• BIST 9530.47
  • Altın 2476.334
  • Dolar 32.4505
  • Euro 34.7108
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 18 °C

"HSYK'yı değiştirmekle bir yere varılmaz"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 'HSYK’yı değiştirmekle bir yere varılmıyor' dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "30 Mart seçimleri, demokrasi içerisinde siyasi iktidarların belirleyici unsuru olarak kabul edilmeli. 'Yargı darbesi, şu darbe, bu darbe' diyerek ülkede istikrarı bozmaya kimsenin hakkı olmamalı; Türkiye de buna layık değil. HSYK’yı değiştirmekle bir yere varılmıyor" dedi.
 
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Eyüp ilçe teşkilatı ve Rami Kuru Gıda Hali’ni ziyaret etti. Haldeki esnaf tarafından coşkuyla karşılanan Devlet Bahçeli, zaman zaman vatandaşlar ile sohbet etti. Türkiye’deki krizin demokrasi içerisinde çözülmesi gerektiğini vurgulayan Bahçeli, “Şiddete başvuran, sokağı tercih eden, kutuplaşmayı körükleyen, kavga ve çatışmayı fırsat olarak kollayan anlayıştan Türkiye’nin sıyrılması lazım. Geçmişteki yaşananlardan ders çıkartarak bunu yapmakta yarar var. Bu ülkede darbeler yaşanmıştır. Demokrasinin yerleşmesi, kurumlaşması açısından önemli kırılmalar olmuştur. Bunlardan da ülkemize bir hayır gelmemiştir. Şimdi bunun idraki içerisinde karşı karşıya kaldığımız sorunların çözümünü bulmak gerekiyor. Bu çözüm bazı gelişmeleri dikkate aldığımız takdirde uygulanan politikalar, alınan tedbirler Türkiye’yi yine bir karanlık tünelin içine yönlendirebilir. O sebeple seçimlere önem vermemiz gerekiyor” dedi.
 
“SEÇİMLER DEMOKRASİDE SİYASİ İKTİDARI BELİRLEYEN TEMEL UNSUR OLMALI”
 
Seçimlerin demokraside siyasi iktidarı belirleyen temel unsurlar olması gerektiğini ifade eden, “Millet iradesi ile iktidarlar oluşmalı ve değişmelidir. Bunların arasında herhangi bir yolu körüklemek doğru değildir. Şimdi bir konu ortaya çıkmıştır. 5 Temmuz 2012 tarihinde başlayan bir sorgulama vardır. Bu sorgulamanın sonucunda 17 Aralık’ta yolsuzluk ve rüşvet üzerinden savcının ve emniyet güçlerinin harekete geçtiğine şahit olduk. Adalet ve Kalkınma Partisi’nden 4 bakan bakanlıktan ayrıldı. Bu olay yeni bir olay değildir. Yolsuzluk ve rüşvet olayı Türkiye’de yaşanmıştır. Bunun üzerine samimiyetle gitmek lazımdı, adalete de güvenmek lazımdı. Yolsuzluk ve rüşvetin bir sosyal hastalık olarak toplumdan çıkması, dürüst, ilkeli bir temiz topluma kavuşmak için önemli bir faaliyet olması, hepimizin aslı görevleri arasında kabul edilmeli. AK Parti tarihi bir hata işlemiştir. Önce adalet ve kalkın partisine oy veren kardeşlerim, milletvekili olan arkadaşlarım bu hatadan mutlaka vazgeçmelidir. Yolsuzluk ve rüşvet varsa yargının önünü açık tutmalı, yargıya güvenmeli, nereye kadar uzanıyorsa da oraya kadar gidilmelidir. Yolsuzluk ve rüşvetin başka anlamları taşıyarak Türkiye’de yapılanların önünü kesmek, siyasi iktidarı yargı darbesiyle ortadan kaldırmak gibi davranışlarla Türkiye’de kimseyi ikna etmek mümkün değildir” diye konuştu.
 
“AK PARTİ’Yİ UYARMAK İÇİN BU SEÇİME ÖNEM VERİYORUZ”
 
17 Aralık’ın hala gündemde olduğunu söyleyen Bahçeli, “Bu sebepten dolayı AK Parti’yi uyarmak için bu seçime önem veriyoruz. Milletimizi uyandırmak için bu seçime önem veriyoruz. 30 Mart seçimleri demokrasi içerisinde siyasi iktidarların belirleyici unsuru olarak kabul edilmeli, yargı darbesi şu darbe bu darbe diyerek ülkede istikrarı bozmaya kimsenin hakkı olmamalı, Türkiye de buna layık değil. HSYK’yı değiştirmekle bir yere varılmıyor. 2010 yılında kendiniz kurdunuz. Bir yasa değişikliği yapmadan, bunu harekete geçirerek bir değişen Adalet Bakanı aracılığıyla 30 tane savcıyı toz duman ettiniz. Bir çok emniyet görevlilerini ortadan kaldırdınız. Başbakan, başkesen oldu maşallah. Böyle bir durum ülkeyi felakete götürüyor. Türkiye’yi bir kutuplaşmaya, kardeş kavgasına, iç çatışmaya götürecek bir yanlışlıktan uzak olmalıyız” şeklinde konuştu.
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim