• BIST 9719.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 24 °C

’Hoş Geldin Bebek’ Projesi

’Hoş Geldin Bebek’ Projesi
Mezitli Belediyesi gönüllüleri, "Hoş Geldin Bebek" projesi kapsamında düzenledikleri etkinlikte, minik ayaklar için tek yürek olup hünerlerini sergilediler.

Mezitli Belediyesi gönüllüleri, "Hoş Geldin Bebek" projesi kapsamında düzenledikleri etkinlikte, minik ayaklar için tek yürek olup hünerlerini sergilediler.

Mezitli Belediyesi, adından çokça söz ettirecek yeni bir proje için hazırlıklara başladı. İlçede yeni doğmuş bebeklere yönelik gerçekleştirilen "Hoş Geldin Bebek" projesiyle tüm Türkiye'ye örnek olacak bir davranış sergilendi. Proje kapsamında bebeklere hediye edilmesi adına belediye tarafından "Yününü-Milini Al Sen de Gel" kampanyası düzenlendi. Mezitli Belediyesi gönüllülerinin organize ettiği kampanyaya katılan kadınlar, projeyi destekledi. Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarı'nda gerçekleşen etkinlikte kadınlar, çeşitli örgü ürünleri yaparak marifetlerini ortaya koydu. Bu ürünler arasında yün kazak, yelek, çorap gibi çeşitli giyecekler örüldü. Örülen ürünler öncelikle yeni doğan bebeklerin yanı sıra, ihtiyaç sahibi ailelere hediye edilecek.

"MUTLULUKLARINA ORTAK OLACAĞIZ"

Temel belediyeciliğin ötesinde bir hizmet sunmaya çalıştıklarını belirten Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, "Ailelere yeni bir bireyin katılması her zaman heyecan ve mutluluk kaynağıdır. "Hoş Geldin Bebek" projesiyle ebeveynleri küçük de olsa destekliyoruz. Mezitli'yi her zaman büyük bir aile olarak görüyoruz. Büyük ailemize katılan her yeni çocuk, bizim çocuğumuzdur. Öte yandan ailelerin mutluluklarına mutluluk, heyecanlarına da ortak olmuş olacağız" dedi.

Uygulama kapsamında hazırlanan hediyelerin en önemli mimarlarının projeye destek veren gönüllü kadınlar olduklarını dile getiren Tarhan, "Mezitli'de birlik ve beraberlik fidanları çiçek açmaya devam ediyor. Proje için bir araya gelen onlarca kadın, minik umutlar için yünlerini ve millerini kapıp, çeşitli desenlerle yünlü hediyeler ortaya çıkardı. Onların bu dayanışma ruhu beni oldukça mutlu etti" diye konuştu. Gönüllü kadınların burada, Türkiye'deki tüm kadınlara örnek teşkil edecek bir davranış sergilediklerini kaydeden Tarhan, "Gönüllerince yeni doğan bebeklere minik hediyeler hazırladılar. Daha sonra Nüfus Müdürlüğünden alacağımız kayıtlar doğrultusunda, ücretsiz bir şekilde hediyelerimizi sunacağız. Ben şimdiden tüm bebeklerimize ve ailelerine sağlıklı, mutlu, huzurlu yarınlar diliyorum" ifadelerini kullandı.

’Hoş Geldin Bebek’ Projesi

’Hoş Geldin Bebek’ Projesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim