• BIST 9093.58
  • Altın 2324.208
  • Dolar 32.3676
  • Euro 34.9781
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Hostes Ve Garson Robotlar Geliyor

Hostes Ve Garson Robotlar Geliyor
Konya'da insansı robot üreten bilgisayar yazılım programı şirketi Akınsoft, Türkiye'nin ilk insansı robot üretim fabrikasının temelini attı.

Konya'da insansı robot üreten bilgisayar yazılım programı şirketi Akınsoft, Türkiye'nin ilk insansı robot üretim fabrikasının temelini attı. Çok yakında robotlar, marketlerde, otoğarlarda broşür dağıtacak, yol gösterecek.

Konya-Adana Yolu 10. kilometrede gerçekleşen temel atma törenine Akınsoft Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Akın, Türkiye Bilişim Derneği Başkanı İlker Tabag, Konya Bilişim Derneği Başkanı Ahmet Öztürk ve davetliler katıldı. Temel atma töreninde konuşan Akınsoft Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Akın, 2009 yılında robotic teknolojiler konusunda AR-GE faaliyetleri yürütmeye başladıklarını hatırlatarak, "Merkez plazamızda laboratuvarlarımızı kurduk ve Türkiye'nin ilk insansı robotu olan Akıncı-1 2011 yılında sizlerle tanıştı. Ardından bölgemizin önemli endüstriyel bitkisi olan pancar robotumuz PNCR-2 olarak gerçekleşti ve pancar ekiminde verimi yüzde 95'e taşıdı. Devamında 2013 yılında Akıncı-2'yi sizlere tanıttık. Akıncı-2 Türkiye'nin ilk insansı mobil robotu unvanını aldı. Sonra 2015 yılında Akıncı-3'ü çıkardık hem yerel hem ulusal hem de uluslararası medyada ciddi yankı buldu. Bu hepimizin gururu hepimizin onuru" dedi.

HOSTES VE GARSON ROBOTLAR GELİYOR

Bu çalılşmaları yürütürken hiçbir sermaye desteği almadıklarını ifade eden Akın, "Akınsoft bu çalışmalarını yürütürken hiçbir sermaye desteği almadan sadece kendi öz sermayesiyle, kendi mühendisleriyle kendi laboratuvarlarında geliştirmiş olduğu ürünlerdir. Bu ürünlerden en yenisi olan Ada Türkiye'nin ilk insansı robot garsonudur. Ada bugün Cadde Meram'da Akınsoft'un bir kuruluşu olan kafe ve robotic uygulama merkezinde hizmet vermektedir. Ada ve Akıncı'dan esinlenilerek Ada Hibrit dediğimiz yeni bir robot ürettik ki bu robotumuzu çok yakında alışveriş merkezlerinde, havalimanlarında, otogarlarda bilet, broşür dağıtırken, yol gösterirken göreceğiz. Ya da marketlerde herhangi bir ürünü tanıtırken göreceğiz. Bu insansı robotlar insanlığa en iyi şekilde hizmet etmek için insan anatomisine uygun şekilde geliştirilmiştir" ifadelerini kullandı.

2023 YILI VİZYONU "UZAY TEKNOLOJİLERİ"

Şirketin 2023 vizyonunu da açıklayan Özgür Akın, "Bugün burada İnsansı Robot Fabrikalarının temelini atmak için buradayız ancak 20 yıllık şirketimiz 2023 yılı vizyonunu açıklamamıştı. Ben bütün konuşmalarımda hep belirtmiştim. Robot fabrikalarımızın temelini atarken 2023 yılı vizyonumuzu açıklayacağımı söylemiştim. Bugüne kadar şimdi açıklarsam dengeler bozulur demiştik. Akınsoft 20 yıldır yazılım teknolojileri konusunda ileri teknoloji üretiyor, aynı zamanda 6 yıldır da robot teknolojisinde ileri teknoloji üretiyor. Şimdi hedef 2023. 1923'ten baktığımızda Cumhuriyeti'mizin 100. yılı ve Akınsoft'un vizyonu 2023'te uzay teknolojileri konusunda AR-GE faaliyetleri başlatmaktır. 2023 yılı vizyonumuz hepimize hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Türkiye'nin ilk insansı robot üretim fabrikasının temeli katılanlar tarafından butona basılarak atıldı.

Hostes Ve Garson Robotlar Geliyor

Hostes Ve Garson Robotlar Geliyor

Hostes Ve Garson Robotlar Geliyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim