• BIST 9079.97
  • Altın 2325.218
  • Dolar 32.3458
  • Euro 34.9467
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 15 °C

Hotar’dan, Gözaltına Alınan Akademisyenler Yorumu

Hotar’dan, Gözaltına Alınan Akademisyenler Yorumu
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar, "Barış İçin Akademisyenler" bildirisine imza atan bazı akademisyenlerin...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar, "Barış İçin Akademisyenler" bildirisine imza atan bazı akademisyenlerin gözaltına alınmasıyla ilgili, "Akademisyenlerin toplumsal olaylara refleks göstermeleri doğal ama bu gösterdiğiniz refleksin Türkiye'nin, Türk milletinin, devletin, birliğimizin, bütünlüğümüzün yararına olması gerekir" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar, "Barış İçin Akademisyenler" bildirisine imza atan bazı akademisyenlerin gözaltına alınmasıyla ilgili konuştu. Kendisinin de bir akademisyen olduğunu vurgulayan Hotar, "Tabii ki akademisyenlerin toplumsal olaylara duyarlılık göstermesi de son derece doğal. Toplumsal olaylara refleks göstermeleri doğal ama bu gösterdiğiniz refleksin Türkiye'nin, Türk milletinin, devletin, birliğimizin, bütünlüğümüzün yararına olması gerekir. Ülkeyi bölme hareketi varsa buna karşı bir söylem olması gerekir. Kardeşliğimizi bozmaya yönelik bir eylem varsa buna karşı bir söylem olması gerekir. Bunun dışına çıktığınız zaman hem inandırıcılığınızın kalmayacağını düşünüyorum, hem de hukuken baktığınızda suç oluşturacak unsurlar olabileceğini görüyorum" diye konuştu.

"TERÖRE KARŞI OLMASI GEREKİR"

Akademisyenlerin öncelikle akademik dünyada ve kendi ilgi alanlarında sözü dinlenir olmalarını çok istediğini belirten Hotar, şöyle devam etti:

"Örneğin bir Türk profesör Nobel aldı. Bu hepimize inanılmaz bir onur verdi. Önce kendi alanlarında kendini ispatlamış, öncü olmuş, sözünü dinleten kişiler olmasını ve gençlerimizi yetiştirmesini çok arzu ederim. Hukuki süreçteki bir konuda yorum yapmak istemiyorum ama ben Türk akademisyenlerin dünyada öncelikle temsil ettikleri kurumunda ve bilim dalında anılmalarını çok arzu ederim. Onların yetiştirdiği öğrencileri çok başarılı yerlerde görmek isterim. Tabii ki akademisyenlerimizden ve üniversitelerimizden yeri geldiğinde toplumsal olaylarda çok kuvvetli, sağlam sesler duymak isterim. Bütün bunların ülkemizin birliği, bütünlüğü, kardeşliğine yönelik olması gerekir, teröre de karşı olması gerekir. Bu sürecin dışındaki davranışların değerlendirmesi de hem kamuoyunun takdirinedir, hem de hukuki süreçtedir."

Hotar’dan, Gözaltına Alınan Akademisyenler Yorumu

Hotar’dan, Gözaltına Alınan Akademisyenler Yorumu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim