• BIST 9086.27
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Hükümlülerin çektiği sanatsal fotoğraflar sergilendi

Hükümlülerin çektiği sanatsal fotoğraflar sergilendi
Samsun'da Elvinder tarafından hükümlüleri topluma kazandırmak, hayata uyumunu kolaylaştırmak için uygulanan "Sokaktan Haber Var" projesi meyvelerini vermeye...

Samsun'da Elvinder tarafından hükümlüleri topluma kazandırmak, hayata uyumunu kolaylaştırmak için uygulanan "Sokaktan Haber Var" projesi meyvelerini vermeye başladı. Mahkumlar çektikleri fotoğrafları açılan sergide kamuoyuyla paylaştı.

Elveren İnsanlar Derneği'nin (Elvinder) öncülüğünde Samsun Piazza AVM'de açılan sergiye Samsun Büyük Şehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Tutan Çakır, Samsun Cumhuriyet Başsavcı Vekili Uğur Sürmeli, Baro Başkanı Kerami Gürbüz, Vali Yardımcısı Ali Galip Saral, Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Fahri Gülay, Samsun Denetimli Serbestlik Müdürü Canan Soğukpınar, cumhuriyet savcıları ve çok sayıda davetli katıldı.

Proje kapsamında açılan fotoğraf kursunda fotoğraf çekmeyi öğrenen suça bulaşmış gençlerin çektiği bir birinden ilginç fotoğrafların yer aldığı serginin açılışında konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, şunları kaydetti: "Biz ne olursa olsun her durumda yalnızlaşan ve suça karışmış veya potansiyeli olan gençlerimizi, evlatlarımızı kazanmak durumundayız. Bu hepimizin sorumlulukları arasındadır. Bugün ülkeler, şehirler, mahalleler ve sokaklar şehirleşme ve modernleşme açısından hızlı ve güzel bir gelişim içindedir. Bütün bu çalışmaların yanında insanlar yalnızlaşabiliyorlar. Biz bu durumda yalnızlaşan ve suça karışmış veya potansiyeli olan bireyleri kazanmak durumundayız. Bu hepimizin sorumlulukları arasındadır. Belediye olarak da destek verdiğimiz "Sokaktan Haber Var" projesi de bu düşüncenin ürünüdür. Proje ile birlikte güzel işler başardık."

Yükümlülerin topluma kazandırılmasında sivil toplum kuruluşları ile yapılan projeler çok önemlidir diyen Cumhuriyet Başsavcı Vekili Uğur Sürmeli de güzel fotoğraflarla projenin sonuçlanmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, Samsun Denetimli Serbestlik Müdürlüğü'ne ve Elvinder'e teşekkür etti.

Projede 25 gencin yer aldığını, bunlardan seçilen 39 resmin sergilendiğini hatırlatan Elvinder Başkanı Yeşim Gürsoy, "Bu gençlerimizden bir tanesi büyük bir kuruluşta işe girmiştir. 11 gencimiz meslek edinme konusunda eğitim almıştır. ELVİNDER olarak arkadaşlarımızla birlikte projelerimize devam edeceğiz." şeklinde konuştu.

Hükümlülerin çektiği sanatsal fotoğraflar sergilendi

Hükümlülerin çektiği sanatsal fotoğraflar sergilendi

Hükümlülerin çektiği sanatsal fotoğraflar sergilendi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim