• BIST 9096.77
  • Altın 2324.531
  • Dolar 32.3647
  • Euro 34.9602
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

HSYK seçimleri öncesi hakim ve savcılara müjde!

HSYK seçimleri öncesi hakim ve savcılara müjde!
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ HSYK seçimleri öncesi hakim ve savcıların maaşlarına zam yapılacağını duyurdu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hakim ve savcıların özlük haklarıyla ilgili çalışmaları gelecek hafta TBMM'ye sunacaklarını belirterek "Özlük haklarıyla ilgili düzenleme hakim ve savcılarımızın tamamını kapsıyor ve onların maaşlarına bir zam yapıyoruz. Onları mutlu edecek bir adım olarak görüyorum" dedi.

Adalet Bakanı bekir bozdağ, Kanal 24'te gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ADLİ YIL AÇILIŞI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın adli yıl açılış törenine katılmamasını değerlendiren Bozdağ, "Yargıtay Başkanlar Kurulu, Türkiye'nin Cumhurbaşkanı yerine Barolar Birliğinin Başkanını tercih etmiştir. Bu büyük bir saygısızlıktır. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa olan bir hadisedir. Fevkalade büyük saygısızlık yapılmıştır" diye konuştu.

Adli yıl açılışlarının adeta yürütme ve yasamayı paylama platformuna dönüştürüldüğünü ifade eden Bozdağ, adli yıl açılışlarının yargının sorunlarının konuşulduğu yer olması gerektiğini söyledi.

Adli yıl açılış törenlerinin kaldırılması, yeniden yapılandırılması konusunda çalışma olup olmadığı sorulan Bozdağ, Avrupa'daki örnekleri incelediklerini, Türkiye'deki gibi adli yıl açılışının pek çok ülkede olmadığını aktardı. Bozdağ, şunları belirtti: "Yeni dönemde diyoruz ki adli yıl açılışını zorunlu olmaktan çıkaralım. Adli yıl açılışını Yargıtay yine nasıl istiyorsa öyle yapsın, mahkemeler nasıl istiyorsa öyle yapsın. Üniversiteler nasıl kendi açılışlarını yapıyorlarsa öyle yapsın ve burada bir zorunlu tekeli ortadan kaldıralım. Hürriyeti egemen kılalım. İsteyen adli yıl açılışını nasıl istiyorsa öyle yapsın. Bunun önünü açmak lazım. Önümüzdeki dönemde adli yıl açılışını yasal zorunluluk olmaktan çıkartan bir adımı atmayı planlıyoruz." Bozdağ, bu konuda bir değerlendirme yaptıklarını gelecek yasama yılında buna dair bir adım atacaklarını bildirdi.

"MAAŞLARINA BİR ZAM YAPIYORUZ"

Bir başka soru üzerine, hakim ve savcıların mesleki talepleri ve sorunlarıyla ilgili olumlu adımlar atacaklarını söyleyen Bozdağ, "Önümüzdeki hafta içerisinde bu çalışmaları TBMM'ye sunacağız. Muhtemelen pazartesi günü bir son görüşme yaptıktan sonra Parlamentoya büyük ihtimalle tasarı olarak sunacağız. Özlük haklarıyla ilgili düzenleme hakim ve savcılarımızın tamamını kapsıyor ve onların maaşlarına bir zam yapıyoruz. Onları mutlu edecek bir adım olarak görüyorum. Eminim ki bütün hakim ve savcılarımızın memnun olacağı bir rakam olacaktır" diye konuştu.

YENİ DÜZENLEME YOLDA

Sicil affıyla ilgili de adım attıklarını dile getiren Bozdağ, "Yer değiştirme cezası hariç diğer cezaların kanunu yürürlüğe girdiği tarihte affını öngören, yer değiştirme cezasıyla ilgili de HSYK'ya yeniden incelemek için yol açan bir düzenleme yapıyoruz" dedi.

Bozdağ, idari yargıda hukuk fakültesi mezunu olmayan hakim ve savcılardan 10 yılını dolduranlara, kontenjanları etkilenmemek üzere hukuk fakültelerine sınavsız girme imkanı getireceklerini de kaydetti.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim