliyor ve onları çok seviyoruz. Buradan kadınlarımıza her türlü fedakarlıkları için çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"KAHRAMAN KADINLARIMIZIN YOLUNDAN İLERLİYORUZ"

Tarihe baktıkları zaman Şehit Şerife Bacı, Nene Hatun, Halime Çavuş ve Hüma Hatun gibi kadınların vatanları için, milleti için ve gelecekleri için çok büyük fedakarlıklar yaptığına dikkat çeken Başkan Babaş, "Bizde onların torunları olarak onlardan gurur duyarak yollarında ilerliyoruz. Bugün burada değerli kadınlarımıza eski nesillerin ışığında yürümelerini sağlamak için tarihi Hüma Hatun Konağı'nı hediye ediyoruz. Tarihi konağımızı Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezi haline getirdik. Burada her türlü etkinliği kadınlarımız yapabilecekler. Sanatsal ve kültürel faaliyetler başta olmak üzere tüm kadınlarımız faaliyetlerini konağımızda gerçekleştirebilecekler. Konağımızda değerli kadınlarımıza hizmet vermekten kıvanç ve gurur duyuyoruz. Tarihi restorasyonlarımız devam edecek. Tarihimizi ve kültürümüzü ortaya çıkartmak, onu yaşatmak, korumak ve onararak gelecek nesillere aktarmak üzere vizyonumuzu çizdik. Bu uğurda elimizden geldiği kadar çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışmalarımızda bizlere destek olan sayın Valimiz ile diğer kurum ve kuruluşlarımıza teşekkürü bir borç biliyorum" şeklinde konuştu.

"TARİHİ VE KÜLTÜR VARLIKLARIMIZI HIZLA KAZANMAMIZ GEREKLİ"

Önümüzdeki günlerde hep birlikte açılışını yapacakları Şeyhoğlu Konağının tüm heybetiyle ortaya çıkmak üzere restorasyonunun devam ettiğini belirten Babaş, şunları kaydetti: "İlimizde o kadar çok tarihi ve kültürel varlığımız var ki onları illaki biran önce kazanmamız ve yaşatmamız gerekli. Ben iş adamlarımızdan sanayicilerimizden ve Kastamonu'yu sevenlerden tek isteğim tarihimize kültürümüze ve geçmişimize sahip çıkmak için birer konak alıp onarmalarıdır. Buradan bu isteğimi tekrarlıyorum. Bu güzel günde bizlerle beraber olan herkese çok teşekkür ediyor, kadınlarımızı 8 Mart Kadınlar Günü'nü kutluyorum. Açılışını yaptığımız Hüma Hatun Konağı'nın hem şehrimize hem de kadınlarımıza hayırlı olmasını Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum"

Konuşmaların ardından kadın Sepetçioğlu ekibi oyunlarıyla katılımcıların yoğun alkışını aldı. Protokol üyelerinin bayanlara dağıttıkları karanfillerin ardından ise, tarihi Hüma Hatun Konağı'nın açılışı yapıldı. Hüma Hatun Konağı içerisinde Ressam Nurhan Musaoğlu resim sergisinin açılışının yapıldı. Halk Eğitim Merkezi Akşam ve Sanat Okulu Müdürlüğü yöresel kıyafet defilesi tarihi konak içerisinde gerçekleştirildi. Meşk-i Ney topluluğunun ney dinletisi sunduğu program verilen kokteylin ardından sona erdi.

Hüma Hatun Konağı Törenle Açıldı

Hüma Hatun Konağı Törenle Açıldı

Hüma Hatun Konağı Törenle Açıldı

Hüma Hatun Konağı Törenle Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim