• BIST 9019.57
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 20 °C

Hukuk bürosu itiraf etti: Bizi Türk hükümeti kiraladı

Hukuk bürosu itiraf etti: Bizi Türk hükümeti kiraladı
İngiltere merkezli Amsterdam Hukuk Bürosu, geçtiğimiz hafta Twitter fenomeni Fuat Avni'nin ortaya attığı iddiaları doğruladı.

Washington'da bir basın toplantısında konuşan Amsterdam & LLP Partners adlı şirketin kurucusu Robert Amsterdam, Afrika'da faaliyet gösteren Türk okullarını kapattırmak için hükümet tarafından kiralandıklarını doğruladı.

Robert Amsterdam, “Fuat Avni isimli Twitter fenomeni, sizin Hizmet Hareketi karşıtı propaganda yapmanız için Türk hükümeti ile anlaştığınızı iddia etti. Türk Hükümeti için mi çalışıyorsunuz?” şeklindeki soruya ise “Evet. Türk hükümeti tarafından kiralandık” cevabını verdi.

Basın toplantısında 'Hizmet Hareketi' karşıtı propaganda yapmak amacıyla Türk hükümetiyle kontrat imzaladıklarını itiraf eden Amsterdam, 17-25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarını 'hükümete darbe' olarak niteledi. Amsterdam, "Gülen Hareketi, siyaset yapmak istiyorsa parti kursun" diye konuştu.

Hizmet Hareketi'ne yönelttiği suçlamaların doğru olduğunu ileri süren Amsterdam, bu yönüyle Türk hükümeti tarafından tutulmalarının bir anlam taşımadığını kaydetti.

TOPLANTIYA BÜYÜKELÇİLİK ÇALIŞANLARI DA KATILDI

Amsterdam’ın basın toplantısını az sayıda medya mensubunun takip etmesi üzerine aralarında Türkiye’nin Washington Büyükelçiliği çalışanlarının da bulunduğu küçük bir grubun odada hazır bulunması dikkati çekti.

Robert Amsterdam, basın toplantısının ardından “Hükümet kanadından sizinle kim irtibata geçti?” sorusuna cevap vermekten kaçındı. Amsterdam, Türk hükümetiyle anlaştıkları ücret hakkında sorulan sorulara da cevap vermedi.

Twitter fenomeni Fuat Avni, Robert Amsterdam ile ilgili paylaştığı mesajlarında Dışişleri Bakanı Feridun Sinirlioğlu ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın yoğun araştırmaları sonucu Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın İngiltere'de Amsterdam Hukuk Bürosu ile irtibat kurduğunu iddia etmişti.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim