• BIST 9645.02
  • Altın 2406.222
  • Dolar 32.5865
  • Euro 34.7883
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Hotmail değişti

Hotmail değişti
Hotmail’e giriş yaparak Microsoft’un kullanıcılara sunduğu hizmetten faydalanabilirsiniz. Microsoft kullanıcılara belirli bir kapasiteli mail alanı sunuyor ve gerisini tüm özellikleriyle kullanıcılara bırakıyor.

Hotmail’e giriş yaparak Microsoft’un kullanıcılara sunduğu hizmetten faydalanabilirsiniz. Microsoft kullanıcılara belirli bir kapasiteli mail alanı sunuyor ve gerisini tüm özellikleriyle kullanıcılara bırakıyor.

Kullanıcılar resmi maillerini, arkadaşlarıyla sohbetlerini ve birçok işlemi Hotmail ile gerçekleştirebiliyor. Bu işlemler için öncelikle Hotmail’e giriş yapmanız gerekmektedir. Peki Hotmail’e giriş nasıl yapılır?

Microsoft’un sizlere sunduğu hizmetlerden faydalanabilmek için Hotmail’e giriş yapmanız gerekmektedir. Hotmail’e giriş için öncelikle aşağıdaki linke tıklayınız.

https://login.live.com/tr

Açılan sayfada daha önceden almış olduğunuz mail adresinizi ve şifrenizi dikkatli ve eksiksiz doldurdunuz.

Aksi takdirde hata uyarısı alabilirsiniz. Daha sonra ise ‘Oturum Aç’ diyerek Microsoft’un sizlere sunduğu ücretsiz mail hesabına giriş yapmış olursunuz.

Microsoft’a ait bir hesabınız yok ise yeni bir hesap oluştur diyerek de bir Hotmail hesabı açabilirsiniz. E-postaları en iyi şekilde yöneterek gelen kutusunda birikmeyi önleyen ve fotoğraf paylaşımını çok daha kolay ve keyifli hale getiren bu özellikleri henüz keşfetmeyenler için, işte Hotmaili kullanırken çok işe yarayacak 5 yeni araç:

1. TEMİZLEMEYİ PROGRAMLAMA İLE BİR GÖNDERENİN SADECE EN SON İLETİSİNİ SAKLAYIN
Fırsat sitelerinden gelen günlük e-postalar gelen kutunuzda birikeceğine, bırakınHotmail her gün sizin için temizlik yapsın ve örneğin Grupanyadan yeni bir e-posta geldiğinde, eskilerini otomatik olarak silsin.

Aynı şekilde herhangi bir gönderenden gelen e-postaların (örneğin bankanızın gönderdiği ekstreler) 3, 10, 30 ya da 60 günden sonra silinmesini ya da seçtiğiniz bir klasöre otomatik olarak taşınmasını sağlayabilirsiniz.

2. TEK TIKLA GÖNDERİM LİSTELERİNDEN ÇIKIN
Zamanında üye olduğunuz bir bültenden çıkmanın yollarını mı arıyorsunuz? E-postanın Yanıtla menüsünden Aboneliği Kaldır seçeneğini tıklayın, Hotmail hem sizin adınıza bülten aboneliğinizi iptal etsin, hem de web sitesi sizi listesinden silene kadar gelen tüm iletileri siz görmeden otomatik olarak silsin.

3. ÖNEMLİ E-POSTALARI GÖZÜNÜZÜN ÖNÜNDE TUTUN
Yanıtlamanız ya da takip etmeniz gereken bir e-posta mı var?
Yanındaki bayrağa tıklayın, gelen kutunuzun en tepesine sabitlensin!
Yeni e-postalar gelse de önemli e-postalarınız her zaman en tepede, gözünüzün önünde kalsın.

4. FOTOĞRAFLARINIZ HAKETTİKLERİ İLGİYİ GÖRSÜN
Yeni bir e-postaya göndermek istediğiniz fotoğrafları ekleyip Albüme dönüştür seçeneğini tıkladığınızda, fotoğraflarınız SkyDriveınıza yüklenir ve orada saklayabileceğiniz bir albüme dönüşür! Albümün ismini bile direkt e-postanın içine yazarak belirleyebilirsiniz.

Böylece hem siz yüklü e-postalar göndermekten kurtulursunuz, hem de sevdikleriniz fotoğraflarınızı webde slayt gösterisi olarak izleyebilir ve kendi bilgisayarlarına indirebilirler.

5. HIZLICA YAPMAK İSTEDİĞİNİZ İŞLEMLERİ SİZ BELİRLEYİN
Yeni Hotmailde bir iletinin üzerine geldiğinizde silme, bayraklama ve okundu/okunmadı olarak işaretleme işlemlerini anında yapabilmek için küçük ikonların belirdiğini göreceksiniz.

İsterseniz buraya, sık kullandığınız araçların ikonlarını da ekleyebilirsiniz. Örneğin e-postalarınızı kategorize etmeyi seviyorsanız, Seçenekler > Anlık Eylemler menüsünden e-postalarınızın yanında kategori ikonunun da çıkmasını sağlayabilir, ya da Süpür özelliğini sık kullanıyorsanız buraya Süpür ikonunu ekleyebilirsiniz.

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim