• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 24 °C
  • İzmir 20 °C

Hrant’ın Arkadaşları'ndan adliye önünde açıklama

Hrant’ın Arkadaşları'ndan adliye önünde açıklama
Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin birleşen davanın ikinci duruşması öncesi, adliye önünde toplanan "Hrant'ın Arkadaşları"...

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin birleşen davanın ikinci duruşması öncesi, adliye önünde toplanan "Hrant'ın Arkadaşları" adlı grup basın açıklaması yaptı.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetiyle ilgili birleşen davanın ikinci duruşması bugün görülecek. Duruşmada 8'i tutuklu, 34 sanık ikinci kez hakim karşısına çıkacak. Duruşma öncesi Çağlayan Adliyesi önünde toplanan grup, "Hepimiz Hrantız, Hepimiz Ermeniyiz" yazılı pankart açtı.

Grup adına basın açıklaması yapan Yıldız Önen, "Bugünden tam bir ay 5 gün önce yine burada, yine adalet nöbeti için toplanmıştık. Birleştirilen davalar neticesinde yargı sürecinin en başından beri işaret ettiğimiz kamu görevlilerinin bir kısmı ilk kez hakim karşısına çıktı. Ve sanık ifadeleri ile birlikte haklılığımız bir kez daha gün yüzüne serildi. Ne diyordu o sanıklardan biri: "Devlet olarak Hrant Dink'in göz göre göre öldürülmesiyle göz yumduk." İşte bu acı itirafı yalnızca duymuş olmakla kalmak istemiyoruz. Göz göre göre öldüren öldürülmesini azmettiren öldürülmesine göz yuman hangi odaktan hangi cenahtan hangi güçten olursa olsun hesap versin, yargılansın, cezalandırılsın istiyoruz. Bu ülkenin, toplumun bugünlerde en çok ihtiyacı olan şeyi istiyoruz. Biz adalet istiyoruz." ifadelerini kullandı.

'BİZ BİTTİ DEMEDEN BU DAVA BİTMEZ'

Önen, "Adalet talebimizin, yine bir sanık beyanındaki ifadesiyle "bir dönemin bir dönemle hesaplaşması'na kurban verilmesine itiraz ediyoruz. Ucu kim, derinliği neresi olursa olsun bu cinayetin ortakları ortaya çıkarılana, hak ettikleri cezaları alana kadar adalet talebimizi dile getirmeye, adalet nöbetini tutmaya devam edeceğiz. Bedenleri olmasa da gözü kulağı burada olan dünyanın dört bir taraftaki vicdanlı insanlar adına inatla ve umutla haykıracağız. Biz bitti demeden bu dava bitmez." dedi.

Cihan

Hrant’ın Arkadaşları'ndan adliye önünde açıklama

Hrant’ın Arkadaşları'ndan adliye önünde açıklama

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim