• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C

HSYK görüşmelerinde tartışmalar devam ediyor

HSYK'nın yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin TBMM Adalet Komisyonu'ndaki görüşmelerinde, İstanbul merkezli operasyon tartışma konusu oldu.Bekir Bozdağ: "Başbakan'ın ya da Adalet Bakanı'nın herhangi bir soruşturmanın durdurulması talimatı söz kon
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul merkezli operasyonla ilgili, "Başbakan'ın ya da Adalet Bakanı'nın herhangi bir soruşturmanın durdurulması talimatı söz konusu değil" dedi. 
 
HSYK'nın yapısında değişiklik öngören kanun teklifinin TBMM Adalet Komisyonu'ndaki görüşmelerinde, İstanbul merkezli operasyon tartışma konusu oldu. 
MHP Isparta Milletvekili Süleyman Nevzat Korkmaz, İstanbul merkezli operasyona değinerek, sorumluların yargıda hesap vermesinin engellendiğini öne sürdü. Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan ile ilgili iddialar da bulunduğunu öne süren Korkmaz'ın, "Türk milletini bir Bilal'e değişmeyin" demesi AKP'lilerin tepkisine neden oldu.
AKP İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Korkmaz'a, "Sen de geçmişte kaçak yaşadın, ifadeye gitmedin. Size ne? Gider ya da gitmez. Kendi hukuki hakkını kullanır."dedi.
Komisyon Başkanvekili Hakkı Köylü de Korkmaz'ı, hakkında mahkeme kararıyla kesinleşmiş mahkumiyet verilmedikçe kimsenin suçlu ilan edilmemesi gerektiği konusunda Korkmaz'ı uyardı. 
 
Korkmaz da, "Biz mahkum etmiyoruz. 'Yargıya gitsin' diyoruz" dedi. Tartışmanın uzaması üzerine söz alan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, parlamentonun mahkeme salonlarına dönüştürüldüğünü belirterek, "Kimileri itham ediliyor, kimileri aklanıyor, kimisi mahkum ediliyor. Bu parlamentonun görevi değil. Şikayet ettiğimiz, eleştirdiğimiz her şeyi aynı günün içinde bizim çiğnememiz fevkalade yanlış" diye konuştu. 
 
Başlatılan bir soruşturmanın Ceza Muhakemesi Kanunu'nun öngördüğü usuller çerçevesinde sonuçlanabileceğini, başka türlü sonuçlanma imkanı bulunmadığını vurgulayan Bozdağ, "Durdurulmuş bir soruşturma, durmuş soruşturma söz konusu değil. Başbakan'ın ya da Adalet Bakanı'nın herhangi bir soruşturmanın durdurulması talimatı söz konusu değil" dedi.
 
Bilal Erdoğan ile ilgili dosyanın içeriğini kimsenin bilmediğine, tartışmalı haberler üzerine değerlendirmeler yapıldığına dikkati çeken Bozdağ, masumiyet karinesine işaret etti. 
 
Bozdağ, "Gelin bu tartışmaları soruşturmanın ve kovuşturmanın muhatabına endeksli tartışmadan çıkaralım. Hukuk eksenli tartışırsak herkes kazanır" diye konuştu. Hükümetin yolsuzluklar konusunda son derece hassas olduğunu dile getiren Bozdağ, yatırımların bunun kanıtı olduğunu söyledi. Bozdağ, bugüne kadar yolsuzluklara göz yummadıklarını, bundan sonra da yummayacaklarını ifade etti.
 
 
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim