• BIST 8779.01
  • Altın 2238.031
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1031
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Hukuk Öğrencisinden Tıp Buluşu

Hukuk Öğrencisinden Tıp Buluşu
İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi'nde (İKBU) Altınbaş Holding ve Keiretsu Forum Türkiye Melek Yatırımcı Ağı iş birliğinde, Altınbaş Holding ve Orge...

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi'nde (İKBU) Altınbaş Holding ve Keiretsu Forum Türkiye Melek Yatırımcı Ağı iş birliğinde, Altınbaş Holding ve Orge Elektrik sponsorluğunda düzenlenen "Benim Fikrim Benim İşim" yarışma finali heyecanlı bir oylama ile sonlandırıldı. En iyi iş fikri olarak seçilen projenin hukuk fakültesi öğrencisi tarafından hazırlanan tıbbi bir buluş oluşu jüriyi ve katılımcıları şaşırttı.

"Bu keşif ihtiyaçtan doğdu"

Hukuk fakültesi öğrencisi olarak, hipertansiyon hastalarının yaşam kalitesini yükseltecek bir cihaz prototipi keşf eden İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi öğrencisi Turhan Solmaz proje fikrinin ilginç hikâyesini şu ifadeler ile anlattı. "Proje kendi ihtiyacımdan doğdu diyebilirim. Ailemden gelen genetik polikistik böbrek hastalığım var. Bu hastalığın önemli sonuçlarından biri de hipertansiyon. Bu hastalıkla başa çıkmak için tuz kontrolü çok önemli. Bu nedenle gıdalarda tuz kontrolü yapabilecek bir cihaz geliştirdim. Türkiye'de 20 milyon hipertansiyon hastası var, bu sadece benim ihtiyacım değildi. Proje sırasında Proje Mentorü hocam Yrd. Doç. Dr. Ayça Doğan Mollaoğlu'ndan çok büyük destek aldım, bundan sonraki süreçte de kendisiyle devam edeceğiz. "

"Sanayi, üniversite işbirliğine de büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum"

Emeği geçen akademisyenlere, çalışanlara ve yarışmaya duyarlılık gösteren katılımcılara teşekkürlerini ileten İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Altınbaş "Yarışmaya beklentimizden daha yüksek bir katılım gerçekleşti. Bizim ilk kez yaptığımız bir organizasyon. İnşallah bu tür organizasyonları üniversitemiz daha sık hayata geçirilecek. Bunun sanayi-üniversite işbirliğine de büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bize destek veren Altınbaş Holding'e ve Orge Elektrik'e çok teşekkür ediyorum. Bu projenin neticesine göre ben bunun teşvik edici olacağını ve bundan sonraki gençleri de bu yönde çok daha yüreklendireceğini düşünüyorum. Herkes için hayırlı, uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali ALTINBAŞ, yarışmayı tekrar ederken Türkiye'deki tüm öğrencilere hatta dünyadaki tüm öğrencilere açık hale getirmeyi hedefledikleri müjdesi verdi.

"Amacımız patentlenebilecek fikirlere destek vermek"

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Yenilik ve Araştırma Daire Başkanı Ceren Gedikoğlu, yarışmayı kazanan projelerin alacağı desteği şu cümlelerle anlattı; "Yarışmaya katılan çok güzel fikirler var var. Yarışmada ilk 3'e giren projeyi "Kuluçka Merkezi'mize alacağız. İlk kazanan kişiye 15.000 TL, ikinciye 10.000 TL, üçüncüye 5.000 TL destek sağlayacağız. Proje sahipleri ödülleri Kuluçka Merkezimizde firmalaşma sürecinde kullanacaklar.

Melek Yatırımcıları da davet ettik. Buradaki amacımız gerçekten ürün elde edebileceğimiz, patentlenebilecek fikirlere destek vermek. Gençlerin firma kurmasına destek olacağız. Firma kuruluşunun akabinde de onların ön kuluçka dediğimiz firmanın ilk ayağa kalması sürecinde destek olacağız ve gerçek hayata atılmalarını sağlayacağız. Yarışmaya 33 proje yaklaşık 50 öğrenci katıldı. Bu çalışma ile öğrencilerimiz öncelikle bir iş planı hazırlamayı, gerekirse gece yarılarına kadar çalışıp kendi işleri için emek sarf etmeyi, bütçe planı hazırlamayı öğrendiler. Bu planları düzgün yapan, fikri iyi olan, fikrini bir sonraki aşamaya taşıyabilecek olanlara da akademisyenler aracılığıyla mentorluk desteği verdik. Bu ikinci destek ile öğrencilerimiz yarı finalden sonra daha yoğun bir sürece girdiler ve projelerin maketlerini veya yazılımlarını hazırladılar."

Hukuk Öğrencisinden Tıp Buluşu

Hukuk Öğrencisinden Tıp Buluşu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim