• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Hüda-Par ve BDP’liler arasında kavga: 10 yaralı

Hüda-Par ve BDP’liler arasında kavga: 10 yaralı
Diyarbakır’ın Lice ilçesinde seçim çalışmaları sürdüren Hüda-Par ile BDP’liler arasında çıkan kavgada 10 kişi yaralandı.
Lice ilçesinde seçim çalışmalarını sürdüren Hüda-Par ile BDP’liler bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu iki grup birbirine girdi. Güvenlik güçleri olaya müdahale ederken, 16 kişi çevre hastanelere kaldırıldı.  Yaralıların hastaneye kaldırılmasının ardından ilçede Hüda-Par'lılara ait 4 araç, bir grup tarafından taş ve sopalarla tahrip edildikten sonra ateşe verildi. 
 
VALİ AÇIKLAMA YAPTI
 
Diyarbakır Vali Vekili Zafer Engin, "Lice'deki  olayda 16 yaralı var. 2'si Diyarbakır'a getirildi, 14'ü de Lice'de ayakta tedavi  edildi" dedi. 
 
  Vali Vekili Engin, Hüda-Par  heyetinin Lice ilçesinde esnaf ziyareti sırasında çıkan tartışmanın kavgaya  dönüştüğünü, kavgaya emniyet ekiplerinin müdahalesiyle heyetin Diyarbakır'a  gönderildiğini söyledi. 
 
Kavganın nedeninin henüz netleşmediğini, olayda bir aracın da  yakıldığını bildiren Engin, şöyle konuştu: 
 
"Lice'deki olayda 16 yaralı var. 2'si Diyarbakır'a getirildi, 14'ü de  Lice'de ayakta tedavi edildi. Şu anda durum sakin. Lice'de herhangi bir sıkıntı  görünmüyor. Ama bir grup ilçe merkezinde bekliyor. BDP'nin il başkanı ve belediye  başkanı grubu iknaya gayret gösteriyor. Sadece kalabalık bir grup bekliyor." 
 
Engin, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü belirtti. 
 
BDP AYDOĞAN: PROVOKASYON OLARAK GÖRÜYORUZ
 
Öte yandan, olayda yaralanan ve Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde  tedavi altına alınan bir kişiyi ziyaret eden BDP Diyarbakır Milletvekili Nursel  Aydoğan da, Lice'deki olayda bir esnafın ağır yaralandığını bildirdi. 
 
Karşı taraftan da birkaç kişinin taşla yaralandığı yönünde bir bilgiye  sahip olduklarını bildiren Aydoğan, bunu bir provokasyon olarak  değerlendirdiklerini söyledi.
 
Hüda Par Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hüseyin Yılmaz, kendisinin de aynı konvoyda yeraldığını belirterek, "Kulp dönüşünde Lice Belediye Başkan adayı Abdulmutalip Yuva’yı halka tanıtıp, esnafla görüştük. Esnafa broşür dağıttık. BDP’liler dahil esnafın yüzde 99’u bize büyük bir ilgi gösterdi. Akşam saatlerinde çalışmamızı tamamlayıp ilçeden ayrılmaya başladık. Araç konvoyunun gerisinde kalan 3 aracımız, BDP içinde yeralan ancak partiden bağımsız olarak PKK’ye hizmet eden YDG-H çetelerinin saldırısına uğradı. Taşla yapılan saldırıda 3 aracımızın camları kırıldı, araçların bazı bölümleri tahrip edilmiş. Araçlarda bulunan 3 kişi de kırılan camlardan dolayı hafif yaralanmıştır. Emniyete şikayette bulunduk" dedi.

www.istanbulhaber.com

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim