• BIST 9766.42
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C
  • İzmir 24 °C

Hotel Equipment Fuarı’nda 3 bin 500 ürün sergilenecek

Hotel Equipment Fuarı’nda 3 bin 500 ürün sergilenecek
Bu yıl 27.'si düzenlenecek olan Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı'na 410 firma 3 bin 500 ürünle kapılarını açacak.

Bu yıl 27.'si düzenlenecek olan Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları İhtisas Fuarı'na 410 firma 3 bin 500 ürünle kapılarını açacak. Dünya çapında 255, Türkiye'den ise 18 şehrin katılımıyla gerçekleşecek olan fuarda aşçılar, şefler ve otel hizmetlerin her kademesinde görev alan çalışanlar özel gösterilerle ziyaretçileri etkilemeye çalışacak..

13-16 Ocak 2016'da Anfaş Fuar Alanı'nda düzenlenecek olan fuar turizm ve konaklama alnında faaliyet gösteren firmaların buluşma noktası olacak. Yurtiçi ve yurtdışından profesyonel ziyaretçiler ve katılımcılarla iş ilişkilerinin kurulabileceği ikili özel görüşmeler gerçekleştirilecek. Fuarı 35 bin kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Anfaş Fuar Direktörü Arzu Yüngül'ün verdiği bilgilere göre; Ekonomi Bakanlığı, Anfaş Hotel Equipment Fuarına özel Almanya, Azerbaycan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Cezayir, Fas, Irak, İran, İtalya gibi 20 farklı ülkeden satın alma heyeti programı düzenleyecek. Ayrıca İtalya, Almanya ve Dubai ülkeleri, temizlik ve otel ekipmanları firmaları ürünlerini ve hizmetlerini sergilemek üzere fuarda direk katılımla stant açacak. Fuar kapsamında ayrıca Türkiye Aşcılar Federasyonu önderliğinde Şefler Birliği'nin organize ettiği Uluslararası Altın Kep Aşçı Yarışması da gerçekleştirilecek.

Türkiye'deki yöresel lezzetlerin öne çıkarılması, sektörde ve ülkede bu konu ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) "Geleneksel Yöresel Lezzetler Buluşması" etkinliğini gerçekleştirecek. Hotel Design Show adıyla otel yatırımcıları, turizm mimarları ve malzeme üreticileri fuar alanının bin 400 metrekarelik bölümünde 10 farklı otel odası tasarlanacak. Projenin bu yılki teması, çiçek olacak.

Fuarın tanıtım toplantısında konuşan Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Yönetim Kurulu Üyesi Erol Erkan, önceki yıllarda Rusya'da yaşanan ekonomik nedenlerden dolayı turizmde problemler yaşandığını ifade etti. Siyasi nedenlerden dolayı etkisi artan Rusya krizinin fuarda ele alınarak değerlendirilmesi için önemli bir fırsat olduğunu aktardı. Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık ise bu fuarın turizm sektörü açısından 600 bin civarında nitelikli yatak var kapasitesinin olduğu Antalya açısından oldukça önemli olduğunu savundu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim