• BIST 9772.09
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Hükümetten faiz indirimine ilk yorum

Hükümetten faiz indirimine ilk yorum
Merkez Bankası'nın faiz indirme kararını değerlendiren Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Faizlerin inme trendinde olması ekonominin sıhhatli olduğunun göstergesidir" dedi. Davutoğlu, beklentilerinin daha fazla indirim olduğunu söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Merkez Bankası'nın faiz kararına değindi. Davutoğlu Macaristan ziyareti sırasında mevkidaşı Viktor Orban ile bir araya geldi. İki lider görüşme sonrası düzenlenen basın toplantısında konuştu.

Davutoğlu, gelen bir soru üzerine Merkez Bankası’nın 25 baz puanlık faiz indirimini değerlendirdi. Faizin düşme trendi içinde olmasını olumlu bulduğunu belirten Davutoğlu, "Daha fazla ivmeyle olması kanaatini ifade ediyorum. Beklentimiz daha fazla indirim" diye konuştu.

Daha önce Süleyman Şah operasyonuna ilişkin olarak, YPG'nin "Şah Fırat operasyonu bizim desteğimizle gerçekleşti" açıklamasını yalanlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Kimseden ne izin ne de destek isteriz. Sadece o bölgede oldukları için ÖSO ve PYD'ye sadece bildirimde bulunduk. Sivil kayıplara neden olacak bir uygulama önümüzde olmasın diye bildirdik" dedi.

Davutoğlu, Budapeşte'de Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile düzenlediği ortak basın toplantısında gündeme dair soruları yanıtladı.

Davutoğlu, Şah Fırat Operasyonu hakkında gelen sorulara şöyle yanıt verdi: 

- "Türkiye'yi kimse dolaylı ya da doğrudan tehdit edemez. Uluslararası hakkımızı kullandık. Bunun tartışılacak bir tarafı yoktur. Bunun için Birleşmiş Milletler'e de bildirimimizi yaptık. Eşme'de türbe ve çevresi artık Türk toprağıdır."

- "Suriye rejimi şu anda Karakozak'ta yoktur. Öncelikle rejimin sorması gereken, "Niye biz kendi ülkemizi kontrol edemiyoruz" olmalıdır. Savaş nidaları atmak yerine bunu sormalıdır. Muhatap olarak aldığımız Suriye Ulusal Koalisyonu’na bildirimde bulunduk."

- "Kimseden ne izin ne de destek isteriz. Sadece o bölgede oldukları için ÖSO ve PYD'ye sadece bildirimde bulunduk. Sivil kayıplara neden olacak bir uygulama önümüzde olmasın diye bildirdik. Aynı bildirimi uluslararası koalisyona bildirim yaptık."

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim