• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

HSYK 2. Daire Başkanı'nın o tweti algı çıktı

HSYK 2. Daire Başkanı'nın o tweti algı çıktı
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz'ın hukuk skandalına imza attığı belirtildi.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz'ın hukuk skandalına imza attığı belirtildi. Yılmaz'ın Twitter hesabından, "HSYK 2. Dairesi İzmir Askeri Casusluk soruşturma savcısı Zafer Kılınç, hakim Serdar Ergül'ün görevden uzaklaştırılmasına karar verdi" diye duyurduğu haberin yalan olduğu belirtildi. Hakim Ergül'ün açığa alınma nedenin, Yetkili Sulh Ceza Hakimi olarak 2 emniyet müdürünü tahliye edip, yakalama, kısıtlama kararını kaldırması olduğu kaydedildi. Ergül, "HSYK'ya gittim. Yılmaz ile görüştürülmedim ama HSYK'dan açığa alınmamın casusluk dosyasından olmadığını öğrendim. Açığa alınma nedenim; yetkili Sulh Ceza Hakimi olarak 2 emniyet müdürünü tahliye edip, yakalama, kısıtlama kararını kaldırmaktır. 2. Daire Başkanı'nın sanki casusluk dosyasında usulsüzlük yapılmış, açığa alınmışım gibi algı oluşturması hukuk cinayetidir." diyerek tepkisini dile getirdi.

Açıkta olan Hakim Serdar Ergül, Twetter hesabı ve hukukçuların kullandığı "adalet.org.tr" sitesinde, HSYK 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz'ın şahsının görevden alınmasına ilişkin yaptığı dikkat çeken paylaşımlarda bulundu. Ergül, 11.02.2016 günü saat 14.29'da HSYK 2. Dairesi Başkanı Yılmaz'ın Twitter hesabından "HSYK 2. Dairesi İzmir Askeri Casusluk soruşturma savcısı Zafer Kılınç, hakim Serdar Ergül'ün görevden uzaklaştırılmasına karar verdi" yazısını paylaştığını, sonra bunun hızla yayıldığını kaydetti. Üzerinden 14 gün geçtiğini tehdit, hakarete maruz kaldığını anlatan Ergül, "Hakkımda yargısız infaz, itibarsızlaştırma süreci işledi." dedi.

"ÖZÜR DİLEYİP İSTİFA ETMELİ"

Yılmaz'ın tweti sonrasında yargıdan, Türkiye'den özür dileyerek istifa etmesi gerektiğini belirten Ergül, "Çünkü, hakim algı yapmaz, yanlışa düşürmez, yanlış yönlendirmez, tuzak kurmaz, kimseyi hedef göstermez, bilerek yanlış anlaşılacak cümle kurmaz. Hakim, baş müfettişlik yapmış birinin twette kullanacağı ifadelerin nasıl algılanacağını bilmemesi düşünülemez." dedi.

"MEVCUT MAHKEME BASKI ALTINA ALINMIŞ OLDU"

Ergül, Yılmaz'ın paylaşımı sonrası yaşananları şöyle anlattı: "Siteler, haliyle HSYK 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz'ın twetine dayandırarak haber yaptı. Türkiye HSYK 2. Daire Başkanı'nın tweti sonrası beni askeri casusluk dosyasından açığa alınmış olarak değerlendirdi. Aleyhimde yazılar yazıldı, hakaretler, tehditler yapıldı. Casusluk yargılamasını yapan İzmir 5 Ağır Ceza Mahkemesi, üzerimizden baskı altına alındı. Casusluk dosyasının sanıkları, savunucuları ile troller; casusluk dosyasının bir kumpas olduğunu benim de kumpasçı olduğumu ilan ettiler. Twetimden; açığa alınma yazısını aldığımı, hiçbir gerekçe sunulmadığını, öğrendiğimde ayrıntısı ile buradan paylaşacağımı bildirdim." ifadelerini kullandı.

"YAPILAN HUKUK CİNAYETİDİR"

HSYK'ya gittiğini. 2. Daire Başkanı Yılmaz ile görüşme talebine cevap verilmediğini ama HSYK'dan açığa alınmanın casusluk dosyasından olmadığını öğrendiğini vurgulayan Ergül, şöyle dedi: "Açığa alınma nedenim; Yetkili Sulh Ceza Hakimi olarak 2 emniyet müdürünü tahliye edip, yakalama, kısıtlama kararını kaldırmak. Hal böyleyken 2. Daire Başkanı'nın sanki casusluk dosyasında usulsüzlük yapılmış, açığa alınmışım gibi algı oluşturması hukuk cinayetidir. Algıyı oluşturup basında, sosyal medyadaki yansımalarını görüp sessiz kalması bunu düzeltmemesi hukuk adamlığı ile bağdaşmaz. Durum; HSYK 2. Daire Başkanı'nın kamuoyunda böyle bir algının oluşmasını sağlamak amacıyla bu tweti attığını göstermektedir."

"CASUSLUK DOSYASINI AKLAYAMAZSINIZ"

Dosyanın soruşturma aşamasında kendisi dışında 9 hakim görev yapıp tutuklama, tutukluluk devam kararlarına imza attığını anlatan Ergül, "Yargılama aşamasında ise şimdiki heyetten önce İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesi, itirazlara ise Bursa Ağır Ceza Mahkemesi olmak üzere çok sayıda hakim görev yaptı. Onlarca hakimin delilleri değerlendirip hukuka uygun bularak tutukluluk devam dediği casusluk dosyasını beni kurban seçip aklayamazsınız. Sulh Ceza Hakimi olarak 2 emniyet müdürünü tahliye ettiğim için açığa alınıyorsam bilin ki tahliye kararım aleyhinizdeki en büyük delildir. Cesaretiniz varsa bu tahliyeye ilişkin gerekçeli kararı yayınlarsınız. Müfettiş, savcılarınızın anayasal suçlarını herkes görsün." sözlerini kullandı.

"KUMPAS VARSA O DA YILMAZ'IN BU ALGISIDIR"

Ergül, şöyle dedi: "Bırakın açığa alınmayı soruşturma konusu dahi yapılamayacak bir tahliye kararından dolayı açığa alındım. Onlarca hakimin delil, vicdan, hukuki değerlendirmesinden geçen casusluk dosyasında kumpas varsa o da başkanın bu algı operasyonudur. Açığa alınmayı gerektirecek usulsüzlük, hukuksuzluk, adaletsizlik yapmadığımı HSYK 2. Daire Başkan'ı, üyeleri iyi biliyor. Hukuk intikam aracı değildir. Hukuk adamlığı ile intikam bir arada olmaz. Başkan Yılmaz, hukuku intikam aracı olarak kullanmıştır."

"İRADEMİ AÇIĞA ALAMAZSINIZ YA"

Ergül, "Mehmet Yılmaz; ne yaparsanız yapın, hukuksuzluk, zulümleri haykırmaya devam edeceğim. İrademi de açığa alabilir misiniz? Yazdıklarım sizi rahatsız etti ise kusurlarınızı düzeltin. Beni açığa alarak meseleyi halledemezsiniz. Yargı emrinizde, isterseniz emir verir beni tutuklatırsınız değil mi? Aylardır tutsak edilen hakim savcılar gibi. Tarih ve hakikatin, sizi ve HSYK'nızı; hakim savcılara, Türk milletine yaptığınız zulüm ve hukuksuzluklarla anacağının farkında mısınız? Yılmaz hakkında AİHM kadar gireceğim." ifadelerini kullandı.Cihan

HSYK 2. Daire Başkanı'nın o tweti algı çıktı

HSYK 2. Daire Başkanı'nın o tweti algı çıktı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim