• BIST 8996.35
  • Altın 2281.403
  • Dolar 32.3252
  • Euro 35.0374
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Hükümlülerin Yenilediği Okula "Beyaz Bayrak"

Hükümlülerin Yenilediği Okula "Beyaz Bayrak"
Adana'da, denetimli serbestlik uygulaması kapsamında haklarında kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalıştırılmasına karar verilen hükümlülerin...

Adana'da, denetimli serbestlik uygulaması kapsamında haklarında kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalıştırılmasına karar verilen hükümlülerin boyayıp tadilatını yaparak yenilediği bir okul, Sağlık Bakanlığı tarafından "Beyaz Bayrak" ile ödüllendirildi. Okul müdürü ve velileri de, hükümlülerin okulda çalıştırılmasını sağlayan Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na teşekkür plaketi verdi.

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nün, cezalarının son bir yılı denetimli serbestlik tedbirine çevrilen hükümlüler ile eski hükümlülerin topluma kazandırılması, ve istihdam sağlanmasına yönelik yürüttüğü projeler kapsamında, haklarında kamuya yararlı bir işte çalışma cezası verilen 10 hükümlü, bin 635 öğrencisi bulunan Adana Genç İşadamları Derneği (AGİAD) Ortaokulu'nda görevlendirildi. Daha önce de kentteki pek çok okulun boya badana ile çevre düzenlemeleri, tamir, tadilat ve temizlik işlerini yapan hükümlüler, AGİAD Ortaokulu'nda da 10 iş günü boyunca 37 derslik ile koridorlar, ana sınıfı ve yetişkinler yemekhanesinin duvarını boyadı. Okul binasının şebeke kapıları ve merdiven korkulukları ile kapılarının yağlı boya çalışmasını yapan hükümlüler, 2 dersliğin de fayanslarını yeniledi.

Okul yönetimi, hükümlülerin okulu yenilemesinin ardından, okulların temizlik ve hijyen konusunda teşvik edilmesi, okul sağlığının iyileştirilmesi amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen "Beyaz Bayrak" projesine başvuru yaptı. Geçen hafta okulu denetlemeye gelen Sağlık Bakanlığı yetkililerinin yaptığı incelemeler sonunda, hükümlülerin yenilediği AGİAD Ortaokulu 97 puan alarak "Beyaz Bayrak" almaya hak kazandı.

CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA TEŞEKKÜR PLAKETİ

AGİAD Ortaokulu Müdürü Mehmet Demiryürek ile Okul Aile Birliği yöneticileri ve hükümlülerin bir süre önce oyun alanları çizimini yaptığı Doğankent İlkokulu Müdürü Alican Ünlü Kaplan ve idarecileri, Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette, eğitimciler Başsavcı Ali Yeldan, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'nden Sorumlu Cumhuriyet Başsavcı Vekili Musa Ünel ile Denetimli Serbestlik Müdürü Seydi Dağlı'ya okula yaptıkları katkı ve desteklerden dolayı teşekkür plaketi verdi.

"DAYANIŞMA İÇİNDE EL BİRLİĞİ İLE ÇALIŞMALIYIZ"

Ziyarette konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, haklarında kamu yararı cezası verilen hükümlülerin eğitim alanlarında, çocukların yaşadığı mekanlarda faydalı işler yapması için çalıştırılmaları için projeler yaptıklarını söyledi. Hükümlülerin 20'den fazla okulda boya, peyzaj, tadilat çalışması yaptığını kaydeden Yeldan, "Milli Eğitim camiası büyük bir camia ve ihtiyaçları da çok fazla. Bu ihtiyaçları giderilmesi için, ilimizin imkanlarıyla dayanışma içinde el birliği ile çalışarak potansiyelimizi harekete geçirmeliyiz. Biz de, hükümlülerimizi eğitim yuvalarında görevlendirerek, hem cezalarını çekerken onların eğitim ve rehabilitasyonuna hem de okullarımızın az da olsa eksikliklerinin giderilmesi konusunda katkı sağlamaya çalışıyoruz" dedi.

AGİAD Ortaokulu Müdürü Mehmet Demiryürek de, hükümlülerin okulda yaptığı boya ve yenileme işinin ardından, "Beyaz Bayrak" için başvuru yaptıklarını ve kabul edildiğini belirterek, destek olan herkese teşekkür etti.

Hükümlülerin Yenilediği Okula "Beyaz Bayrak"

Hükümlülerin Yenilediği Okula "Beyaz Bayrak"

Hükümlülerin Yenilediği Okula "Beyaz Bayrak"

Hükümlülerin Yenilediği Okula "Beyaz Bayrak"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim